تبیان، دستیار زندگی
هرگاه اسم آبشار می آید، ناخودآگاه حس شادی خوشایندی به انسان دست می دهد که ناشی از لذت زیادی است که اغلب ما حداقل برای یک بار هم که شده در زندگی تجربه کرده ایم. غرش آبشار و ریزش قطرات آب از بلندی و حس لمس آب که منبع فرح بخشی است و گاها مسیری که در امتداد آ
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

4 آبشارخروشان شمالی

هرگاه اسم آبشار می آید، ناخودآگاه حس شادی خوشایندی به انسان دست می دهد که ناشی از لذت زیادی است که اغلب ما حداقل برای یک بار هم که شده در زندگی تجربه کرده ایم. غرش آبشار و ریزش قطرات آب از بلندی و حس لمس آب که منبع فرح بخشی است و گاها مسیری که در امتداد آب طی می کنیم تا به آن برسیم ، خاطرات خوشی در ذهن ما تداعی می کند که یاد آوری آن ارمغان شادی را به همراه می آورد. اگر شما هم از طرفداران پر و پا قرص آبشار گردی هستید ، مطلب زیر را بخوانید و در آبشار گردی چند آبشار مازندران و گیلان با ما همراه شوید.

فرآوری : علیرضا عابدینی-بخش گردشگری

4 آبشار خروشان شمالی

آبشار «بارینگِنون»

آبشار «بارینگِنون» در شهرستان مرزن آباد و در روستای گردشگری «ناتر» قرار دارد. روستای «ناتر» در 50 کیلومتری چالوس و در ارتفاع 2200 متری واقع شده است و آبشار «بارینگِنون» در فاصله 3 کیلومتری غرب روستا قرار دارد.  منطقه بارینگِنون  یکی از تفرج گاه های دیدنی منطقه کوهستان محسوب میشود و دروازه ورود به منطقه و مراتع«کَندیچال» است که خود در مجاورت قللی همچون «مسمور» واقع شده است. رودخانه «آیسورار» نیز در این منطقه جریان دارد و نتیجه ذوب برفچال های «تمار» منطقه «کندیچال» و دامنه های اطراف است. این رودخانه چندین کیلومتر به سمت شرق می پیماید، تا در مکانی بنام «مکارود» به پیکره اصلی رودخانه چالوس بپیوندد.

وسعت روستای «ناتر» 220 هکتار می باشد که قسمت های وسیعی از کوهستانها را به خود اختصاص می دهد و از روستاهای همجوار ناتر می توان به روستای «فشکور» و «دلیر» و «الیت» اشاره کرد. روستای کوهستانی خوش آب وهوا و خوش منظر «ناتر» با مراتعی سبز و جنگلهایی پوشیده از درختان پهن برگ در کیلومتر ۳۰ جاده چالوس - تهران قرار دارد که از طریق جاده فرعی آسفالته به طول 22-20 کیلومتر در جوار جنگل کاری سوزنی برگ به این روستا منتهی می شود. روستاهای «طویر»، «کوتر»، «مرس»، «مکار»، «عالیرو»، «فشگور»، «خارس» و «بیجده نو» در مسیر این روستا قرار دارند . چشمه های فراوان و طبیعتی زیبا ، این روستا را به یکی از روستاهای خوش آب و هوای منطقه بدل کرده است .

آبشار «ورزان» (ورازان )

آبشار «ورزان» (ورازان ) در 36کیلومتری شمال غربی شهر تالش قرار دارد.این آبشار در روستای «ورزان» در ضلع شمال غربی شهرک «سوباتان» واقع شده و فاصله آن تا شهرک سوباتان حدود 4 کیلومتر است  که در ارتفاع 1900-1970 متری از سطح دریاهای آزاد قرار دارد.

آب رودخانه ورزان یکی از شاخه‌های اصلی رودخانه «لیسار» است که از چشمه‌های بالا دستی ییلاق سر چشمه گرفته و در مسیر خود هنگام ریزش از صخره‌های عظیم ، آبشار زیبا و دیدنی که ارتفاع آن بیش از 100 متر است را تشکیل می‌دهد. گردشگران از سوباتان تا آبشار ورزان حدود 1 ساعت کوهپیمایی سبک در پیش دارند

آبادی ییلاقی سوبانان روبروی بلندترین کوه رشته کوه تالش به نام «ریشکاجی یا ریشگاسر» قرار دارد. نام «سوباتان» که «سووتن» تلفظ می‌شود، یک واژه تالشی است از ترکیب واژه «سو» به معنای گلپر و «تن» به معنای وطن تشکیل شده است و بیشترین تولید گلپر از زمینهای این منطقه در تالش به عمل می‌آید.

4 آبشار خروشان شمالی

آبشار «سه کیله»

این آبشار در 3 کیلومتری شرق روستای «سه کیله» ، در منطقـه «پی رجه» و در فاصله 18 کیلومتری شهرستان نکاء قرار دارد. ارتفاع آبشار در حدود 30 متر است و از بالای صخره بیرون زده ای آب را به صورت قطرات ریز آب به پایین می ریزد.از روستاهای اطراف این آبشارمی توان به «درویشان» ، «کُرداب» و «اُکِرکا» اشاره کرد .اطراف روستای سه کیله پوشیده از درختان جنگلی است. در میان این جنگلها و در قسمت شمالی روستا رودخانه «مهربان رود» قرار دارد که در فصل تابستان پذیرای مسافران زیادی است.

در دل این جنگلهای سرسبز چشمه های زیادی از جمله : چشمه «10 متری» ، «4 متری» و «سَیِدمیولی» وجود دارد که منطقه «4 متری» و «سَیِدمیولی» به علت قرارگرفتن در کنار جاده اصلی به عنوان تفریحگاه هم مورد استفاده قرار می گیرد. چشمه های دیگری هم در داخل روستا وجود دارد که از میان آنها می توان به «سیما چشمه» ، «هَلی چشمه» ، «کَندِل چشمه »، «فتحعلی چشمه» و «اِفرا بِن چشمه» نام برد که آب آشامیدنی روستا از همین چشمه ها تأمین می گردد. از آبشارهای نزدیک به این منطقه نیز میتوان به آبشار روستای «درویشان» واقع در شرق این منطقه اشاره کرد.

همچنین آب معدنی «قُرمَرَض» در مسیر روستای «سه کیله» قرار دارد. این چشمه زلال که امروزه از آن به عنوان تفریحگاه هم استفاده می شود، برای برخی امراض کلیوی مفید است و در طول سال مسافران و گردشگران زیادی از شهرها و استان های اطراف از این منطقه جنگلی دیدن می کنند .

4 آبشار خروشان شمالی

آبشار «کِلِشتر»

«کِلِشتر» ، آبشاری گمنام است که در حدود کمتر از 1 کیلومتری روستای کِلِشتر درجنوب غربی شهرستان رودبار و در استان گیلان و در حدود 500 متری اتوبان قزوین -رشت و در محور منجیل - رودبار قرار دارد. روستای «کلشتر» در فاصله سه کیلومتری شهر رودبار و در کوهپایه کوهستان البرز غربی و در ارتفاع 550 متری از سطح دریا و مشرف برشهر رودبار واقع شده‌است.متاسفانه این آبشار فاقد راه آسفالته مناسب یا حتی یک پیاده رو ساده است.

روستای «کِلِشتر» از نظر مناظر دیدنی به خاطر موقعیت کوهستانی و وجود درختان همیشه سبز مثل زیتون و کاج در چهار فصل سال زیبا و دیدنی است. البته در بهار و تابستان این زیبایی چندین برابر می‌شود. درون بافت مسکونی روستا تعداد زیادی چشمه و نهر آب وجود دارد. محصول اصلی این روستا زیتون است و به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای ، باغات زیتون توسعه خوبی داشته و زمستان و تابستان معتدلی دارد.

آبشار زیبایی که بیش از 20 متر ارتفاع دارد یکی از مکان های دیدنی این روستا به شمار می‌رود. روستای «کِلِشتر» به دلیل شرایط خاص، مساحت عمده جنگلهای منطقه رابه خود اختصاص داده‌است. جنگلهای پر درخت و بکر در ارتفاع ۱۰۰۰ متری از سطح دریا و کوه «آسمانسرا» با دشتی زیبا و علف های بلند و سبز در ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح دریا ، یکی دیگر از نقاط دیدنی روستای «کلشتر» می‌باشد.یکی از ویژگی‌های مهم روستا نیز وجود تعداد زیادی چشمه‌های پرآب با آب بسیار سرد و گوارا است که این روستا را از روستاهای دیگر متمایز می‌کند.

4 آبشار خروشان شمالی

چشمه «بار» (چیمه وار) از بزرگترین و زیباترین چشمه‌های آب موجود در کشور است که در این منطقه قرار دارد. از ویژگی‌های این چشمه می‌توان به سرمای خیلی زیاد آب حتی در تابستان اشاره کرد. مهمتر ازسرمای زیاد آب موضوعی که اخیراً بیشتر به آن پرداخته می‌شود ، سبک بودن آب آن از لحاظ وجود املاح است که طبق آزمایشات انجام شده نتیجه گرفته شده که آب این چشمه حتی از آب معدنی دماوند هم سبک تر است.


منابع: سیری در ایران، تیشینه، کویرها و بیابان های ایران، سایت روستای کِلِشتر