تبیان، دستیار زندگی
ربات کمک حرکتی توانبخشی شریف اگزو (Sharif-Exo) با تکمیل قابلیت های خود، مرحله نهایی ارتقا را پشت سر گذاشت و هم اکنون در بخش توانبخشی دست مرکز پزشکی - توانبخشی اسماء وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در خدمت بیماران است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ربات کمک حرکتی توانبخشی به کمک بیماران آمد

ربات کمک حرکتی توانبخشی شریف اگزو (Sharif-Exo) با تکمیل قابلیت های خود، مرحله نهایی ارتقا را پشت سر گذاشت و هم اکنون در بخش توانبخشی دست مرکز پزشکی - توانبخشی اسماء وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در خدمت بیماران است.

بخش دانش و زندگی تبیان

ربات

مریم فرزاد استادیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: ربات کمک حرکتی توانبخشی شریف اگزو حاصل نتایج به دست آمده از سه پایان نامه کارشناسی ارشد دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی مکانیک با گرایش های بیومکانیک، مکاترونیک و طراحی کاربردی است که طراحی آن از سال 1390 آغاز ، و اولین نمونه آزمایشگاهی در سال 92 تولید شد.

مسئول بخش دست مرکز پزشکی ? توانبخشی اسماء در ادامه گفت: با تکمیل ربات علاوه بر کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی و قدرت عضلانی از ناحیه آرنج و مچ دست ، ناحیه شانه هم به آن اضافه شد.

وی افزود: هم اکنون ربات، قابلیت نشان دادن سیگنال های عضلانی را دارد و برای کمک به حرکت افرادی که سکته کرده و دچار ضایعه نخاعی، شده اند و یا افرادی که به هر دلیل، بازده حرکتی دستشان دچار مشکل شده و یا قدرت عضلانی اندام فوقانی آنها ضعیف شده است، مورد استفاده قرار می گیرد.

استاد راهنمای بخش بالینی پروژه ساخت ربات شریف اگزو افزود: نمونه نیمه صنعتی این ربات توانبخشی که در سال 94 ساخته شد و رتبه اول نمایشگاه خلاقیت کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک (ICROM) را به دست آورد ، هم اکنون قابلیت های آن افزایش یافته و نتایج ارزشمند کار آن بر روی 20 بیمار با اختلالات حرکتی در مرکز اسماء ، سبب شده تا میان سه پروژه اول مطرح در جشنواره خوارزمی ، مورد بررسی قرار بگیرد.

وی اذعان داشت: به کارگیری این ربات برای درمان بیمارانی با آسیب ناحیه شانه شامل شکستگی، گیر افتادگی تاندون، خشکی مفصل، محدودیت حرکتی پس از جراحی، سکته مغزی، ام اس و ضربه مغزی و همچنین بیماران آسیب دیده از ناحیه آرنج و مچ، موجب کاهش درد، افزایش دامنه حرکتی و افزایش قدرت عضلانی در بیماران شده است.

ربات بپوشید و درمان شوید
استاد راهنمای بخش بالینی پروژه ساخت ربات شریف اگزو گفت: ربات شریف اگزو ، جزو ربات های پوشیدنی است و برخلاف ربات هایی که تاکنون ساخته شده و حرکت اندام را بصورت مکانیکی سبب می شوند ، این ربات برای حرکت بیمار ، از سیگنال های عضلانی خود بیمار استفاده می کند ، لذا ، عضلات ضعیف شده بیمار را تقویت کرده و دامنه حرکتی او را افزایش داده و این دامنه حرکتی را برای بیمار ، حفظ می کند.

وی گفت: با توجه به نیاز مراکز متعدد توانبخشی کشور به وجود این ربات جهت درمان بیماران ، با مرکز رشد فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی صحبت شده تا در قالب طرح های فناورانه، به تولید انبوه این ربات کمک کند و مهندسان سازنده بتوانند آن را به تولید انبوه برسانند.

گفتنی است؛ این کلینیک تخصصی توانبخشی در خیابان سیدجمال الدین اسدآبادی (تهران) واقع شده است.


منبع: باشگاه خبرنگاران