تبیان، دستیار زندگی
غلامحسین بهبودی در یادداشتی نوشت: به نظرم دو هفته به فرار خاوری (اختلاس گر معروف) مانده بود که برای پوشش خبری بزرگداشت یکی از فرماندهان شهید دفاع مقدس به بانک ملی دعوت شدیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دفاع مقدس و آداب مدیریت!


غلامحسین بهبودی در یادداشتی نوشت: به نظرم دو هفته به فرار خاوری (اختلاس گر معروف) مانده بود که برای پوشش خبری بزرگداشت یکی از فرماندهان شهید دفاع مقدس به بانک ملی دعوت شدیم.

بخش فرهنگ پایداری تبیان

دفاع مقدس

آقای خاوری در آن مراسم چنان از لزوم پاسداشت ارزش های دفاع مقدس صحبت کرد که بالشخصه اشک در چشمانم حلقه زده بود. دو هفته بعد هم که...
بعدها که پای سخنرانی این مدیر و آن مسئول، چه پاکدست و متعهد و انقلابی چه باندباز و اختلاس گر و... که نشستم، متوجه شدم اصلاً سخنرانی غرا در خصوص دفاع مقدس تبدیل به یکی از آداب جدایی ناپذیر مدیریت در نظام جمهوری اسلامی شده است. به این معنی که قرار نیست شما چطور مدیری باشی. جبهه رفته باشی و با آب اروند وضو گرفته باشی یا نه اصلاً از چند کیلومتری مناطق عملیاتی هم عبور نکرده باشی، اگر قرار باشد به صندلی مدیریت تکیه بزنی، باید قشنگ حرف زدن در خصوص دفاع مقدس را بلد باشی. گویا چندان فرقی هم نمی کند واقعاً التزام به پاسداشت ارزش های این دوران پرشکوه داشته باشی یا نه؟ اگر می خواهی مدیر به روزی باشی، تنها باید این دست از جملات زیبا را از قبل توی ذهنت آماده کنی و پشت میز خطابه با لحن گرمی بیانشان کنی.
درواقع تجربه سال ها حضور در حوزه دفاع مقدس به خوبی نشان داده که این حوزه به طور کلی روضه خوان و گریه کن زیاد دارد. یک نفر میز خطابه را به دست می گیرد و بهتر از هر جانباز و رزمنده ای فضای معنوی جبهه ها را برایت به تصویر می کشد؛ اما بعد که طلب بودجه می کنی تا یادواره ای، گرامیداشتی، ویژه نامه ای، چیزی برای شهدای جنگ تحمیلی تهیه کنی، همان مدیر روضه خوان اشک هایش را پاک می کند و از کمبود بودجه حرف می زند.
البته این موضوع کلیت تام ندارد؛ یعنی هستند مدیرانی که قول و عمل شان در خصوص پاسداشت دفاع مقدس یکی باشد؛ اما این یادداشت را به این دلیل نوشتم که شاید خیلی از مدیران ارزشی و آن هایی که دلشان برای ترویج ارزش های انقلاب و دفاع مقدس می تپد نیز اسیر عادت «دفاع مقدس و آداب مدیریت» شده باشند. شاید برخی از این عزیزان نیز واقعاً فکر می کنند تنها صحبت و همدردی در این خصوص کافی است. این عادت نامیون می تواند خیلی از ما را دچار خودش کرده باشد. حتی بدون اینکه خودمان خبر داشته باشیم. ای کاش روزی برسد تا جمله معروف «دفاع مقدس گریه کن زیاد دارد، عمل کننده کم» از ادبیات این حوزه کنار گذاشته شود. ان شاءالله


منبع: روزنامه جوان