تبیان، دستیار زندگی
شاعر مجموعه شعر «طنین عشق» معتقد است، شاعر عاشورایی باید پاسخگوی دعوت سرخ «هل من ناصر ینصرنی» باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ویژگی های شاعر عاشورایی

شاعر مجموعه شعر «طنین عشق» معتقد است، شاعر عاشورایی باید پاسخگوی دعوت سرخ «هل من ناصر ینصرنی» باشد.

بخش ادبیات تبیان
ویژگی های شاعر عاشورایی

کامران شرفشاهی، شاعر و مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر که پیش از این با سرودن مجموعه شعرهای «سرفرازی»، «آبروی آب» و «طنین عشق» گام هایی در جهت پرداختن به موضوع قیام عاشورا برداشته،گفت: شاعر عاشورایی باید پاسخگوی دعوت سرخ «هل من ناصر ینصرنی» حضرت اباعبدالله (ع) باشد و اگر نتواند دعوت و پیام آن حضرت را منژس نماید، در انجام رسالت خویش مرتکب کوتاهی شده است.

وی افزود: من فکر می کنم کسی که در ساحت مقدس ادبیات عاشورایی قدم می گذارد، در درجه نخست می بایست علم و اشراف کافی به تاریخ عاشورا داشته و مراقب باشد تا از هر گونه غلو و یا تحریف هایی که می تواند به این واقعه بزرگ لطمه بزند، اجتناب کند. متأسفانه حجم زیادی از اشعار عاشورایی مرثیه هایی است که با آن حماسه بزرگ و شورانگیز بیگانه بوده و در درجه نخست نشانگر بیگانگی شاعر با این واقعه عظیم و شخصیت انسان ساز حضرت سیدالشهدا (ع) است.

این شاعر اظهار داشت: جای دریغ دارد که گفته شود در بسیاری از اشعار عاشورایی و نوحه ها هیچ گونه اشاره ای به خطبه های تاریخ ساز حضرت سیدالشهدا (ع) نشده است. در حالی که انسان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند پیام سرنوشت ساز و سخنان گهربار حضرت امام حسین (ع) است. همچنین تحلیل نهضت حسینی و بصیرت افزایی از دیگر مطالبی است که می تواند نقش موثر و تعیین کننده ای در زندگی انسان ها داشته باشد.

شرفشاهی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این امر که برای انتخاب کتاب های منبع در خصوص انقلاب کبیر عاشورا می بایست به کتاب های مقتل و آثاری که تاریخ نگارش آن ها به زمان واقعه نزدیک بوده است مراجعه کرد، ادامه داد: الفتوح ابن اعثم کوفی، الارشاد شیخ مفید، تاریخ طبری، لهوف و آثاری از این دست منابع خوبی برای کارهای عاشورایی به حساب می آیند.

وی تصریح کرد: از بین آثار معاصران نیز کتاب «قیام امام حسین(ع)» نوشته سید جعفر شهیدی و آثار دیگر بزرگان در زمینه قیام عاشورا می توانند موثر و راهگشا باشند.


منبع: حلقه وصل