تبیان، دستیار زندگی
مفهوم توسعه پایدار یک تغییر مهم در فهم رابطه انسان و طبیعت و انسانها با یک دیگر است. لذا طراحی که در عین برآوردن نیازهای عملکردی یک هتل از جنبه زیباشناختی نیز درخور تامل باشد هدف عمده در پژوهش حاضر است....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هتل سبز

هتل سبز

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: هتل سبز
نام ارائه دهنده/دهندگان: الینا رضائیان و دیبا روحی
 زمینه و نوع پروژه: معماری
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دبیرستان دوره اول اسلام

چکیده

مفهوم توسعه پایدار یک تغییر مهم در فهم رابطه انسان و طبیعت و انسانها با یک دیگر است. لذا طراحی که در عین برآوردن نیازهای عملکردی یک هتل از جنبه زیباشناختی نیز درخور تامل باشد هدف عمده در پژوهش حاضر است.

مقدمه

در دنیای امروز که پا به هزاره جدید گذاشته است، بی تردید صنعت گردشگری به صورت یکی از پایه های استقرار سیستم جهانی در خواهد آمد. امروزه گردشگری تنها مختص خانواده های مرفه و ثروتمند نیست، بلکه میلیون ها نفر از مکان های تازه بازدید می کنند. در حالی که عصر جدیدی از توریسم آغاز شده است و سیرتکاملی خود را می پیماید، تعداد زیادی از عوامل برون زا بر آن تاثیر خواهند گذاشت.

اهمیت تعداد مراکز اقامتی مناسب در استان گیلان با توجه به عنوان مهمترین محورارتباطی کشورهای آسیای میانه از یک سو و وجودجاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی استان و کافی نبودن مراکز اقامتی مناسب باعث شد تا طراحی هتل پنج ستاره در استان گیلان مورد توجه قرار گیرد.

پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی و با محوریت معماری پایدار (معماری سبز) در هتل توریستی پیش رفته است. روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای از منابع موجود در کتابخانه، کتاب ها، مقالات و سایت های علمی موجود می باشد.
نتایج حاصل نشان می دهد که گردشگری پایدار که ریشه در توسعه پایدار دارد، قادر است در پردازش توسعه راهکارهایی که در جهت دستیابی به توسعه پایدار در حوزه گردشگری بر آن تأکید می شود استفاده از انرژی های پایدار (انرژی های تجدید پذیر) است.

مفهوم توسعه پایدار یک تغییر مهم در فهم رابطه انسان و طبیعت و انسانها با یک دیگر است. لذا طراحی که در عین برآوردن نیازهای عملکردی یک هتل از جنبه زیباشناختی نیز درخور تامل باشد هدف عمده در پژوهش حاضر است. هتل سبز، هتل هایی هستند که با محیط زیست و طبیعت سازگاری بیشتری داشته و نتیجه فعالیت های شان آثار سوء کمتری بر محیط پیرامون خود داشته باشند.
 
دانش آموزان برای احترام به محیط زیست و مصرف کمتر از سوخت های فسیلی و استفاده بیشتر از منابع طبیعی به این پروژه و طراحی روی آوردند. مشکل اتمام سوخت های تجدید ناپذیر یک مشکل جهانی است و جامعه معماری برای حفظ انرژی و انتقال آن به نسل آینده جزو وظایف سنگین جامعه معماری می باشد. طراحی بام باغ برای استفاده از منابع طبیعی می باشد و دانش آموزان از این طراحی استفاده کردند. به طوری که برای رشد گیاهان و برای به حداکثر رساندن انرژی و چرخش صنعت گردشگری می توان از آن استفاده کرد.

هتل سبز

دو عوامل مهم در صنعت گردشگری:

1. احترام به محیط زیست
2. طراحی یک فرم خاص برای جذب توریست

در طراحی هتل عواملی بسیار مهم هستند که باید مورد توجه قرار بگیرد. یکی از این عوامل برای چرخش صنعت گردشگری باید طراحی زیبا در عین دید بصری زیبا در نظر گرفته شود و از همه مهم تر باید احترام به محیط زیست جز اولویت ها قرار گیرد.

در دنیای بحران زده کنونی از نظر مالی و اقتصادی صنعت گردشگری به عنوان یکی از سودآورترین صنایع جهانی است پس حفظ و توسعه آن با رعایت اصول حفظ محیط زیستی می تواند مناسب ترین سرمایه گذاری در جهان باشد که اسپانیا نمونه ای بارز از این سرمایه گذاری در جهان است.

هرچند گردشگری و تفریح بخشی از زندگی جوامع بشری در قرن حاضر است اما این تفریح و خوشی هرگز نباید به از بین رفتن منابع طبیعی و تخریب آن ها که پایه اصلی صنعت گردشگری و ضامن ادامه فعالیت اقتصادی دست اندرکاران آن است، بشود.

سازمان بین المللی گردشگری قصد دارد تا سال 2030 میلادی استفاده از این گونه انرژی ها یعنی انرژی های پایدار را در صنعت گردشگری نهادینه کند و به امری رایج در آن صنعت سبز تبدیل کند. بنابراین از هرگونه طرح و برنامه برای رسیدن به این مهم باید با آغوش باز استقبال کنیم و البته مشوق هایی هم برای استفاده کنندگان از این گونه انرژی ها نیز در نظر گرفته شود.

مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله (در حد یک پروژه در مقطع دبستان)
6. آشنایی با صنعت گردشگری
7. آشنایی با اهمیت محیط زیست

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه:مهدی رحمانی،تنظیم:نیلوفر یاقوتی