تبیان، دستیار زندگی
اعصاب گیرنده درد در نوک انگشتان دست بیشتر از سایر نقاط بدن وجود دارند. به همین دلیل بریدگی دست با کاغذ، درد زیادی دارد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چرا بریدگی انگشت با کاغذ درد دارد؟

اعصاب گیرنده درد در نوک انگشتان دست بیشتر از سایر نقاط بدن وجود دارند. به همین دلیل بریدگی دست با کاغذ، درد زیادی دارد.

فرآوری: نیره ولدخانی - بخش سلامت تبیان
بریدگی انگشت دست

بریدگی انگشت دست با کاغذ بسیار دردناک است. قابل تصور نیست که کاغذ سبک و نازک چنین دردی در بدن ایجاد کند.

علت درد زیاد این بریدگی، عصب ها هستند. وجود گیرنده های عصبی درد در نوک انگشتان بیشتر از سایر نقاط بدن است. برای درک این مورد کافیست به جسمی داغ دست بزنیم.

هیلی گلدباخ متخصص امراض پوستی از دانشگاه کالیفرنیا اظهار کرد: یکی از موارد مهم ، تعیین شخصیت افراد توسط اثر انگشت است که بیانگر انتهای عصب ها و تجمع آنها در سر انگشتان است.

این گیرنده های انتهایی، عصب گیرنده درد نام دارند و درجه حرارت زیاد (داغ)، خطرات مواد شیمیایی،  فشار و بریدگی پوست را به مغز هشدار می دهند.

به دلیل نازک بودن لبه کاغذ، بریدگی پوست با آن به شدت دردناک است. از طرفی چون این بریدگی به سرعت ایجاد می شود، فرصت کافی برای مقابله با این تهدید توسط بدن وجود ندارد. گذشته از آن به دلیل حرکت دست و خم شدن انگشتان تا قبل از بهبودی کامل بریدگی، درد همچنان باقی است.

توضیح علمی این مورد با مثالی ساده بیان می شود. اگر شما گیره کاغذ را بین انگشتان خود قرار داده و با آن قسمت های مختلف بدن همچون صورت و یا پا را نیشگون بگیرید، درد احساس خواهید کرد، اما اگر این عمل را برای دومین بار تکرار کنید، شناسایی مکان های درد برای شما راحت تر از قبل خواهد بود که علت آن وجود گیرنده های عصبی زیاد در بدن است.

البته محققان اظهار کردند: عامل روحی نیز در این احساس زیاد درد دخیل است. در ذهن ما درد بریدگی با کاغذ بسیار شدید است، چون این بریدگی با جسمی کوچک و نازک ایجاد شده است.

چسب زخم

درمان زخم های کوچک

برای بهبود زخم های کوچک مانند بریدگی انگشت با کاغذ به ترتیب زیر عمل کنید: ی

- برای جلوگیری از خون آمدن، به سرعت روی زخم را فشار دهید.

- محل زخم را با صابون و آب گرم بشویید تا تمیز شود و از هر گونه آلودگی پاک شود.

- به آرامی زخم را خشک کنید.

- پماد حاوی آنتی بیوتیک روی زخم بگذارید تا عفونت نکند.

- روی زخم، چسب زخم بزنید یا گاز استریل بگذارید.

در سن 10 یا 11 سالگی، واکسن کزاز بزنید و این واکسن را هر 10 سال یک بار مجددا تزریق کنید. این کار باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های پیچیده ای می گردد که در نتیجه ی زخم های عفونی ایجاد می شوند

- در صورت کثیف یا خیس شدن چسب زخم، آن را تعویض کنید. می توانید از بانداژهای ضدآب نیز استفاده کنید.

- اجازه دهید زخم التیام یابد و بعد چسب زخم را بردارید.

زخم های جزئی طی دو روز به خوبی درمان می شوند.

- زخم در حال بهبودی را از نور خورشید دور کنید، چون ممکن است باعث به جا ماندن جای زخم شود.

- اگر زخم بهبود نیافت و یا بدتر شد، حتما به پزشک مراجعه کنید. ممکن است زخم عفونت کرده باشد. زخم های عفونی معمولا قرمز می شوند و چرک زردرنگ از آن ها بیرون می آید.

نکات لازم

- در سن 10 یا 11 سالگی، واکسن کزاز بزنید و این واکسن را هر 10 سال یک بار مجددا تزریق کنید. این کار باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های پیچیده ای می گردد که در نتیجه ی زخم های عفونی ایجاد می شوند.

- همیشه در کیف و یا در ماشین خود یک پماد آنتی بیوتیک، یک بسته دستمال الکلی و بانداژ داشته باشید تا در زمان لازم، مثلا هنگام بروز یک بریدگی پوست، از آنها استفاده کنید. به خصوص اگر بچه کوچک دارید، این کار خیلی مفید خواهد بود.



منابع:
ایسنا
ویکی. 5040

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.