تبیان، دستیار زندگی
به راستی سیستم انتخاباتی آمریکا هک شده است؟ و آیا هیلاری کلینتون رییس جمهور حقیقی ایالات متحده بوده؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رمزگشایی از نتیجه انتخابات آمریکا

به راستی سیستم انتخاباتی آمریکا هک شده است؟ و آیا هیلاری کلینتون رییس جمهور حقیقی ایالات متحده بوده؟

فرآوری: آزاده مرنی -بخش سیاست تبیان

تقلب در انتخابات، انتخابات، نتیجه انتخابات، انتخابات ریاست جمهوری، هک، هیلاری کلینتون، ترامپ، اخبار

در تاریخ 18 آبان سال جاری انتخابات برای برگزیدنِ چهل وپنجمین رئیس جمهور ایالات متحد امریکا از میان هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات، و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه، برگزار و نتیجه آن بر خلاف آنچه که سیستم های نظر سنجی اعلام کرده بود کاملا برعکس شد و برگه ی انتخابات به نفع "دونالد ترامپ" برگشت.
مطابق انتخابات معمولِ امریکا، رقابت اصلی بین 2 نامزد حزب های اصلی، یعنی دموکرات ها و جمهوری خواهان بوده، اما در بین نامزدهای دیگرِ این انتخابات، گری جانسون، نامزد حزب لیبرال، امید به کسب آرائی اندک داشت. البته نظام پیچید برگزاری انتخابات در آمریکا با توجه به گستردگیِ این کشور با دیگر کشورهای جهان تفاوت دارد، در ذیل نمایی کلی از نظام انتخابات ایالات متحده ارائه شده است:

ستاد انتخاباتی "هیلاری کلینتون" از درخواست "جیل استین" نامزد حزب سبز برای بازشماری آرا در چند ایالت کلیدی حمایت کرد.

مجمع گزینندگان یا هیئت های انتخاباتی چیستند؟

هر کدام از 50 ایالت امریکا، یک عدد مختص به خود دارند که نشان دهند تعداد "اعضای هیئت های انتخاباتی" این ایالت است. براساس قانون اساسی امریکا، تعداد اعضای هیئت های انتخاباتی در هر ایالت معادل مجموع تعداد نمایندگان آن ایالت در مجلس نمایندگان و مجلس سنای امریکا است.

بنابراین هر چه ایالتی پرجمعیت َتر باشد، تعداد اعضای هیئت َهای انتخاباتی آن نیز بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال، کالیفرنیا دارای 55 رأی الکترال (عضو هیئت های انتخاباتی) است. در حالی که ایالت های کوچکی مانند وایومینگ یا واشنگتن دی سی، تنها 3 رأی الکترال دارند.
جمع رأی الکترالِ هم ایالات امریکا معادل 538 رأی است و بنابراین یک نامزد برای برنده شدن باید 270 رأی الکترال را کسب کند. یعنی نیمی از کل به علاو یک. در واقع شهروندان امریکایی مستقیماً رئیس جمهور و معاونش را انتخاب نمی َکنند، بلکه در حقیقت با آراء خود، اعضای هیئت های انتخاباتی را که معمولاً متعهد به رأی دادن به نامزد خاصی هستند را برمی گزینند.
اما نکت مهم و تعیین کننده در انتخابات امریکا این است که در هم ایالت های این کشور به غیر از دو ایالت مین و نبراسکا، اگر یک نامزد اکثریت آراء الکترال را به دست بیاورد، کل آراء الکترال آن ایالت را از آن خود می کند. بنابراین، کلید پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، هدف قرار دادن ایالات بزرگ و پرجمعیت است.

نتیجه انتخابات

با پایان یافتن زمان اخذ رأی در بیشتر ایالت های آمریکا، نتایج شمارش آراء به تدریج اعلام شد و همزمان با شمارش، آراء الکترال هر ایالت به نامزد پیروز اختصاص یافت. بر این اساس ، "دونالد ترامپ" با 59.479.278 رای مردمی (معادل 306 رای الکترال) بر "هیلاری کلینتون" با 59.680.035 رای مردمی (معادل 232 رای الکترال) به پیروزی رسید.
اما آنچه که حائز اهمیت است تعداد آرای مردمی می باشد که نشان دهنده ی قریب به 200 هزار رای بیشتر و به نفع کلینتون است اما چون روال انتخابات آمریکا الکترال بوده، این تفاوت راه به جایی نبرده و کرسی ریاست جمهوری را به ترامپ می سپارد.

کارشناسان رایانه ای مدعی شده بودند که آرای کلینتون در صندوق هایی که رأی گیری در آن ها الکترونیکی بوده، هفت درصد از دیگر صندوق ها کمتر است و همین می تواند نشانه نفوذ هکرها به این سیستم ها باشد.

اعتراضات به نتیجه انتخابات

به هر حال با اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، اعتراضات مردمی به شمارش آرا آغاز شد. مردم به خیابان ها ریختند و با شعارهایی ضد ترامپ اعتراض خود را نسبت به انتخابات الکترال فریاد زدند. این تظاهرات خیابانی، شب ها به طول انجامید و به تدریج با خشونت پلیس ایالات متحده همراه شد اما مردم از خواسته شان کوتاه نیامدند تا اینکه "هیلاری کلینتون" نامزد شکست خورده حزب دموکرات در خواست بازشماری آرا را داد.
در این راستا ستاد انتخاباتی "هیلاری کلینتون" از درخواست "جیل استین" نامزد حزب سبز برای بازشماری آرا در چند ایالت کلیدی حمایت کرد. کلینتون اعلام کرده که در تلاش استین برای بازشماری مشارکت می کند. "استین" که با فاصله ای زیاد در انتخابات شکست خورده، می گوید آرا باید در چند ایالت از جمله "ویسکانسین" بازشماری شود.
کلینتون که با فاصله ای نسبتا کم از ترامپ شکست خورده، امیدوار است که بازشماری آرا بتواند نتیجه را به نفع او تغییر دهد. در روزهای گذشته کارشناسان رایانه ای مدعی شده بودند که آرای کلینتون در صندوق هایی که رأی گیری در آن ها الکترونیکی بوده، هفت درصد از دیگر صندوق ها کمتر است و همین می تواند نشانه نفوذ هکرها به این سیستم ها باشد.


منابع : تابناک / پرس تی وی / مشرق نیوز