تبیان، دستیار زندگی

حقایق بیماری‌های قلبی در زنان

آیا شما از عوامل خطر بیماری‌های قلبی آگاه هستید؟ دیابت، کلسترول بالا، چاقی، سیگار کشیدن، عدم ورزش و یا فشار خون بالا همگی احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند و متأسفانه اغلب زنان حداقل یکی از این عوامل را دارند. از طرفی بسیاری از آنان در مورد این بیماری و خطراتی که برای سلامتی دارد، اطلاعات غلطی دارند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زینب حکیمی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیماری های قلبی عروقی

بیماری‌های قلبی بعد از یائسگی بر زنان تأثیر دارند

واقعیت؟ زنان در تمام سنین می‌توانند در معرض خطر بیماری‌های قلبی باشند. در حالی که به نظر می‌رسد نشانه‌ها و تشخیص بیماری‌های قلبی بیشتر در سنین یائسگی، یعنی زمانی که کاهش طبیعی هورمون‌های استروژن و پروژسترون بدن را مستعد ابتلا به کلسترول بالا و فشار خون بالا می کند، شایع است، اما زنان جوان نیز می‌توانند این بیماری‌ها را تجربه نمایند.

خوشبختانه دو فرصت در زندگی زنان وجود دارد تا آگاهی خود را نسبت به بیماری‌های قلبی افزایش دهند. اول در زمان بارداری و زنانی که دچار دیابت حاملگی یا پره اکلامپسی (شرایطی که خطر بیماری‌های قلبی را بالا می برد) می‌شوند و شاید تغییر در شیوه‌ی زندگی بتواند بر کاهش احتمال ابتلای شان به بیماری قلبی اثر گذار باشد. 

دوم در زمان یائسگی و زمانی که زنان برای بررسی علائم خود به پزشک مراجعه می کنند فرصت خوبی برای بررسی وضعیت قلبی است و تغییری که در زندگی شان اعمال می کنند بسیار مفید است.

نشانه‌های حمله‌ی قلبی در زنان و مردان یکسان است

واقعیت؟ علائمی مانند درد در اندام فوقانی، درد فک، گلو یا قفسه سینه در هر دوی مردان و زنان شایع است، اما علائمی مانند خستگی و تنگی نفس به احتمال زیاد در زنان نسبت به مردان بیشتر اتفاق می افتد. این علائم می تواند در 38 درصد از زنان در مقایسه با 27 درصد از مردان رخ می‌دهد و زنان - به خصوص زنان مسن‌تر – معمولا علائم شان با استرس و احساسات بروز می یابد نه در هنگام ورزش.

اگر شما راه های ابتلا به بیماری قلبی را بشناسید، دست از سیگار کشیدن بردارید، رژیم غذایی مناسب داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید، می توانید خطر مرگ ناشی از حمله‌ی قلبی را تا 82 درصد کاهش دهید


پزشکان همچنین دریافته‌اند که زنان اغلب این علائم را به علل دیگر مانند سن بالا و یا برنامه‌های شلوغ کاری و دل‌مشغولی‌های خانواده نسبت می‌دهند و متوجه نمی‌شوند که می تواند ناشی از یک حمله قلبی باشد. زنان می‌توانند مشکلات قلبی را داشته باشند، ولی متوجه آنها نشوند.

اگر شما مبتلا به بیماری قلبی هستید، نمی توانید ورزش کنید

اگر شما موقع ورزش و یا جابجا کردن اشیا و یا حتی انجام کارهای عادی روزانه احساس کردید که حالت طبیعی ندارید ، برای مثال احساس کردید انرژی و یا نفس کافی ندارید، می توانید آن را نشانه ای از بیماری قلبی بدانید. علاوه بر این، زنان باید به چگونگی احساس‌شان توجه کنند و اگر علائم غیرعادی و یا عجیب و غریب رخ می‌دهد، فوراً نزد پزشک بروند.

واقعیت؟ در واقع تشویق زنان مبتلا به بیماری‌های قلبی به ورزش می تواند جلوی پیشرفت بیماری را بگیرد، اما قبل از شروع ورزش و رفتن به باشگاه باید مطمئن شوید که پزشک اجازه ی این کار را به شما می‌دهد یا خیر. ورزش تنها باید پس از بررسی پزشکی انجام شود. اگر وضعیت بیماری قلبی شما با مصرف دارو بهبود پیدا کرده است، مشکل تان قابل درمان و قابل کنترل است و شما می توانید ورزش کنید.

HRT می‌تواند از بیماری‌های قلبی جلوگیری کند

واقعیت؟ "اگر شما در زمان یائسگی، درمان جایگزینی هورمونی (HRT) را انجام دهید، این کار از بیماری‌های قلبی جلوگیری نمی‌کند. هورمون درمانی به هیچ وجه کاهشی در خطر بیماری‌های قلبی ایجاد نمی‌کند و آن را باید فقط برای کنترل سیستم‌های هورمونی یائسگی به کار گرفت.

اگر شما یائسه هستید و می خواهید خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی خود را کاهش دهید، باید سیگار نکشید، وزن سالم را حفظ کنید، ورزش متعادل داشته باشید، از یک رژیم غذایی سالم لذت ببرید و اگر دچار فشار خون یا دیابت هستید (دو بیماری که می تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد) آنها را با ورزش، رژیم غذایی و دارو درمان کنید.

اگر شما دارای سابقه‌ی فامیلی بیماری قلبی هستید، نمی توانید از بروز بیماری قلبی جلوگیری کنید

واقعیت؟ اگر شما راه های ابتلا به بیماری قلبی را بشناسید، دست از سیگار کشیدن بردارید، رژیم غذایی مناسب داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید، می توانید خطر مرگ ناشی از حمله‌ی قلبی را تا 82 درصد کاهش دهید. علاوه بر این، با اتخاذ یک شیوه زندگی سالم می توانید به شدت خطر ابتلای خود به بیماری قلبی را کم کنید، حتی اگر این بیماری در خانواده‌تان است.


 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.