تبیان، دستیار زندگی
مجموعه ای از الگوهای امپرسیونیستی در آثار هنرمند مشهور فرانسوی اوسکار کلود مونه در قالب کتابی از سوی انتشارات آرادمان چاپ و روانه بازار شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

الگوهای جادویی "کلود مونه" به بازار آمد

مجموعه ای از الگوهای امپرسیونیستی در آثار هنرمند مشهور فرانسوی "اوسکار کلود مونه" در قالب کتابی از سوی انتشارات آرادمان چاپ و روانه بازار شده است.

فراوری- بخش هنری تبیان

کلود مونه

"باغ مونه" نام کتابی است شامل 30 الگوی رنگ آمیزی از مهم ترین و مشهورترین آثار این نقاش سرشناس سبک امپرسیونیسم که با الگوی رنگی اصل آثار، در اختیار علاقه مندان به کتاب های آرت  تراپی قرار گرفته است. در فصل دوم این کتاب اما علاقه مندان این امکان را دارند که گزیده ای از این آثار را با ایده ی هنرمند درون خود رنگ آمیزی کنند و پیشنهادهای جدیدی را به استادِ سرشناس امپرسیونیست پیشنهاد کنند.

در مقدمه ی این کتاب آمده است: رنگ آمیزی نه تنها یک فعالیت مهم آرامش بخش و خلاقیت ساز برای کودکان و نوجوانان، بلکه برای بزرگسالان هم فرصتی است برای رسیدن به آرامشی موثر که به زندگی جلوه  بهتری می بخشد.

در تفکرات کهن نیز رنگ تسکین دهنده است و آرامش بخش؛ حال وقتی فرصت رنگ آمیزی ده ها صفحه طرح های استاندارد، هنرمندانه و علمی برای همگان فراهم می شود، علاوه بر افزودن رنگ بهتر به زندگی، این فرصت هم فراهم می شود که هنرمند درون هر فردی کشف شود.

این طرح ها طوری طراحی شده اند که انگار عشق را، هم در داخل و هم در خارج خطوط جست وجو و درنهایت کشف می کنید....

کلود مونه

این شیوه اکنون در جوامع توسعه یافته بیش از هر وسیله  دیگری توصیه می شود؛ زیرا یک رفتار باوقار هنرمندانه را تجویز می کند که هدف و دستاورد آن تنها یک فرصت سرگرمی نیست، بلکه وجوهی از انسان معاصر را بیدار و نمایان می کند که شاید در لابه لای لایه های سنگین و ضخیم زندگی پراضطراب ماشینی ما، هیچ گاه فرصت بروز نیافته اند. ضمن آن که با ایجاد فرصت تمرکز، شهروندانِ زندگی پرشتاب و پرتنش امروز را نرم و آرام به تمرکز و آرامش رهنمون می کند."

امپرسیونیسم درواقع شورشی بود علیه کلیشه های قدیمی که فرصتی عالی را برای انسان معاصر فراهم کرد؛ تا به لذت و تحصیلی جدید از هستی و پیرامون خود برسد.

اوسکار کلود مونه، متولد 14 نوامبر 1840 و درگذشته در 5 دسامبر 1926، بنیانگذار سبک نقاشی "امپرسیونیسم"، پزشک فرانسوی بود که از سال 1874 با جمعی از شاگردان و همکارانش، این مکتب هنری را به جهان معرفی کرد. عنوان امپرسیونیسم از یکی از نقاشی های او با نام "دریافتی از طلوع آفتاب" گرفته شده است.

مونه در سال 1845 به همراه خانواده اش به بندر لوهاور رفت و در سال 1851 به رغم خواسته پدر که می خواست کلود نیز مانند سایر افراد خانواده مغازه ایی بزند و در آن به کار مشغول شود، او به دبیرستان هنر لوهاور رفت.او در ابتدا با ذغال تصاویری می کشید وآن ها را به قیمت 10 یا 20 فرانک می فروخت. اولین معلم او در زمینه نقاشی ژاک فرانسوا اوشار از شاگردان نقاش معروف ژاک لویی داوید بود. تا سال 7-1856 تحول خاصی در مونه ایجاد نشد، در این سال نقاشی به نام "اوژن بودن" الهام بخش او شد و نقاشی رنگ و روغن را به مونه آموخت.بودن همچنین تکنیک های نقاشی در فضای باز را به مونه آموخت.

مونه اما پس از رفتن به پاریس به لوور رفت و در آنجا نقاشانی را مشاهده کرد که از آثار استادان قدیمی کپیه برداری می کردند.مونه سالها در پاریس ماند و در این زمان دوستان زیادی پیدا کرد که یکی از آنان ادوارد مانه بود.چندی بعد به پیاده نظام در الجزایر پیوست و دوسال را در آنجا خدمت کرد.مونه پس از بازگشت از الجزایر به شدت نسبت به آموزه های قدیمی نقاشی احساس سرخورگی کرد، درنتیجه به همراه دوستان نقاشی نظیر پیر اگوست رنوار ، فردریک بازیل و آلفرد سیسلی دست به تاسیس  سبک جدیدی در زمینه هنر نقاشی زد. از مشخصه های این سبک نقاشی که در فضای باز ترسیم می شود، نشان دادن تاثیر امواج نور خورشید بر طبیعت، استفاده از رنگ های شکسته و کشیدن سریع قلم مو بر بوم است.این سبک چندی بعد امپرسیونیسم نام گرفت.

مونه در زمان جنگ فرانسه و پروس(منطقه ای که در سال 1871 در کنار سایر ایالات آلمانی زبان کشور آلمان را تشکیل داد) به انگلستان پناهنده شد. او در آن زمان به مطالعه بر آثار جان کنستابل و جوزف مالورد ویلیام  ترنر پرداخت. این دو نقاش برجسته انگلیسی که در زمینه ترسیم مناظر تخصص داشتند.تاثیر به سزایی بر نوآوریی هایی که مونه در زمینه رنگ نقاشی پدید آورد، گذاشتند.

کلود مونه

مونه در سال 1872 یا 1873 نقاشی امپرسیون، طلوع خورشید را ترسیم کرد.این نقاشی نمایی بود از منظره بندر لوهاور.از نام همین نقاشی بود که لویی لروی منتقد آثار نقاشی نام امپزسیونیسم را ابداع کرد نامی که بعدها امپرسیونیست ها آن را به خود نسبت دادند.مونه در سال 1977 یکی از آثار بدیع خود را به نام ایستگاه ترن سن لازار پدید آورد.

مونه در سال های 1880 و 1890 به ترسیم تعدادی از استادانه ترین نقاشی های خود پرداخت. در این نقاشی ها عنصر نور و شرایط آب و هوایی بیش از سایر عناصر جلوه می کنند.

مونه با تکیه بر این عناصر آثار زیبایی نظیر کیلیسای جامع روئن ساختمان های پارلمان ، صبح های سن و نیلوفر های آبی را خلق کرد.مونه به ترسیم آثاری از طبیعت محل سکونتش در ژیورنی علاقه داشت.او در ژیونی که بیش از چهار دهه از عمر خود را در آن منطقه گذراند، از نیلوفر های آبی واقع در برکه روبروی منزل محل سکونتش آثار بدیعی را خلق کرد.او همچنین از پلی که در باغش در ژیورنی واقع بود چندین تابلوی نقاشی کشید و از کناره های زیبای رود سن نیز آثار زیبایی ترسیم کرد.

مونه  سرانجام پس از سپری کردن عمری پر فراز ونشیب در 5 دسامبر 1926 بر اثر ابلا به سرطان ریه درگذشت و در یک مراسن ساده در قبرستان کلیسای ژیورنی به خاک سپرده شد.ژرژ کلمانسو از نخست وزیران سابق فرانسه و سیاستمدار مشهور دوران جنگ جهانی اول که از دوستان مونه محسوب می شد، در مراسم تشییع جنازه وی حضور یافت.

تأثیر نقاشی امپرسیونیسم را تنها در حوزه ی هنر نقاشی نمی دانند، بلکه آن را موثر بر همه  شئون زندگی ما، ازجمله حوزه های فلسفه و ادبیات نیز می دانند. این تأثیر در نویسندگی آنتوان چخوف، فلسفه  برگسون، داستان های کوتاه ویلیام فاکنر، شعرهای سیلیوا پلات و آثار مارسل پروست، در تمامی شعرهای سهراب سپهری و برخی شعرهای احمد شاملو و داستان های هوشنگ گلشیری نیز مشهود است.

امپرسیونیسم درواقع شورشی بود علیه کلیشه های قدیمی که فرصتی عالی را برای انسان معاصر فراهم کرد؛ تا به لذت و تحصیلی جدید از هستی و پیرامون خود برسد.

انتشارات آرادمان علاوه بر این کتاب که در 56 صفحه قطع رحلی با شمارگان هزار نسخه و بهای 10 هزار تومان انتشار یافته، همزمان، مجموعه دیگری را هم در همین قطع و شمارگان در 88 صفحه به بهای 12 هزارتومان، با طرح های "بیلی واکار" همزمان با آخرین روز پاییز وساعاتی پیش از شب یلدا، به علاقه مندان عرضه کرده است.

برگردان هر دو کتاب را فاطمه فرقانی انجام داده است.


منابع: هنرآنلاین/ همشهری آنلاین