تبیان، دستیار زندگی
پروژه بین المللی هنر کوچ رو که در روستای سلخ جزیره قشم آغاز شده بود در موزه هنرهای معاصر تهران به پایان راه رسید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پایان کار پروژه جهانی هنر کوچ رو

پروژه بین المللی هنر کوچ رو که در روستای سلخ جزیره قشم آغاز شده بود در موزه هنرهای معاصر تهران به پایان راه رسید.

بخش هنری تبیان

موزه هنرهای معاصر

مراسم اختتامیه پروژه جهانی هنر کوچ رو 2016 عصر روزگذشته 28 آذرماه در موزه هنرهای معاصر تهران با حضور شرکت کنندگان خارجی و ایرانی به کار خود پایان داد. در این مراسم که با حضور مجید ملانوروزی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد هنرمندانی چون بهنام کامرانی، جمشید حقیقت شناس، گیزلا واگا سینایی، کامبیز صبری، حمید شانس و مجتبی موسوی سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران به همراه هنرمندان حاضر در پروژه جهانی هنر کوچ رو 2016 حضور داشتند.

هنر کوچ رو بر هنر طبیعت تمرکز دارد

در ابتدای مراسم اختتامیه احمد نادعلیان دبیر پروژه جهانی هنر کوچ رو گفت: هنر کوچ رو در بسیاری از حوزه ها از جمله نویسندگی و مجسمه سازی و .... می تواند بروز داشته باشد اما این هنر کوچ رویی که در کره جنوبی آغاز شد و مدیر جهانی دارد بر هنر طبیعت و هنر محیطی تمرکز دارد. هنرمندان کوچ رو هنگام کوچ اثر تخریبی بر طبیعت نخواهند داشت.

وی ادامه داد: آنچه از نظر هنری مهم است این پیش شرط است که با خود اثری به طبیعت برای نمایش نبریم و همین باعث می شود خود طبیعت ما را به سمت فرایندهای جدید و ابزارها و ایده های خلاقانه برای خلق اثر هنری سوق دهد. بنابراین زمانی که هنرمندان کوچ رو به طبیعت می روند اقلیم، فرهنگ و طبیعت های مختلف در درک جدید آنها از هنر کوچ رو اثر می گذارد.

وی بیان کرد: سفر لازمه این هنر است و این سفر باید در جغرافیاهای مختلف و پراکنده صورت بگیرد. در این دوره که جهان دچار بحران و جنگ های مختلف است هنرمندان کوچ رو می توانند در رفع سوءتفاهم ها و ایجاد دوستی ها پیشگام باشند.

نادعلیان گفت: در این دوره که این رویداد به ایران رسیده است این هنر با توجه به اقلیم متنوع در سرزمین مان بر هنر طبیعت تمرکز داشت وقتی این هنر به اقلیم های مختلف می رود هنرمندان می توانند شباهت ها و تفاوت های خود را با یکدیگر پیدا کنند.

ما هزاران سال است در این کشور زندگی کوچ رو داریم

مجید ملانوروزی مدیر دفتر هنرهای تجسمی ارشاد و رئیس شورای سیاست گذاری این رویداد نیز گفت: رسالت موزه هنرهای معاصر تهران پرداختن به هنر مدرن و معاصر است که به بخش مدرن خوب پرداخته شده است اما در این سال ها کمتر به بخش معاصر پرداخته شده است. این رویداد و رویدادهای این چنینی باعث می شود دانشجویان با هنر معاصر بیشتر آشنا شوند و این مسائل با موزه گره بخورد.

وی اظهار کرد: ما در موزه هنرهای معاصر تهران از ایده ها و مدیاهای جدید استقبال می کنیم. مخصوصا جشنواره هایی که طبیعت گرا باشند.

ملانوروزی ادامه داد: ما هزاران سال است در این کشور زندگی کوچ رو داریم و همیشه از نظر محیط زیست این افراد توانسته اند خود را با محیط وفق بدهند. امیدواریم در این رویداد هنرمندان خارجی تجربه خوبی به دست آورده باشند و در سال های آینده نیز این رویداد در ایران و اقلیم های دیگر برپا شود.

پس از سخنان ملانوروزی، مدعوین برای دیدن از نمایشگاه ژس این رویداد دعوت شدند که این نمایشگاه بازتاب خلق آثار محیطی هنرمندان طی برگزاری این رویداد در قشم، اصفهان و کاشان بود. این مراسم با برگزاری پنل پایانی همایش پروژه جهانی هنر کوچ رو 2016 با حضور هنرمندان ایرانی و خارجی حاضر در این پروژه به پایان رسید.

پروژه جهانی هنر کوچ رو 2016 ایران روز 15 آذرماه در روستای سلخ جزیره قشم آغاز شد و در آن 11 هنرمند ایرانی و 9 هنرمند خارجی به خلق اثر محیطی پرداختند. پروژه بین المللی کوچ رو با حمایت دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، موزه هنرهای معاصر استان اصفهان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان و مرکز هنری پردیس قشم برگزار شد.


منبع: هنرآنلاین