تبیان، دستیار زندگی
منیژه جانقلی از تألیف زندگی نامه داستانی فرمانده شهید خسرو قلعه ای خبر داد که قرار است از سوی انتشارات فاتحان چاپ شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تألیف داستان فاتح سه عملیات

منیژه جانقلی از تألیف زندگی نامه داستانی فرمانده شهید خسرو قلعه ای خبر داد که قرار است از سوی انتشارات فاتحان چاپ شود.

فرآوری: صادق جعفری-بخش فرهنگ پایداری تبیان

شهید خسرو قلعه ای

منیژه جانقلی نویسنده پیرامون اثر در دست تألیف خود ابراز داشت: در حال تألیف زندگی نامه داستانی سردار شهید خسرو قلعه ای هستم.
وی در ادامه ناشر این اثر را «فاتحان» دانست و خاطرنشان کرد: این سردار شهید یکی از شهدای شاخص استان چهارمحال و بختیاری بوده است. چند فصلی تألیف شده و ادامه آن هم تکمیل خواهد شد.
به گفته جانقلی، این فرمانده جنگ پیش از حضور در جبهه کارگری ساده بود اما از با حضور در جبهه و فرماندهی به مقام شهادت نائل آمد و اکنون یکی از شهدای برجسته استان است.

این نویسنده بیان کرد: بخشی از کتاب به زندگی خصوصی این مرد بزرگ و بخشی به مسئولیتی که در جنگ به عنوان فرمانده ای شناخته شده داشت می پردازد.
جانقلی در پایان کتاب را حدوداً 200 صفحه ای دانست و گفت: این شهید بزرگوار در سال 64 در عملیات والفجر 8 به شهادت می رسد.

عناوین آثاری که تاکنون از این نویسنده منتشرشده عبارت اند از: «در جستجوی من»، «سندس»، «لانه یا کریم ها»، «دل سپرده»، «میهمان خدا»، «ستاره ای رو به خورشید»، «شیفته دل»، «سربازرس مشتاق»، «ببار باران»، «در آغوش اهریمن» و ...

فاتح عملیات های خیبر و بدر و والفجر 8

سردار شهید خسرو قلعه ای یازدهم مردادماه 1338 در روستای «امام قیس» از توابع شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری دیده به جهان گشود. پدرش عبدالله کارگر بود و مادرش حنیفه خانه دار.

همسر شهید می گوید: اولین باری که حجت می خواست به جبهه برود خودم به اتفاق برادرش تا سوار بر اتوبوس بدرقه اش کردیم و با توصیه هایی که به من داشت می گفت آن گونه که اسلام می گوید و می خواهد رفتار کن و فرزندانم را برای اسلام تربیت کن. توانمندی و رشادت های حجت از وی یک فرمانده ساخته بود

تا کلاس دوم راهنمایی درس خواند و به علت فقر اقتصادی ترک تحصیل کرد و به کارگری مشغول شد. اخلاق نیکویش زبانزد عام و خاص شده بود. علاقه زیادی به ائمه داشت و در برنامه هایی که در رابطه با ائمه اطهار (ع) خصوصاً محرم و صفر برگزار می شد فعالانه و با شور و شوق شرکت می کرد. مداح اهل بیت (ع) بود در برنامه هایی که به همین منظور برگزار می شد نوحه خوانی و مداحی می کرد.
 17 سال بیشتر نداشت که بر اساس سنت پیامبر ازدواج کرد. شهید قلعه ای را بیشتر اوقات با نام مستعار «حجت» صدا می کردند. حجت بنا شده بود و با بنایی معاش زندگی را تأمین می کرد. در مبارزات دوران انقلاب فعالیت چشمگیری داشت. علاقه زیادی به حضرت امام داشتند و با پیروزی انقلاب فعالیت های اجتماعی و فرهنگی خود را در بسیج شروع کرد. در سال 1361 برای سکونت به بروجن مهاجرت کرد. با شروع جنگ تحمیلی هرچند که زن و دو فرزند خردسال داشتند اما هیچ کدام مانع حضور حجت در جبهه نشد.
همسر شهید می گوید: اولین باری که حجت می خواست به جبهه برود خودم به اتفاق برادرش تا سوار بر اتوبوس بدرقه اش کردیم و با توصیه هایی که به من داشت می گفت آن گونه که اسلام می گوید و می خواهد رفتار کن و فرزندانم را برای اسلام تربیت کن. توانمندی و رشادت های حجت از وی یک فرمانده ساخته بود.
 بیش از 14 ماه داوطلبانه در جبهه های حق علیه باطل حضور داشتند و در عملیات های خیبر و بدر و والفجر 8 حماسه ها آفرید.
از اولین اعزام تا آخرین
همسر شهید می گوید: آخرین بار که می خواست عازم جبهه شود من فرزند سوم را باردار بودم که گفت: اگر نوزاد پسر بود نام محمد و اگر دختر بود نام فاطمه را بر روی او بگذارید که ما هم نام محمد را روی گذاشتیم.
شهید قلعه ای 22 بهمن 1364 در عملیات والفجر 8 با سمت فرمانده گروهان در منطقه فاو عراق براثر اصابت ترکش خمپاره به سر آسمانی شد و به فیض شهادت نائل آمد. بنا بر وصیت شهید پیکر مطهرش پس از تشییع باشکوهی در روضه الشهدا بروجن و در کنار هم رزمانش به خاک سپرده شد.


منبع: فارس/نوید شاهد