تبیان، دستیار زندگی
سیدمرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت پیش از این، روال به این شکل بود که فرد حقیقی نمی توانست اساسنامه رایج خودش را به اینجا بیاورد و محتوای اثر خود را متناسب با نشر دیجیتال تغییر دهد و کارش را آغاز ک
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کتاب ها برای عرضه در قالب های دیجیتال مجدداً بررسی نمی شوند

سیدمرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت "پیش از این، روال به این شکل بود که فرد حقیقی نمی توانست اساسنامه رایج خودش را به اینجا بیاورد و محتوای اثر خود را متناسب با نشر دیجیتال تغییر دهد و کارش را آغاز کند بلکه موظف بود یک اساسنامه تیپ از مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال دریافت کند و بر آن اساس عمل کند اما این روال تغییر پیدا کرده است.

بخش ارتباطات تبیان
کتاب دیجیتال

سیدمرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد مشکلات ناشران در انتشار کتابهای فیزیکی خود در قالب های دیجیتال و یا صوتی (کتاب های گویا) و اینکه باید برای این قالب های جدید هم مجوز دریافت کنند، گفت: پیش از این، روال به این شکل بود که فرد حقیقی نمی توانست اساسنامه رایج خودش را به اینجا بیاورد و محتوای اثر خود را متناسب با نشر دیجیتال تغییر دهد و کارش را آغاز کند بلکه موظف بود یک اساسنامه تیپ از مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال دریافت کند و بر آن اساس عمل کند اما این روال تغییر پیدا کرده است.

وی که عصر دیروز در نشست خبری دهمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال سخن می گفت، افزود: بر این اساس ناشر تنها کافی است صورتجلسه ای به ما ارائه کند که در آن تمایل خود را برای ورود به حوزه نشر دیجیتال نشان دهد. نکته دیگر اینکه ما برای تسهیل بیشتر در امر نشر دیجیتال، شرط سنی افراد حقیقی را از ۲۴ سال به ۱۸ سال کاهش داده ایم. قبل از این ساده سازی و تسهیل در مور ۳۲۰ شخصیت حقیقی در حوزه نشر دیجیتال فعالیت می کردند اما در حال حاضر این تعداد به بیش از هزار مورد رسیده است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال همچنین گفت: بر اساس آئین نامه جدید که پیش نویس آن با تعامل با معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد تدوین شده است، ناشران سنتی با سهولت بیشتری می توانند وارد حوزه نشر دیجیتال شوند و هر فرد حقیقی می تواند حداکثر تا دو ماه مجوز نشر در حوزه دیجتال را هم دریافت کند که این زمان هم البته مربوط به ما نیست بلکه برای دریافت استعلام ها از جانب نهادهای امنیتی است.

وی در عین حال بررسی محتوایی مجدد آثار مکتوب را برای عرضه در قالب های دیجیتال مانند کتاب دیجیتال و یا کتاب صوتی توسط مرکز متبوعش رد کرد و گفت: بررسی مجددی صورت نمی گیرد اما اثر مکتوب با اثری که قرار است به صورت دیجیتال عرضه شود، تطبیق داده می شود وگرنه از نظر ما کتابی که یک بار مجوز گرفته، دارای مجوز است مگر زمانی که نهاد صادر کنده مجوز، متعرض آن مجوز شود و آن را پس بگیرد.

موسویان ادامه داد: در زمینه آثار چند رسانه ای هم، هر کدام از پنل های این قبیل از آثار به واحدهای مربوطه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارجاع داده می شود تا پس از بررسی در مورد صدور مجوز آن تصمیم گیری شود. چنانچه پس از سپری شدن یک مهلت مقرر و معین، پاسخی از سوی این نهادها داده نشد، انتشار اثر از نظر ما بلامانع است.

شیرکوند معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در تکمیل توضیحات موسویان در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر گفت: چنانچه ناشری مایل به عرضه کتاب مکتوب و چاپ شده خود در قالب لوح فشرده باشد، نیازی به اخذ مجوز برای این کار ندارد.

به گزارش مهر، پیشتر محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از بررسی مجدد کتاب های صوتی و دیجیتال در مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد و پس از صدور مجوز ازطرف اداره کتاب خبر داده و این روند را مغایر قانون دانسته بود.


منبع : خبرگزاری مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .