تبیان، دستیار زندگی
نام بی بی سی فارسی و تروریست های تکفیری در جنگ 6 ساله سوریه با یکدیگر گره خورده و دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس از تروریست ها در سوریه انواع حمایت ها را به عمل آورده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پیوند بی بی سی و تروریست ها

نام بی بی سی فارسی و تروریست‌های تکفیری در جنگ 6 ساله سوریه با یکدیگر گره خورده و دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس از تروریست‌ها در سوریه انواع حمایت‌ها را به عمل آورده است.

فرآوری: آزاده مرنی -بخش سیاست تبیان

پیوند بی بی سی و تروریست ها

تروریست ها طی سال های اخیر به سرعت رشد کرده و در اقصی نقاط جهان ، فضا را ناامن و وحشت زده ساخته اند. آنها از انواع برنامه و ابزار نظامی و غیر نظامی برای رعب افکنی استفاده می کنند و در این راستا بسیاری از حامیان آنها بودجه ای خاص را در نظر گرفته اند.

گروه های تروریستی ؛ به مقتضیات روز، که همان استفاده از انواع ابزار ارتباطاتی و رسانه ای است نیز توجه خاصی دارند. آنها با راه اندازی شبکه های متعدد و تبلیغات، سعی در جذب نیرو و همچنین باانتشار تصاویر و فیلم های جنایات خود، سعی در رعب افکنی دارند که متاسفانه در این زمینه بسیار هم موفق بوده اند.

بی بی سی و تروریست‌ ها

در این راستا نباید حمایت های همه جانبه ی برخی رسانه ها را از این گروه ها فراموش کرد. چنانچه مشاهده می شود؛ نام "بی بی سی فارسی" (BBC Persian) و تروریست‌های تکفیری در جنگ 6 ساله سوریه با یکدیگر گره خورده و دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس از تروریست‌ها در سوریه انواع حمایت‌ها را به عمل آورده است.

زمانی که "حلب" آزاد شد؛ قاضی‌زاده مجری بی‌بی‌سی‌فارسی که نتوانست خشم خود را از موفقیت‌های ارتش سوریه در حلب کنترل کند، با طرح سوالات جهت‌دار از مسئول روسی، ناخشنودی خود را از تحولات مثبت سوریه نشان داد.

در روز های اخیر، بی‌بی‌سی فارسی در بخش‌های مختلف خبری خود تلاش کرده تا با مظلوم جلوه دادن تروریست‌های تکفیری "جبهه ‌النصره" و "ارتش آزاد" ، ارتش سوریه را مسبّب حمله به منطقه "وادی‌بردی" معرفی کند.

اهمیت منطقه "وادی‌بردی" ، از این جهت است که یکی از مخازن اصلی پمپاژ آب شرب شهر دمشق در این شهرک واقع شده و تروریست‌ها در روزهای گذشته، آن را آلوده به گازوئیل یا مواد دیگر کرده‌اند و سبب قطع آب شهر دمشق شدند.

حمایت از تروریست ها

اما دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس، بدون اشاره به موضوع قطع آب در دمشق، با طرح ادعاهای بی اساس تلاش دارد تا این گونه جلوه دهد که نظام سوریه به آتش‌بس سه‌جانبه پایبند نیست و برای جبران شکست‌ها در مواجهه با تروریست‌ها، به قطع آب شرب شهر بزرگ دمشق مبادرت کرده است. این ادعاهای بی‌اساس در حالی مطرح می‌شود که واقعیت با آنچه بی‌بی‌سی مدعی آن است، بسیار متفاوت است.

در حقیقت در جبهه جنوبی سوریه، تروریست‌های تکفیری ارتش آزاد و جبهه‌النصره، با آلوده کردن آب پایتخت به دنبال ایجاد اختلال در روند زندگی  4 میلیون نفر در دمشق هستند. این تروریست‌ها با گازوئیل و دیگر مواد سمّی، آب آشامیدنی مردم دمشق را آلوده کردند اما بی‌بی‌سی‌فارسی با حمایت از آن‌ها و وارونه جلوه دادن همه واقعیت‌ها به مردم سوریه ظلم می‌کند.

در حال حاضر، به سبب تزریق سموم و گازوییل به آب شرب دمشق جان میلیون‌ها نفر در پایتخت سوریه بر اثر قساوت تروریست‌ها در خطر است. سازمان ملل متحد اعلام کرد چهار میلیون نفر در دمشق از آب سالم برخوردار نیستند. این سازمان نسبت به این امر ابراز نگرانی کرد که اقدام تروریست‌ها در قطع آب، موجب شیوع بیماری در این شهر می‌شود. سازمان ملل متحد همچنین تأکید کرد زیربنای مخصوص انتقال آب به دمشق به صورت عمدی مورد هدف قرار گرفته است.

پس از آنکه گروه‌های تروریستی، آب شرب دمشق را آلوده کردند و مسیر چشمه الفیجه را به فاضلاب متصل کردند، ساکنان دمشق با مشکلات زیادی مواجه شدند و از ارتش سوریه و همپیمانان آن درخواست کردند منطقه وادی‌بردی را از لوث وجود گروه‌های تروریستی پاک کنند.  در این زمینه، یک شهروند سوری گفت: «از ارتش می‌خواهیم این تروریست‌ها را از بین ببرند تا آب سالم به ما برسد.»

جالب است که در چهار روز اخیر، بی‌بی‌سی‌فارسی، نه تنها اشاره‌ای به مشکلات پایتخت‌نشینان سوریه نداشته بلکه تلاش کرده تا از تروریست‌ها حمایت کند و اقدام آن‌ها را در سمی کردن آب شرب دمشق، موجه جلوه دهد.

گزارش منابع میدانی نشان می‌دهد که ارتش سوریه توانسته است بر مناطق استراتژیکی که آبرسانی از این نقاط به پایتخت انجام می‌شد، مسلط شود.

البته با پیشروی‌های جالب توجه ارتش سوریه در منطقه "وادی‌بردی"؛ تروریست‌های تکفیری تهدید کرده‌اند که مخازن استراتژیک آب "الفیجه" را منفجر خواهند کرد.  حال سوال اینجاست که بی‌بی‌سی‌فارسی چرا از آلوده کردن آب مردم دمشق از سوی تروریست‌ها سخنی به میان نمی‌آورد؟ دلیل این اقدام دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس این است که تلاش کند تا با طرح ادعاهای بی‌اساس، نظام سوریه را ناقض آتش‌بس معرفی نماید.

در واقع سناریوی بی بی سی، القای این رویکرد به مخاطبانش است که مناطق مهم و استراتژیک عراق به طور کامل آزاد نشده و اخبار مربوط به آزادسازی ها کذب است.

عصبانیت بی بی سی

بی‌بی‌سی‌فارسی همیشه عصبانی است؛ یا از پیروزی‌های مقاومت در "حلب" و "حماء" یا از حملات اتاق جنگ مسکو - دمشق علیه تروریست‌های داعش، جبهه‌النصره و ...  و یا از تلاش ارتش سوریه برای جلوگیری از آلودگی آب منطقه "وادی‌بردی". در هر حال این عصبانیت گاهی در تحلیل کارشناسان دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس و یا در سوالات کینه‌توزانه مجریان این شبکه از کارشناسان طرفدار حق نمایان است.

برای مثال، زمانی که "حلب" آزاد شد؛ قاضی‌زاده مجری بی‌بی‌سی‌فارسی که نتوانست خشم خود را از موفقیت‌های ارتش سوریه در حلب کنترل کند، با طرح سوالات جهت‌دار از مسئول روسی، ناخشنودی خود را از تحولات مثبت سوریه نشان داد.

قاضی‌زاده به اندازه‌ای از پیروزی‌های مقاومت در شمال سوریه عصبانی بود که به مسئول روسی درباره دخالت روسیه در سوریه تذکر هم داد و خود را در آن سطح دید که در مورد وضعیت حقوق بشر در سوریه نیز افاضاتی داشته باشد. این تذکرات و ادعاهای واهی مسئولین رسانه‌ای بی‌بی‌سی در حالی مطرح می‌شود که انگلیس، خود یکی از حامیان سرسخت تروریست‌ها در سوریه است.

اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود و گردانندگان این بنگاه دروغ پراکنی درباره عملکرد گروه های تروریستی در عراق نیز پروژه ی حمایتی وسیعی را اِعمال کردند. در واقع سناریوی بی بی سی، القای این رویکرد به مخاطبانش است که مناطق مهم و استراتژیک عراق به طور کامل آزاد نشده و اخبار مربوط به آزادسازی ها کذب است. بی بی سی پیش از اینها نیز کوشیده بود، عملکرد نیروهای مقاومت در مناطق آزاد شده را به چالش کشیده و جنگ روانی گسترده ای را در راستای تضعیف روحیه نظامیان و مردم عادی راه اندازی کند اما با شکست های نسبی روبرو شد.


منبع :‌ باشگاه خبرنگاران جوان / خبرگزاری فارس / تابناک