تبیان، دستیار زندگی
منیژه آرمین در نشست هم اندیشی داوران نهمین جشنواره داستان انقلاب، داوران را به انتخاب آثاری كه از نظر موضوع و زبان دارای ویژگی های حماسی هستند توصیه كرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زبان و موضوع حماسی دو ركن اساسی داستان انقلاب

منیژه آرمین در نشست هم‌اندیشی داوران نهمین جشنواره داستان انقلاب، داوران را به انتخاب آثاری كه از نظر موضوع و زبان دارای ویژگی‌های حماسی هستند توصیه كرد.

بخش ادبیات تبیان

زبان و موضوع حماسی دو ركن اساسی داستان انقلاب

در نشست هم اندیشی داوران نهمین جشنواره داستان انقلاب، منیژه آرمین دبیر علمی این دوره از جشنواره، این گردهمایی را برای نزدیك‌تر كردن ذهنیت داوران در انتخاب آثار دانست و گفت: داوران باید سعی كنند به زبان حماسی كه در داستان امروزی كمتر شاهد آن هستیم توجه نشان دهند.

وی ادامه داد: در دوره‌های پیشین جشنواره، داستان‌ها به لحاظ موضوع، حماسی بودند؛ ولی زبان آن‌ها فاقد ویژگی‌های حماسی بود و این موضع باعث می‌شد تا فرم و محتوا از انسجام لازم برخوردار نشود و به دل ننشیند.

آرمین در این خصوص گفت: موضوعی كه در سال گذشته در داستان‌ها بسیار شاهد بودم این بود كه نویسندگان بیشتر روی حوادث ابتدای انقلاب متمركز شده بودند؛ در صورتی كه اگر با دید بازتر به موضوع انقلاب نگاه كنیم، این موضوع از دایره زمانی و مكانی بسیار گسترده‌ای برخوردار است و این گستردگی به نویسندگان این فرصت را می‌دهد تا آثار متنوع‌تری را خلق كنند.

این نویسنده خاطرنشان كرد: انقلاب ایران ریشه در حوادثی قبل از سال 57 دارد و حتی زمان آن تا الآن نیز ادامه دارد و داوران باید در ارزیابی‌های خود با توجه به این ملاحظات اقدام به انتخاب كنند.

دبیر هنری جشنواره داستان انقلاب در پایان تأكید كرد: داستان‌هایی كه انتخاب می‌شود باید علاوه بر دربرگیری رویداد تاریخی، جوهره نوشتن را هم در خود داشته باشد و ذهنیت نویسنده در متن خود باید به عینیت برسد.


منبع: حوزه هنری