تبیان، دستیار زندگی
خرمشهر از مهرماه 59 با حملات شدید رژیم بعث عراق مواجه شد و در 4 آبان، پس از 34 روز مقاومت در نهایت سقوط كرد؛ این در حالی بود كه خیانت رئیس جمهور وقت یعنی ابوالحسن بنی صدر در سقوط این شهر تاثیر فراوانی داشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نقش بنی صدر در سقوط خرمشهر

خرمشهر از مهرماه 59 با حملات شدید رژیم بعث عراق مواجه شد و در 4 آبان، پس از 34 روز مقاومت در نهایت سقوط كرد؛ این در حالی بود كه خیانت رئیس جمهور وقت یعنی "ابوالحسن بنی صدر" در سقوط این شهر تاثیر فراوانی داشت.

بخش تاریخ ایران و جهان تبیان
نقش بنی صدر در سقوط خرمشهر

خرمشهر از مهرماه 59 با حملات شدید رژیم بعث عراق مواجه شد

خرمشهر از مهرماه 59 با حملات شدید رژیم بعث عراق مواجه شد و در 4 آبان، پس از 34 روز مقاومت  در نهایت سقوط كرد؛ این در حالی بود كه خیانت رئیس جمهور وقت یعنی "ابوالحسن بنی صدر" در سقوط این شهر تاثیر فراوانی داشت.

"آیت الله عبدالله محمدی"، امام جمعه وقت خرمشهر، در كتاب خاطرات خود درمورد خیانت های بنی صدر كه به سقوط خرمشهر انجامید می گوید: كم كم محاصره خرمشهر توسط نیروهای رژیم بعثی تنگ تر می شد و نیروهای ما در داخل شهر در حال دفاع از خرمشهر بودند و در بیرون از شهر حضور نداشتند. ما در این مدت هرچه تقاضای كمك و نیرو می كردیم تا نیروهای ما تقویت شوند خبری از كمك نبود. در آن زمان بنی صدر به اهواز آمده بود؛ ما دو نفر را مامور كردیم تا به اهواز بروند و با بنی صدر دیدار كنند و بگویند كه حداقل چند گلوله توپ و خمپاره به ما بدهد. بنی صدر هم جواب داده بود كه گلوله توپ و خمپاره مگر نقل و نبات است كه به شما بدهیم؟! دوستان ما هم دست خالی برگشتند.

از طرف دیگر توپخانه اصفهان برای دفاع از خرمشهر و جلوگیری از سقوط آن عازم خرمشهر شده بود اما این توپخانه در 60 كیلومتری خرمشهر متوقف شده بود. به آنها گفته بودند كه صلاح نیست جلوتر بروید. ما رفتیم و با فرمانده توپخانه صحبت كردیم و گفتیم پس چرا به خرمشهر نمی آیید؟ خرمشهر در محاصره است و در معرض سقوط است. گفتند چه كنیم كه به ما اجازه نمی دهند. می ترسیدند كه بگویند بنی صدر اجازه نداده است.


منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی