تبیان، دستیار زندگی
ممکن است به تازگی از همسر خود جدا شده باشید یا کار خود را از دست دادید. شاید هم یکی از دوستان و عزیزانتان و خیلی اتفاقات دیگر. اینها مواردی است که ممکن است زندگی شما را دچار تنش کند و اوضاع روحی تان از حالت عادی خارج شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راهکارهای کنار آمدن با شرایط تنش‌زا‌ چیست؟

ممکن است به تازگی از همسر خود جدا شده باشید یا کار خود را از دست دادید. شاید هم یکی از دوستان و عزیزانتان و خیلی اتفاقات دیگر. اینها مواردی است که ممکن است زندگی شما را دچار تنش کند و اوضاع روحی تان از حالت عادی خارج شود.

فرآوری:ه. منفرد-بخش خانواده ایرانی تبیان

راهکارهای کنار آمدن با شرایط تنش‌زا‌ چیست؟

انسان سالم امید به زندگی طولانی دارد و از لحاظ جسمی و روحی سالم است. در سبک زندگی سالم می توان در ارتباط با افراد، شناخت موقعیت ها و تغییر روش ها وکاهش عوامل تنش و … میزان استرس را کاهش داد. برای ادامه زندگی برای رسیدن به روزهای روشن و گذشتن از مسیرهای تاریک لازم است بر روی کاهش عوامل تنش تمرکز داشته باشید. قبل از هر چیز کنترل خود را دست گیرید، خانواده شما منتظر هستند تا برخورد شما را با تنش پیش آمده ببینند، مخصوصا اگر رئیس و تکیه گاه خانواده باشید. پس لازم است آنها را نگران نگذارید و اگر کمکی از دست شان بر می آید، غرور را کنار بگذارید و کمک بطلبید. در کنار این موارد لازم است بدانید با تنش بوجود آمده چطور باید برخورد کنید.

*اصول ساده برای کنار آمدن با شرایط تنش‌زا‌

با احساسات‌تان کنار بیایید‌

ترس‌، افسردگی و اضطراب زندگی را برای شما سخت می کند. بنابراین حائز اهمیت است که با احساسات خود کنار آمده و راهی مناسب برای بهبود آنها پیدا کنید.

تمام خصایص و توانایی‌های مثبت‌، مزیت‌ها و موفقیت‌هایی که به آنها افتخار می‌کنید را یادداشت کنید‌. در این صورت همواره توانایی‌های خود را به یاد خواهید داشت و از اعتماد به نفس تان کاسته نخواهد شد

احساسات خود را روی کاغذ بیاورید‌

هر آنچه برای شما ناراحت‌کننده است را می‌توانید یادداشت کنید‌؛ به‌عنوان مثال هر چیزی که فکر می‌کردید باید قبلا انجام می دادید و فرصت برای انجامش از نظر شما تمام شده این روش را حتما امتحان کنید‌.

واقعیت را قبول کنید

اگرچه از دست دادن هر چیزی که برای فرد از لحاظ روحی و روانی  اهمیت دارد، بسیار مشکل و ناراحت‌کننده است اما لازم است تا از غوطه‌ورشدن در این شرایط سخت، اکیدا خودداری کنید. در این زمان افکار گوناگونی به ذهن شما هجوم خواهد آورد، ممکن است با خود فکر کنید چرا من؟؟

خود را سرزنش نکنید

هیچی مرحله ای از زندگی نباید از خودتان نا‌امید شوید. برای جست‌وجوی زندگی خوب و حال و روز خوب  نیاز به اعتماد به نفس دارید بنابراین با هر فکر منفی که به ذهنتان می‌رسد مقابله کنید. اگر دائما به این فکر می‌کنید که یک بازنده‌اید، مطالبی بنویسید که خلاف آن را ثابت کند.

به اهداف ارزشمند زندگی تان بیندیشید‌

اگر به این موقعیت جدید به‌عنوان یک درس یا فرصت نگاه کنید، مطمئنا خواهید توانست مطالب بی‌شماری از آن بیاموزید. پس در اهداف زندگیتان بازنگری کنید. اگر به پشت سر خود نگاهی بیندازید حتما چیز ارزشمندی پیدا خواهید کرد.

اسیر انزوا نشوید‌

برگشتن به غار تنهایی خویش ممکن است موقتا به شما احساس آرامش بخشد اما چگونگی صرف زمان از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین دور و بر خودتان را با دوست‌های مثبت اندیش و خانواده حمایت گر خود شلوغ کنید تا دوباره اعتماد به نفس خود را به‌دست آورید.

در زندگی تعادل را حفظ کنید‌

نگذارید ذهنتان با افکار منفی پر شود. می‌توانید وقتی برای تفریح‌، استراحت‌، تمدد اعصاب  یا هر آنچه به شما انرژی و آرامش می‌بخشد‌، کنار بگذارید‌.

خواب کافی و ورزش مفید داشته باشید

ورزش می‌تواند مؤثرترین روش برای کاهش تنش و نگرانی و همچنین یک منبع عظیم انرژی‌دهنده باشد بنابراین حداقل روزی 30‌دقیقه (در بیشتر روزهای هفته) به ورزش بپردازید‌. خواب تاثیر شگرفی بر رفتار شما دارد‌. مطمئن شوید که روزانه 7 تا 8 ساعت خواب کافی دارید. با خواب کافی می‌توانید تنشتان را کاهش دهید.

نکات مثبت خود را روی کاغذ بیاورید‌

تمام خصایص و توانایی‌های مثبت‌، مزیت‌ها و موفقیت‌هایی که به آنها افتخار می‌کنید را یادداشت کنید‌. در این صورت همواره توانایی‌های خود را به یاد خواهید داشت و از اعتماد به نفس تان کاسته نخواهد شد.

ترس‌، افسردگی و اضطراب زندگی را برای شما سخت می کند. بنابراین حائز اهمیت است که با احساسات خود کنار آمده و راهی مناسب برای بهبود آنها پیدا کنید

نکته آخر

باید توجه کنیم که زندگی خاکستری بوده و انسانها خاکستری هستند، بهتر است که منفی بافی نکنیم و با پذیرفتن شرایط از میزان استرس بکاهیم. افرادی که بیشتر به طبیعت می روند و انجام دادن ورزش در زندگی روزانه آنان هست و اهل عبادت هستند، شرایط استرس را بهتر تحمل می کنند. رفاقت کردن، ایمان واقعی داشتن و دعا کردن استرس را فوق العاده کم کرده و به انسان آرامش می دهد.

یادتان باشد، وقتی شما دچار مشکلی می شوید باید به این نکته توجه کنید که این روزها به پایان می رسد و احساس رنجش، ناراحتی و خشم شما در ایم زمان امری طبیعی است. در واقع از دست دادن مادیات سبب می‌شود تا شما دوباره اهداف تان را مرور کنید و  به موفقیت‌های بهتری دست پیدا کنید ناراحتی بیش از حد و طولانی مدت شما را از جامعه اطراف تان دور می کند. این تنها خود شما هستید که می توانید تنش بوجود آمده را مهندسی کنید.  اگر شما بیش از اندازه برای تنش های زندگی تان ناراحت شوید، ارزش های بزرگ تری را از دست می دهید. از جمله ازدست رفتن هویت حرفه‌ای فرد، کاهش اعتماد به نفس و احترام، ازهم‌پاشیدگی نظم زندگی، از دست رفتن شبکه کاری و اجتماعی و احساس عدم‌امنیت و  حس طردشدگی و قربانی شدن را خواهید داشت.


منابع:همشهری، سایت اطلاع رسانی دانا

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.