تبیان، دستیار زندگی
آئین رونمایی و معرفی کتاب «از نیمه خرداد» در فرهنگسرای انقلاب تهران برگزار شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«از نیمه خرداد» در  نیمه شهریور رونمایی شد

آئین رونمایی و معرفی کتاب «از نیمه خرداد» در فرهنگسرای انقلاب تهران برگزار شد.

فرآوری: راحله خلیلی - بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
«از نیمه خرداد» در  نیمه شهریور رونمایی شد

آیین معرفی کتاب «از نیمه خرداد» نوشته مصطفی غفاری، پیش از ظهر امروز، نهم شهریورماه 1395 با حضور این نویسنده، حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم، معاون پژوهشی موسسه انقلاب اسلامی، محمدجواد لاریجانی، معاون بین الملل قوه قضاییه و رئیس ستاد حقوق بشر کشور و مرتضی امیری اسفندقه، شاعر در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.

این کتاب حرف های مهمی دارد

محمد جواد لاریجانی معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه  در مراسم رونمایی از کتاب «از نیمه خرداد» در سخنانی عنوان کرد: وقتی این کتاب را دیدم حس کردم برای نسل ما حرفی ندارد چرا که تمامی مطالعات و حرف هایی که درباره رهبر انقلاب از ابتدای انقلاب تاکنون منتشر شده است را خوانده ایم، حتی بحث های ایشان در خراسان را 25 سال پیش از این به صورت تایپ شده به دست ما رساندند و مطالعه کردیم، به همین خاطر با تکبر به این کتاب نگاه می کردم اما در نهایت به این نتیجه رسیدم که اتفاقاً این کتاب برای ما حرف های مهمی دارد که شاید مهمترینش تلاش مولف برای مکتوب کردن منظومه فکری رهبر انقلاب و توصیف یک منطق عملی و علمی برای ایشان است.

وی ادامه داد: مولف کتاب در بخش مربوط به رهبری جامعه، شعار رهبری یک مدیریت کلان ارزشی است را سرلوحه کار خود قرار داده است که به نظر من از این منظر می توان این کتاب را بسیار ارزشمند دانست. با این همه در موضوع نقش رهبری در توسعه علمی کشور، کتاب، خلاء های بسیاری دارد.

شعر انقلاب، شعر مدح نیست

مرتضی امیری اسفندقه نیز در این مراسم در سخنانی کوتاه عنوان کرد: رهبرانقلاب در موضوع شعر مراقبت های ویژه ای دارند. بسیاری از شاعران معاصر هستند که درباره ایشان شعر گفته اند اما خاطرم هست در یکی از دیدارهای شاعران با ایشان، وقتی شاعری یکی از این شعرها را خواند، تذکر دادند که شعرا راجع به ایشان هرگز شعر نگویند.

اسفندقه افزود: در نگاه رهبرانقلاب، شعر انقلاب اسلامی شعر مدح نیست. ایشان همواره برای شاعری که درباره ایشان شعر گفته عبارت «متأذی» را به کار می برند.

وی ادامه داد: برای بسیاری از خطبه های رهبر انقلاب اسلامی می توان شعر سرود اما این اتفاق رخ نداد و در مقابل ایشان همواره خواسته اند که در مدح شهدا و آرمان هایشان شعر سروده شود. به همین خاطر اگر کسی هم دوست دارد برای رهبر شعر بگوید باید برای شهدا و ارزش های انقلاب شعر بسراید.

گشایش راه رهبری پژوهی

غفاری، نویسنده و پژوهشگر کتاب «از نیمه خرداد» نیز در این برنامه با اشاره به این که «از نیمه خرداد» در مدت بیش از یکسال با حمایت موسسه انقلاب اسلامی نوشته شد، گفت: هدف مهم در تالیف این کتاب، گشایش راهی بود که رهبری پژوهی و پژوهش درباره ابعاد مختلف زندگی و اندیشه و الگوی حضرت آیت الله خامنه ای انجام شود.
 
وی درباره خلاءهای پژوهشی در این زمینه توضیح داد: ما درباره الگوی رفتاری رهبر معظم انقلاب پژوهشی نداشتیم. ادعای این کتاب این است که توانسته طرح ابتدایی را در این زمینه ترسیم کند. پژوهش های بعدی می توانند مفصل تر به هر یک از موضوعات بپردازند. ما به دنبال چارچوب کلی بودیم و هرکدام از موضوعات می توانند محور یک پژوهش دیگر شوند.

این کتاب برای ما حرف های مهمی دارد که شاید مهمترینش تلاش مولف برای مکتوب کردن منظومه فکری رهبر انقلاب و توصیف یک منطق عملی و علمی برای ایشان است


این پژوهشگر با ابراز تاسف از این که تجربه زیسته انقلاب اسلامی در قالب نظریات علمی تجلی نیافته، عنوان کرد: بیشتر نظریه ها براساس نظریه های پیشین است و مبتنی بر تجربه های زیسته ما نیست. غنای پژوهشی در این زمینه کم است.
 
غفاری ادامه داد: اگر از زاویه نگاه انسان های 100 سال آینده به روزگار کنونی بنگریم، متوجه خواهیم شد که در چه دوران حساسی زندگی می کنیم و اهمیت پژوهش در حوزه انقلاب اسلامی و رهبران انقلابی را بیشتر درک می کنیم. کارهایی چون کتاب «از نیمه خرداد» می توانند برای خلق رمان و آثار دیگر مفید باشند.

***

در این کتاب از بیانات و خاطرات رهبر انقلاب استفاده شده و نویسنده تلاش کرده تا با گذر از تصویر رهبری به عنوان یک سخنران زبردست، به طور فشرده، نمایی روشن و سرراست از خطوط کلی زندگی، شخصیت، اندیشه و رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ارائه کند.
این کتاب که به کوشش مصطفی غفاری فراهم شده را می توان نخستین نمونه در مطالعات رهبری  پژوهی مبتنی بر تجربه انقلاب اسلامی دانست که نه  تنها به اندیشه، بلکه به الگوی کنش و سازوکارهای رهبری آیت الله العظمی خامنه ای نیز می پردازد.
نشر نهضت نرم افزاری وابسته به انتشارات انقلاب اسلامی، چاپ نخست این کتاب را در 296 صفحه  به بازار نشر ارائه نموده است.


منابع:
ایکنا
ایبنا
مهر