تبیان، دستیار زندگی
دومین جایزه معماری آسیا در حالی 17 اکتبر با معرفی برندگان در «وین» برگزار شد که معماران ایرانی سهم درخور توجهی از جوایز این دوره را به خود اختصاص دادند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فصل درخشش ایرانی ها در جایزه معماری آسیا

دومین جایزه معماری آسیا در حالی 17 اکتبر با معرفی برندگان در «وین» برگزار شد که معماران ایرانی سهم درخور توجهی از جوایز این دوره را به خود اختصاص دادند.

بخش هنری تبیان

دومین جایزه معماری آسیا

احمد زُهادی، مدیرمسئول و سردبیر مجله تخصصی معماری و ساختمان و A2 و برگزار کننده جایزه معماری آسیا درباره چگونگی برگزاری این دوره از جایزه معماری آسیا گفت: «این جایزه سال 2015 برای نخستین بار در کشور استانبول برگزار شد و امسال برای سال دوم شهر وین میزبان این جایزه بود و این جایزه امسال به میزبانی bene برگزار شد. جایزه معماری آسیا در دومین سال به لحاظ علمی و حرفه ای دارای سطحی بسیار بالا و با حضور پُرشور معماران از گوشه و کنار جهان و بازتاب های داخلی و بین المللی برگزار شد».
زهادی تأکید کرد: «دستاورد(های) طراحی، مطالعات و تحلیل برخاسته از بستر و محیء دستاوردهای فنی، کاربست خلاقانه مواد و مصالح، پایداری محیطی / بازنمایی حس مکان و بوم، بازنمایی هویت فرهنگی - اجتماعی، مسئولیت اجتماعی / مشارکت و ارتباط مردمی - اجتماعی - شهری، اثرگذاری و بازنمایی شرایط و مشخصات اقتصادی، ازجمله معیارهای ارزیابی پروژه ها در نظر گرفته شده بود».
او ادامه داد: «یکی از مهم ترین اهداف بلندمدت این جایزه، ایجاد مرجع علمی تخصصی برای معماری و دست اندرکاران آن در حوزه داخلی و بین المللی است که حاصل آن پیشبرد نقش ارزنده این شاخه تخصصی در تعیین چارچوب های فرهنگی، اجتماعی و مردمی است. اما این دوره از برگزاری جایزه معماری آسیا با انتشار فراخوان در مجله A2 و تعدادی از مدیاهای معتبر معماری در دنیا اطلاع رسانی شد. در این رقابت دومرحله ای، در مرحله نخست و در طول یک ماه و نیم مهلت ارسال پروژه، 358 پروژه از 16 کشور آسیایی (افغانستان، اندونزی، ایران، تایوان، تایلند، ترکیه، چین، ژاپن، سریلانکا، سنگاپور، امارات، کره جنوبی، لبنان، ویتنام، مغولستان و هند) در هفت شاخه مسکونی (شامل ویلا و آپارتمان)، اداری - تجاری (شامل مجتمع های اداری، تجاری، فروشگاه ها، کارخانه ها و کارگاه های تولید)، عمومی (شامل ورزشی- تفریحی، آموزشی، گردشگری، فرهنگی، مذهبی، حمل ونقل، مدنی)، پروژه های شهرسازی / روستایی / مشارکت مردمی / منظر و فضاهای عمومی شهری، پروژه های مرمت / احیا / نوسازی / بازسازی (تاریخی و جدید)، معماری داخلی و طرح های ساخته نشده / پروژه های آینده  شرکت کردند».
او ادامه داد: «360 شرکت کننده از 24 کشور در جایزه معماری آسیا شرکت کردند که در مرحله اول داوری ها انجام شد که از این تعداد 160 جایزه به مرحله دوم داوری راه یافت و دو روز مانده به اجرای مراسم این داوری ها در محل دانشگاه هنرهای زیبای وین که پارنتر علمی جایزه است، برگزار شد».
زهادی افزود: «در دور نخست، 160 پروژه در هفت شاخه جایزه، موفق به کسب حد نصاب امتیاز تعریف شد و برای شرکت در مرحله دوم مسابقه و نیز شرکت در نمایشگاه پروژه های برگزیده، دعوت شدند. همچنین براساس نظر داوری در پنج شاخه علاوه بر نفرات اول تا سوم، پروژه هایی تقدیر شدند. به این ترتیب در مراسم اعلام برندگان مسابقه و با حضور جمع درخور توجهی از نمایندگان پروژه های منتخب مرحله اول ، مجموع 21 مدال و هشت تقدیرنامه به برندگان و تقدیرشدگان تقدیم شد که از این تعداد 9 پروژه متعلق به معماران ایرانی بود و شرکت کنندگان از کشورهایی چون ژاپن، چین، سریلانکا، ویتنام، بنگلادش، هند، امارات متحده عربی و کره جنوبی از دیگر برگزیدگان این مراسم بودند».
او تأکید کرد: «جایزه معماری آسیایی A2 در دومین سال برگزاری خود با استقبال درخور توجهی روبه رو شد و سفیر جمهوری اسلامی ایران در اوکراین نیز از میهمانان ویژه این مراسم بود».


منبع: شرق