تبیان، دستیار زندگی
یادداشت محمدرضا سرور رجایی درباره ادبیات افغانستان
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

قصه داستان افغانستان

یادداشت محمدرضا سرور رجایی درباره ادبیات افغانستان

بخش ادبیات تبیان
قصه داستان افغانستان

قصه داستان افغانستان چند روزی است که دوباره بر سر زبان‏‌ها افتاده است. این قصّه از تالار وحدت شروع شد، از نهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد، از روزی که از نویسنده فقید افغانستان، زنده‌‏یاد اکرم عثمان، به عنوان خادم زبان فارسی تجلیل شد. این روزها داستان افغانستان طعم دیگری دارد. دوستان بسیاری، اعم از ایرانی و افغانستانی، در این چند روز تماس می‏‌گیرند و خواهان رمان و مجموعه‏‌های داستان کوتاه افغانستانی هستند.

این تقاضا‏ها نشان می‏‌دهد که ادبیات داستانی افغانستان، که در این سال‏‌ها متأثر از نابسامانی‌های اجتماعی، جنگ‏‌ها و ناامنی‏‌ها بود، کم‏‌کم به روزهای خوشش بازمی‏‌گردد. خوش‏‌بختانه، شاهد هستیم که بعد از جایزه ادبی جلال محافل سودمندی برای ادبیات داستانی افغانستان از سوی جامعه فرهنگی-ادبی ما برگزار شده است. خوش‌بختانه، این خبرهای خوب پایانی ندارد.

خبرِ خوشِ برگزاری اولین جشنواره ادبیات داستانی افغانستان در شهر کابل و تجلیل از برندگان جایزه جلال خوش‌‏ترین خبر ادبی‌ای است که رسانه‏‌های فرهنگی ایران و افغانستان را پر کرده است. خوش‌تر این‌که در این محفل، که عصر پنجشنبه در کابل برگزار شد، سه تن از نویسندگان نام‌آشنای ایران، یعنی مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و دبیر اجرایی نهمین جایزه ادبی جلال، رضا امیرخانی، نویسنده کتاب «جانستان کابلستان»، و محمدحسین جعفریان، فیلم‌ساز و نویسنده کتاب «در پایتخت فراموشی»، حضور داشتند.

یقینا، همان‏‌گونه که این‏‌ها با مهر و یگانگی پارسی زحمت سفر به پایتخت کشورم را به جان خریدند، و سوغاتی از جنس همدلی و مهربانی با خود بردند، با خاطرات خوش‌تری باز خواهند گشت. یقین دارم که ره‏‌آورد این سفر، هرچه باشد، تکرار تصویرهای زیبای تالار وحدت خواهد بود و طعم جانستان کابلستان را خواهد داشت.


منبع: ادبیات ایرانی