تبیان، دستیار زندگی
تاكید بر این موضوع كه صهیونیست ها نه به خاطر سرزمین موعود و داشتن كشوری برای خود اقدام به اشغال فلسطین كردند، نكته ای است كه شاید به مذاق بسیاری خوش نیاید، اما طرح آن می تواند افق های تازه ای را در هر پژوهش تاریخی و عملی باز كند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آیا صهیونیست ها واقعا دنبال ارض موعود بودند؟

تاكید بر این موضوع كه صهیونیست ها نه به خاطر سرزمین موعود و داشتن كشوری برای خود اقدام به اشغال فلسطین كردند، نكته ای است كه شاید به مذاق بسیاری خوش نیاید، اما طرح آن می تواند افق های تازه ای را در هر پژوهش تاریخی و عملی باز كند.

بخش تاریخ ایران و جهان تبیان
آیا صهیونیست ها واقعا دنبال ارض موعود بودند؟

حمله بخت النصر به فلسطین

حمله بخت النصر به فلسطین در سده ششم پیش از میلاد و مهاجرت دستجمعی یهودیان از فلسطین، نقطه آغاز ماجرایی است كه برای قرن ها ادامه داشت. اینكه چرا یهودیان در برابر سپاه بابل مقاومت نكردند و پس از آنكه كوروش بزرگ اقدام به فتح بابل و به قول خود یهودیها آزاد سازی آنها كرد به فلسطین بازنگشتند، نقطه آغازین این سوال است. بدون شك فلسطین در روزگار متاخر حضور یهودیان دیگر نه جایی برای زندگی بود و نه حاصلی داشت. در برابر موج قدرت نمایی دولت شهرهای فنیقی در سواحل مدیترانه كه تمام آبهای این منطقه را جولانگاه خود كرده بودند، دیگر نه سوداگران یهودی مجالی برای عرض اندام داشتند و نه دولت یهودی می توانست مجالی برای این مهم فراهم كند.
شكست سنگین مصر و آشور از ارتش مشترك ایران و بابل نیز باعث شده بود تا مصر به شدت ضعیف و آشور نیز از بین برود، پیروزی بابل باعث شد تا رونق و تجارت به این شهر منتقل شود و به نوعی باید گفت یهودیان نه به زور ؛ بلكه به اختیار و برای رسیدن به امكانات بهتر و بیشتر فلسطین را رها كرده و رو به سوی بابل گذاشتند.
این سنت در میان یهودیان برای قرن ها ادامه یافت و آنها هر كجا ثروت و قدرت بود حضور داشتند. شغل اصلی آنها كه شامل تجارت و سوداگری بود، بهترین مكان ها را برای آنها مراكز جمعیتی و پر رونق تشكیل می داد تا ضمن حضور در این مناطق به امور تجاری خود بپردازند. این نكته كه یهودیان سوداگران موفقی بودند بر هیچ كس پوشیده نیست؛ اما در ورای این سوداگری نوعی اقتصاد ویرانگر قرار داشت كه باعث می شد آنها به هر منطقه ای كه بروند با خشم و غضب مردم مواجه شوند. رباخواری و ایجاد بازار سیاه با استفاده از رابطه های خانوادگی كه آنها را در همه مناطق به هم مربوط می كرد به گونه ای بود كه منجر به زندگی منزوی آنها شد.

سوداگران آواره ای كه ثروت را بر هر چیز دیگر ترجیح می دهند

محلات یهودی در هر شهر و منطقه ای شناخته شده بود. گتوهای یهودی كه عبارت بود از اتاق های تاریك و نمور و مرموز، به همراه جادو و سحری كه با خود داشتند، باعث شد تا به دلیل رفتارهای خلاف عرف خود به سادگی از شهرهای مختلف اخراج شوند. آنها از آن زمان تا تشكیل رژیم نامشروع صهیونیستی در هیچ جنگ مشاركت نكردند و همواره به عنوان سوداگران آواره ای كه ثروت را بر هر چیز دیگر ترجیح می دادند، شناخته می شدند.
با توجه به این شرایط آیا واقعاً یهودیان دنبال تشكیل كشوری مستقل بودند و یا اینكه رژیم اشغال گر با اهداف و اغراض خاص دیگری تشكیل شد؟ با توجه به موارد برشمرده در بالا باید گفت اسرائیل برای ایجاد آشوب در منطقه نه تأسیس دولت یهود در ارض مقدس به وجود آمد. اگر هدف ایجاد آشوب در منطقه باشد و یک جنگ بزرگ منطقه ای چه؟ یهودیان سال ها در دولت های گوناگون اقتدار داشتند ولی هیچ توجهی به بیت المقدس نداشتند. سال ها در امپراتوری بیزانس مقتدر بودند حرفی از معبد سلیمان به میان نیامد.
 زمانی که خلیفه دوم مسلمین وارد بیت المقدس شد، آنجا را زباله دان و خرابه ای دید و لعنت فرستاد بر بزرگان یهودی و مسیحی شهر و شخصاً نشست و زباله ها را از محل جمع کرد و در دامن قبای خود ریخت و شروع کرد به پاک کردن آن و بزرگان شهر به تأسی از او چنین کردند.
در امپراتوری روم شرقی (بیزانس) یهودیان چنان قدرتی داشتند که شاه و اشراف خزر (قوم ترک غرب دریای مازندران) برای حفاظت از خود در برابر حملات قبایل روس و جلب حمایت یهودیان قسطنطنیه یهودی شدند. ولی این یهودیان قدرتمند بیزانس هیچ ادعایی در مورد معبد سلیمان نکردند و در پی بازسازی آن هم برنیامدند.
بعدها، بیت المقدس در قلمرو شامات و جزو دولت عثمانی بود. یوسف ناسی، روچیلد زمان خود بود یعنی رهبر یهودیان جهان به شمار می رفت. یوسف ناسی دوست سلطان سلیم دوّم بود که زنش، نور بانو سلطان مادر سلطان مراد سوّم، یهودیه بود. سلیم زمانی که در جنگ با ونیز پیروز شد، از یوسف ناسی، که به او کمک کرده بود، پرسید چه می خواهد و یوسف بیت المقدس را نخواست. می توانست آن زمان بیت المقدس را به تملک درآورد و دولت یهود تأسیس کند ولی چنین نکرد. او جزایر ناکسوس را خواست که انگور آن معروف و شرابش شهرت جهانی داشت و منبع مهم پول بود.
پروژه بهره برداری سیاسی از قدس برای اهداف سیاسی استعمار جدید از اوائل سده نوزدهم و دوران حکومت محمدعلی پاشا و با سفر سِر موسس مونت فیوره از لندن به مصر و ملاقات با پاشا کلید خورد. ابتدا مسئله بر سر راه استراتژیک سوئز بود و بعد با کشف نفت منطقه دگرگون شد و تأسیس دولت اسرائیل اهمیت استراتژیک یافت.
پایان دوران استعمار قدیم و شروع دوران استعمار جدید، خود مرحله ای مهم بود كه می توانست جایگاه قدرت را در جهان مشخص كند. به نظر می رسد با توجه به افول قدرت های غربی در برابر بیداری اسلامی و جهانی باید آنها دنبال راه چاره ای جهت تداوم حضور خود در منطقه می بودند. این سوال كه چرا "اسرائیل" به جای فلسطین در اوگاندا و یا هر منطقه استعماری دیگری تشكیل نشد، خود پاسخی مهم به این سوال است و این موضوع را می رساند كه اهداف مهمی در پشت طرح تشكیل موجودیت صهیونیستی قرار داشته اشت.
بیش از نیم قرن از حادثه مهم اشغال سرزمین فلسطین می گذرد و شاهد حمایت های بی چون و چرای غرب و به خصوص آمریكا از این رژیم جعلی هستیم، این حمایت كه با هزینه بسیاری برای این كشورها صورت می گیرد همچنان ادامه دارد و به نظر می رسد ادامه نیز خواهد داشت. غرب به هدف اصلی خود از تشكیل این رژیم كه تشدید اختلافات داخلی میان مسلمانان است به خوبی رسیده است. كشورهایی كه روزگاری فكر می شد در خط مبارزه با رژیم صهیونیستی هستند، با افشای اسناد و مدارك متقن به عنوان شریك مهم این رژیم شناخته می شوند و به نوعی خود را نیازمند این رژیم می دانند.
امروز رژیم صهیونیستی به ابزار مهم حضور كشورهای غربی در منطقه خاورمیانه و كشورهای عربی تبدیل شده است. این نكته را می توان به روشنی دریافت كه مذاكرات سازش تنها بهانه ای است برای حضور این كشورها در خاورمیانه و ایفای نقش در تحولات آن. اگر فلسطین اشغالی سرزمین خوبی برای زندگی است، پس چرا از 14 میلیون جمعیت یهودی جهان تنها یك سوم آن در فلسطین اشغالی هستند و بیش از این جمعیت در آمریكا و در شهر نیویورك زندگی می كنند، نه اینكه آماری كه صهیونیست ها از حضور یهودیان در فلسطین می دهند سراسر دروغ است و بیش از یك میلیون روس و اوكراینی در فلسطین زندگی می كنند كه اصولاً یهودی نیستند و به قول ظریفی اصلاً دین ندارند؟ چرا بیش از نیمی از مهاجران در فلسطین اشغالی دارای تابعیت دوگانه هستند و رژیم عبری چه اصراری دارد به عنوان كشور ملت یهود!! شناخته شود؟
با توجه به این مسایل است كه باید بار دیگر در تاریخ بازنگری اساسی روی دهد و تاریخ را با رویكرد دیگری نوشت. نگاه امروز تاریخ برگرفته از تفكرات و اندیشه های یهودیت صهیونیستی است كه می خواهد همه چیز را به دیدگاه خودش تبیین و تفسیر كند و از این رو باید با یادآوری این نكات مهم و اصلی، مانع از تحریف جدی تاریخ فلسطین و دلایل اشغال آن شد.


منبع: پایگاه جامع تاریخ معاصر ایران