تبیان، دستیار زندگی
برای دیدن چشمه آبگرمی که شاه عباس ساخته و زمانی شاهان و خاندان صفوی در آن شنا می کردند چقدر علاقه مندید؟ از عمارت زیبای تومانیانس و نحوه گرمایش آن اطلاع دارید؟ با قلعه «سریزد» یزد که عنوان «نخستین صندوق امانات ایران و جهان» را به خود اختصاص داده است ، آشن
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از حوض مراد تا باغ قلهک

برای دیدن چشمه آبگرمی که شاه عباس ساخته و زمانی شاهان و خاندان صفوی در آن شنا می کردند چقدر علاقه مندید؟ از عمارت زیبای تومانیانس و نحوه گرمایش آن اطلاع دارید؟ با قلعه «سریزد» یزد که عنوان «نخستین صندوق امانات ایران و جهان» را به خود اختصاص داده است ، آشنا هستید؟ برای دیدن تپه های رنگارنگ در غالب گنبدهای نمکی کویر اشتهارد ، آماده اید؟ دوست دارید از باغ قلهک برایتان بگوییم؟

بخش گردشگری تبیان

از حوض مراد تا باغ قلهک

«حوض مراد» شاه عباس اول

گردشگری سلامت یکی از شاخه های گردشگری است که درطول تاریخ نیز همواره مورد توجه بوده است.بناها و حوادث تاریخی که در محل چشمه های آبگرم رخ داده گواهی روشن بر این ادعاست. شما برای دیدن چشمه آبگرمی که شاه عباس ساخته و زمانی شاهان و خاندان صفوی در آن شنا می کردند چقدر علاقه مندید؟

حوضخانه آبگرم «ورتون» که به «حوض مراد» معروف است ، نمونه ای از آبگرم های سر پوشیده و در اصل یک بنای سنگی تاریخی با کاربری آبگرم و متعلق به دوره صفویه است که در دوره شاه عباس اول ساخته شده است واین آبگرم گاهی مورد استفاده خانواده سلطنتی قرار می گرفته است...

سیستم گرمایشی جالب عمارت تومانیانس 

سبک معماری برخی از بناهایی که در کشور ما ساخته می شود، به دلایل خاص از سبک معماری ایرانی پیروی نمی کند. این ویژگی در اغلب بناهایی که توسط خارجی ها یا وابستگان آنها ساخته شده دیده می شود.همچنین نکات قابل توجهی در ساخت بعضی بناها به کار گرفته شده تا کارآیی آن را به منظور دستیابی به هدف مورد نظر افزایش دهد.یکی از این بناها عمارت «تومانیانس» است که معماری زیبای روسی و نحوه جالب تامین گرمایش آن درخور توجه است.

وقتی به روستای وینق (وینه) در 29 کیلومتری جنوب غربی شهر «خدا آفرین» و 10 کیلومتری جاده مرزی جمهوری آذربایجان در استان آذربایجان شرقی سفر می کنید ، در غرب روستا و چسبیده به آن بر بلندای یک تپه با ارتفاع حدود 50 متر، چشمتان به عمارت زیبایی می افتد که به عمارت «تومانیانس» شهرت دارد و متعلق به «سرکیس تومانیانس» ارمنی می باشد.

نخستین صندوق امانات ایران و جهان 

ساخت برخی از بناهای تاریخی ایران با کاربری های ویژه ، در نتیجه درایت ایرانیان در گذشته بوده و برخی از آنها عناوینی مانند اولین ها و ترین ها را در جهان یدک می کشند و بسیاری از آثار به دست آمده از آنها در بزرگترین موزه های دنیا تحت عنوان نفیس ترین آثار نگهداری می شوند. یکی از همین قلعه های بسیار باارزش تاریخی ایران در «سریزد» است که عنوان «نخستین صندوق امانات ایران و جهان» را به خود اختصاص داده است.

قلعه «سریزد» هرچند گستردگی و وسعت و تشکیلات ارگ بم را ندارد،اما نظم حاکم در پلان قلعه آن را در نوع خود بی نظیر ساخته است. فضاهای داخلی قلعه شامل بخشهای مسکونی، خدماتی و ... با نظم و چیدمان خاصی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند…

جایی که مداد رنگی ها کم می آورند!

اگر از عاشقان کویر و سکوت و ماهیت رازآلود آن هستید ، می توانید در نزدیکی های پایتخت، علاوه بر چیزهای معمول که در کویرها مشاهده می کنید ، تپه های رنگارنگ را در غالب گنبدهای نمکی مشاهده کنید. در واقع کویر اشتهارد یک آپشن ویژه تقدیمتان می کند که از انتخاب آن پشیمان نمی شوید.

«کویر اشتهارد» یا «قشلاق حسین خانی» یا «کویر قارپوزآباد» در شمال شهرستان اشتهارد و جنوب شرقی مهرشهر کرج در استان البرز قرار دارد. علت نامگذاری منطقه به قارپوزآباد همجواری آن با روستای قارپوزآباد در شمال آن است. قارپوز در زبان آذری به معنای هندوانه است. طول این کویر 60 کیلومتر و عرض آن در حدود 20 کیلومتر است...

باغی با خاطرات 170ساله

باغ های تاریخی ایران در گذر زمان شاهد حوادث تاریخی زیادی بوده اند. یکی از باغ هایی که در دوران قاجار به انگلیسی ها اجاره داده شد تا سفارت تابستانی آنها باشد و آنها دیگر نتوانستند از درختان سرو و نارون و بیدهای مجنون و قنات پرآب و خنکی و سرسبزی زاید الوصفش دل بکنند ، باغ «قلهک» است که امروز همچنان در اختیار سفارت انگلستان است.

«قلهک» یکی از قدیمی ترین روستاهای اطراف تهران است که با گسترش شهر، تبدیل به محله ای شد و سرگذشتی پر فراز و نشیب را پشت سر گذاشت و در حال حاضر نیز به دلیل قرار گرفتن باغ «قلهک» در این منطقه، همچنان مورد توجه است....