تبیان، دستیار زندگی
تدوین گر مستند «صدای سکوت»؛ مهمترین ویژگی آن را پیوند عکس و  فیلم دانست و توضیح داد: یعنی عکاسی در جنگ، عکس گرفته و ما فیلم قبل و بعد از ثبت عکس را به آن پیوند زده ایم و از معدود دفعاتی است که این نوع قالب کار می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

« 90 درصد تصاویری آرشیوی این مستند دیده نشده است»

تدوین‌گر مستند «صدای سکوت»؛ مهمترین ویژگی آن را پیوند عکس و  فیلم دانست و توضیح داد: یعنی عکاسی در جنگ، عکس گرفته و ما فیلم قبل و بعد از ثبت عکس را به آن پیوند زده‌ایم و از معدود دفعاتی است که این نوع قالب کار می‌شود.

بخش سینما وتلویزیون تبیان
title

کامران جاهدی در آستانه‌ی نمایش «صدای سکوت» به کارگردانی پناه برخدا رضایی در جشنواره‌ی سینما حقیقت با بیان این مطلب ادامه داد:این مستند، روایت بهترین عکاسان و عکاسان گمنام از حال و هوای جنگ ایران و عراق است و  نود درصد تصاویر آرشیو فیلم تاکنون دیده نشده است. حدود هزار ساعت آرشیو  که از فیلمبرداران گمنام جنگ پیدا کردیم و شش هزار عکس خوب عکاسان جنگ که  تک تک اینها را به همراه کارگردان بررسی کردیم و بهترینش را گذاشتیم. 

او که در کارنامه‌ی کاریش تدوین مستند «A157»  را دارد، درباره‌ی وجه تمایز «صدای سکوت» با آن فیلم خاطرنشان کرد: از لحاظ تدوین در A157 دستم باز نبود و فضایی برای عرض اندام فرمی و تکنیکی در اختیار نداشتم. اما اعتماد تمام و کمال کارگردان در «صدای سکوت» باعث شد، بستر لازم برای نوآوری و خلاقیت بیشتر مهیا شود.

جاهدی درباره‌ی دشواری کار تدوینگر در سینمای مستند ایران هم خاطرنشان کرد: دو نوع کارکرد برای تدوین می‌توان در نظر گفت؛ یکی اینکه مثل a157 داستان مشخص است و من باید صرفا ریتم و ضرباهنگ لازم را ایجاد کنم و  کارکرد دوم مثل «صدای سکوت» که داستان مشخصی نداریم اما به وسیله جست‌وجوی یک ساله همراه با کارگردان باید نخ تسبیه برای روایات عکاسان مهیا کنیم.در واقع در یک فیلم تدوینگر یک تکنسین است و در فیلم دیگری تدوینگر می‌تواند کار خلاقه انجام دهد که دومی را ترجیح می‌دهم مثل «صدای سکوت» که از نظر کارشناسان، روایت تازه‌ای از سینمای جنگ را ارایه می‌کند.


این تدوین‌گر با اشاره به دوران جنگ یادآور شد: در کودکی انواع و اقسام مجروحان و آوارگان جنگ ایران و عراق را از نزدیک می‌دیدیم که در شهر ما یعنی سنقر (کرمانشاه)  حضور داشتند و به ما پناه می‌آوردند و مانند یک خانواده کنار هم بودیم. همیشه نسبت به آنها حس تعهدی عجیب داشتم و خوشحالم در این مستند،ذره‌ای از رنج‌ها و مصیبت‌های آنها را انتقال داده‌ام، جنگ‌هایی که فقط خاطره بد می‌سازند و خاطر شاهدان عینی را تا ابد تیره و تلخ می‌کنند، «صدای سکوت» کشتاری که هیچ وقت تمام نشود.

کامارن جاهدی که متولد ۱۳۶۳ است، کارش را از سال ۸۰ و با دستیاری هایده صفی یاری و سامان سالور شروع کرده،بیش از ۱۰ فیلم تلویزیونی،۱۰۰ فیلم کوتاه و مستند و چند فیلم سینمایی کار کرده،در سی امین جشنواره فیلم کوتاه جایزه بهترین تدوین سال را برای فیلم «ریشه در خاک» گرفته و آخرین مستند او به عنوان تدوینگر a157 بوده که چندین جایزه معتبر داخلی و خارجی از  جمله بهترین های جشنواره فجر و جشنواره سینما حقیقت را دریافت کرده است.

جاهدی در دهمین دوره جشنواره مستند «صدای سکوت» (پناه برخدا رضایی) را تدوین کرده که در دو بخش ملی و بین المللی پذیرفته شده و امشب  16 آذر ماه در پردیس چارسو اکران می‌شود.


منبع: ایسنا

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .