تبیان، دستیار زندگی
گاهی لازم است در روزهای زمستانی سال، به خودتان تلنگری بزنید و از خواب زمستانی بلند شوید و به رشد فردی و اجتماعی تان بپردازید و بیاموزید اگر از زمستان پارسال تا الان خواب بوده اید، لااقل یادبگیرید از امسال تا سال دیگر از نظر شخصیت فردی و اجتماعی بهبود یابی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از زمستان پارسال تا زمستان امسال چه کرده اید؟

گاهی لازم است در روزهای زمستانی سال، به خودتان تلنگری بزنید و از خواب زمستانی بلند شوید و به رشد فردی و اجتماعی تان بپردازید و بیاموزید اگر از زمستان پارسال تا الان خواب بوده اید، لااقل یادبگیرید از امسال تا سال دیگر از نظر شخصیت فردی و اجتماعی بهبود یابید.

فرآوری:ه. منفرد- بخش خانواده ایرانی تبیان

از زمستان پارسال تا زمستان امسال چه کرده اید؟

می گویند در زندگی زمانی موفق می شوید که از اجرهایی که به سمت تان پرت می شود، خانه ای بسازید. فکر می کنید از زمستان پارسال تا زمستان امسال چند خانه ساخته اید و از چند شکست عبور کرده اید. چقدر خواسته هایتان را می شناسید و فکر می کنید با پایان یافتن زمستان و شروع سال  جدید به کدامیک از آنها خواهید رسید. اگر شما هم جزو آن دسته آدم‌هایی هستید که به رشد شخصیتی و درونی خود اهمیت ویژه‌ای می‌دهند پس بهتر است در کنه ماجرا دقیق شوید و  از خود سوالاتی را بپرسید. ما در این مطلب به شما راهکار هم ارائه داده ایم.

*آیا به آدم مثبت‌تری تبدیل شده‌اید؟

اگر سعی کنید پس از دل شکست‌هایتان خودتان را دوباره سرپا کنید و همواره از چارچوب ذهنی خواهان ترقی خود مراقبت کنید. این یعنی مثبت‌تر فکر کردن. با این تفاسیر آیا می‌توانید در یکسال گذشته خود نیمه روشن‌تر را به راحتی ببینید؟ یا اینکه خودتان را در حالی می‌بینید که به انحصار منفی بافی‌ها درآمده بودید؟

گاهی اوقات زندگی ناامیدانه و سخت به نظر می رسد. در این لحظات شما به توانایی های خودتان برای حل آن مشکل شک می کنید. حقیقت این است که همیشه یک راه برای غلبه بر مشکلات وجود دارد و افراد موفق این فکر را دائما در ذهن خود نگه می دارند

چگونه می توان مثبت نگر شد؟

مثبت نگری را تمرین کنید: اعمال شما تحت تاثیر افکار شما هستند، بنابراین اگر منفی نگر باشید، آینده روشنی پیش روی تان وجود نخواهد داشت. افراد مثبت نگر به بهانه هایی که به ذهن شان خطور می کنند، اعتقادی ندارند. آن ها از طریق مثبت نگری و پیدا کردن وجه مثبتی از هر مشکل، از این مطمئن می شوند که از نظر ذهنی آماده کسب موفقیت هستند.

رابطه تان را با افراد منفی نگر قطع کنید: شما به شدت تحت تاثیر محیط اطراف خود هستید. اگر وقت تان را صرف حضور در کنار افراد مثبت کنید، به احتمال زیاد این مثبت بودن به شما نیز سرایت خواهد کرد. از سوی دیگر اگر شما بیش از حد در کنار افرادی قرار بگیرید که مدام در حال گله و شکایت هستند، به سختی قادر خواهید بود افکار منفی را از ذهن خود دور کنید.

*آیا درباره نقاط قوت و ضعف خود بیشتر آگاه شده‌اید؟

اظهارنظر صادقانه درباره نقاط ضعف و قوت هر فردی می‌تواند یک چالش واقعی باشد. نه تنها صادق بودن حتی با خودمان کار دشواری است بلکه ما مخلوقاتی هستیم که در شرایط مختلف بر حسب اوضاع روحی‌مان، موقعیت و سایر دیگر فاکتورها رفتارهای متفاوتی از خود بروز می‌دهیم. شاید به همین دلیل باشد که باید با خودمان صادق باشیم تا دریابیم در چه موقعیت‌هایی می‌درخشیم و در چه شرایطی دچار ضعف می‌شویم.

راهکاری برای آگاهی از نقاط قوت

با تهیه لیستی از نقاط ضعف و قوت می توانید، راحت تر فرصت‌ها و تهدیدهای زندگی شخصی تان را بشناسید.

پرسش‌های زیر را در آن پاسخ دهید:

نقاط قوت:

- چه برتری‌هایی نسبت به دیگران داری؟ (به عنوان نمونه: مهارت، گواهینامه، تحصیلات یا ارتباطات…)

- چه کاری را بهتر از بقیه انجام می‌دهی؟

- چه منابعی در اختیار داری؟

- اطرافیانت (به ویژه رییست) چه نقاط قوتی در تو سراغ دارند؟

- بیشتر در مورد کدام یک از دستاوردهایت احساس غرور می‌کنی؟

- چه ارزشهای منحصر به فردی در درونت داری؟

آیا بخشی از یک شبکه هستی؟ یا عضوی از یک گروه که البته هیچ کس دیگری از اطرافیانت در آن عضو نیست! اگر این طور است توضیح دهید که چه افراد مهم و معروفی در آن گروه عضوند!؟ این سؤال‌ها را از دیدگاه خودتان و اطرافیانتان جواب دهید و لطفاً در انجام آن فروتنی و خجالت را کنار بگذارید و کاملاً بی طرف باشید.

نقاط ضعف:

- در مورد انجام چه کارهایی اعتماد به نفس لازم را نداری و لذا ترجیح می‌دهی انجامشان ندهی!؟

- اطرافیانت چه نقاط ضعفی در تو سراغ دارند؟

- آیا در مورد تحصیلات و مهارت‌هایی که کسب کرده ای کاملاً مستقل و مطمئن هستی؟اگر نه در کدام یک ضعف‌هایی احساس می‌کنی؟

- چه عادات منفی‌ای داری؟ (به عنوان مثال: تأخیر، شلختگی، عصبی مزاج، اضطراب…)

- آیا ویژگی‌های شخصیتی‌ای داری که موجب پسرفت در کارت می‌شود؟ (مثلاً باید هر چند وقت یک‌بار جلسه ای را اداره کنی اما از سخنرانی در جمع وحشت داری!)

این لیست را نیز از نقطه نظری درونی و شخصی و نیز از دید دیگران پر کن. آیا اطرافیان ضعف‌هایی می‌بینند که خودت از وجودشان آگاه نیستی؟ آیا همکارانت همواره در حال گوشزد مسائل اصلی هستند؟ واقع بین باش! قورباغه را قورت بده!

*آیا کشف کردید که واقعا چه چیزی در زندگی می‌خواهید؟

آنچه که شما واقعا در زندگی‌تان می‌خواهید با بالا رفتن سن تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال در سال‌های پایانی نوجوانی و در شروع دهه بیست زندگی بیشتر افراد به دنبال حضور در دانشگاه و طی کردن تحصیلات عالیه هستند. این هدف سپس به برخورداری از یک شغل مناسب تغییر می‌کند و بعد از آن خواسته افراد به بهره‌مندی از یک رابطه بلند مدت در قالب ازدواج و تشکیل خانواده منتقل می‌شود.

شما به شدت تحت تاثیر محیط اطراف خود هستید. اگر وقت تان را صرف حضور در کنار افراد مثبت کنید، به احتمال زیاد این مثبت بودن به شما نیز سرایت خواهد کرد

حالا با نگاهی به یکسال گذشته این موضوع را بررسی کنید که تا چه حد اهداف شما طی 12 ماهی که سپری کرده‌اید تغییر کرده‌اند. بعد از آن شاید باید به فکر اعمال تغییراتی باشید که شما را در مسیر رسیدن به رویاهایتان قرار بدهد.

راهکاری برای فهمیدن خواسته ها در زندگی

برای اینکه بفهمید از زندگی چه می خواهید لازم است، به دنبال آموختن و تمرین روش های کنترل ذهن باشید و برای خودتان هدف هایتان را روشن کنید.

*آیا در زندگی شخصی یا کاری‌تان به موفقیتی دست پیدا کرده‌اید؟

شما نباید همیشه برای پیشرفت‌های شخصیتی کردار پهلوانی از خودتان نشان بدهید یا کار ویژه‌ای بکنید. زمانی‌که تصمیم بگیرید از حاشیه امنیت بیرون بیایید، در واقع در همین مقطع به سمت مسیر درست حرکت می‌کنید. به چالش‌هایی فکر کنید که طی یکسال گذشته بر آنها غلبه کرده‌اید. آیا بر ترس‌هایتان غلبه کرده‌اید؟ یا جاه طلبی‌هایتان را دریافته‌اید؟ به هر حال هر موفقیتی که شما در زندگی‌تان به دست بیاورید نوعی تغییر شرایط زندگیست.

راهکاری برای دستیابی به موفقیت

- گاهی اوقات زندگی ناامیدانه و سخت به نظر می رسد. در این لحظات شما به توانایی های خودتان برای حل آن مشکل شک می کنید. حقیقت این است که همیشه یک راه برای غلبه بر مشکلات وجود دارد و افراد موفق این فکر را دائما در ذهن خود نگه می دارند حتی اگر مشکلات به اوج خود برسد، آن ها بر این باورند که می توانند آن را حل کنند و قادر خواهند بود به اوج بازگردند و حتی بیشتر از قبل اوج بگیرند.

- گفتن «نه» و یا «بله» بلافاصله بعد از یک درخواست، امری بسیار بی ارزش است. برخلاف تصور رایج، این دو کلمه قدرت بسیار زیادی دارند و چگونگی استفاده از آن ها، تعیین می کند در زندگی شما چه اتفاق بیفتد. افراد موفق  به جای خشنودی دیگران بر اولویت های خودشان تمرکز می کنند. به همین دلیل آن ها به خوبی می دانند بسیاری از امور هستند که نیازی به بله گفتن به آن ها ندارند.

- اگر اجازه دهید نظرات منفی دیگران شما را فلج کند، به سختی احساسی خوب و حالتی شاد خواهید داشت. در حقیقت امور زیادی در فکر شما برای حرکت به سوی موفقیت و جود دارد که نیازی به تایید دیگران برای انجام آن ها ندارید.
منابع: خبرآنلاین، همشهری تندرستی، دگرش
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.