تبیان، دستیار زندگی
نویسنده مطرح ایرانی می گوید: زمانی که به افغانستان وارد شدم، هیچ کسی به من خوشامد نگفت زیرا افغانستان خانه خودم بود و نیاز به خوشامدگویی نبود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هیچ جای جهان مثل کابل مرا وادار به نوشتن نکرد

نویسنده مطرح ایرانی  می گوید: زمانی که به افغانستان وارد شدم، هیچ‌کسی به من خوشامد نگفت زیرا افغانستان خانه خودم بود و نیاز به خوشامدگویی نبود.

بخش ادبیات تبیان
هیچ جای جهان مثل کابل مرا وادار به نوشتن نکرد

محفل پاسداشت «رضا امیرخانی» روز گذشته به همت «اتحادیه نویسندگان افغانستان» و با حضور چهره‌های فرهنگی ایران و افغانستان در کابل برگزار شد.

سخنرانان این محفل، رضا امیرخانی را شخصیت اثر‌گذار در جامعه ادبی خوانده و اظهار داشتند: جوانان باید تلاش کنند تا دیوار‌های که بین افغانستان و ایران گذاشته شده را بردارند.

آثار امیرخانی غیر جانبدارانه نوشته شده است

«سیدضیا قاسمی» نویسنده افغانستانی در این محفل با بیان اینکه آثار امیرخانی غیر جانبدارانه نوشته شده، گفت: امیرخانی اثر‌های خود به ویژه «جانستان کابلستان» را با نگاه متفاوتی نگاشته و به چاپ رسانیده است.

قاسمی، امیرخانی را شخصیت اثر‌گذار در جامعه ادبی افغانستان و ایران خواند و افزود: برای رشد سفرنامه نویسی باید تلاش شود.

نگاه‌های منفی 2 ملت برداشته شود

«محمدحسین جعفریان» نویسنده ایرانی در این محفل گفت: فعالیت نویسندگان ایران در حوزه افغانستان خیلی دشوار است، زیرا از سوی هر 2 کشور تحت فشار قرار می‌گیرد.

جعفریان با تأکید بر اینکه نگاه‌های منفی از بین 2 ملت برداشته شود، افزود: همه باید از بازوی فرهنگی کشور‌ها استفاده کنیم، برای شکوفا شدن ارتباط بین افغانستان و ایران باید تلاش شده و همه سهم داشته باشند.

سفرنامه‌نویسی در افغانستان کمرنگ شده است

«سید رضا محمدی» شاعر و نویسنده افغانستانی و رئیس اتحادیه نویسندگان افغانستان در این محفل با بیان اینکه افغانستان و ایران سابقه عمیق فرهنگی دارند، گفت: تجلیل و ارتباطات فرهنگی به یک آرزو بین 2 ملت بود، در سال‌های اخیر رنگ حقیقت به خود گرفته است.

محمدی با اشاره به سفرنامه نویسی در افغانستان افزود: سفرنامه نویسی در افغانستان کمرنگ شده و برای احیای دوباره آن عشق و تلاش نیاز است، هر ولایت افغانستان سوژه سفرنامه نویسی است و باید از این ولایت‌ها سفرنامه تهیه کنیم.

افغانستان خانه خودم است

«رضا امیرخانی» نویسنده مطرح ایرانی در این محفل با خرسندی از عملکرد و رفتار افغانستانی‌ها گفت: زمانیکه به افغانستان وارد شدم، هیچ‌کسی به من خوش‌آمدید نگفت، زیرا افغانستان خانه خودم بود و نیاز خوش‌آمد گویی نبود.

امیرخانی افزود: در سال‌های گذشته به چندین کشور سفر داشتم، اما حس نوشتن پیدا نکردم، اما علم تغییرات خود را در افغانستان دریافتم و سفرنامه‌ای را نوشتم و  هیچ جای جهان مثل کابل مرا وادار به نوشتن نکرد.

نزدیکی ارتباط فرهنگی افغانستان و ایران

وی با خشنودی از نزدیکی ازتباط فرهنگی افغانستان و ایران تصریح کرد: نسل جوان باید دیوار‌های که بین 2 کشور قرار گرفته است را برداشته و این 2 ملت را با هم پیوند دهند.

نویسنده ایرانی در پایان سخنانش توضیح داد: دیوار‌های کنونی با سیاست ساخته شده و با فرهنگ و روابط فرهنگی فرو می‌ریزد.

تقدیر از سفرنامه «جانستان کابلستان»

این محفل که پیرامون تقدیر از کارکرد «رضا امیرخانی» بخاطر نوشتن سفرنامه «جانستان کابلستان» برگزار شده بود، با اهدای لوح تقدیر به امیرخانی، از سوی تقدیر شد.


منبع: فارس