تبیان، دستیار زندگی
آن چه در گروه فرهنگ و هنر گذشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رشیدی ، تولستوی و دختران سینما

آن چه در گروه فرهنگ و هنر گذشت.

گروه فرهنگ تبیان
فرهنگ 12 شهریور

ادبیات و کتاب

تولستوی با تفکرات روشنفکری زمانه اش موافق نبود(مصاحبه)
همه چیز درباره تولستوی، در گفتگو با علی تاجدینی
همزمان با سالروز تولد تولستوی به سراغ علی تاجدینی رفته ایم. محقق پیشکسوتی که زندگی، اندیشه و شخصیت تولستوی را در چهار بخش در قالب کتابی با عنوان «تولستوی» مورد نقد و بررسی موشکافانه قرار داده است.

انتشار رمان مصور انیمیشن «آخرین داستان»
رمان مصور «آخرین داستان» که پیش درآمد یک انیمیشن سینمایی است، مهر ماه امسال منتشر می شود.

نردبانی رو به آسمان
یوسف قوجق، فرهنگ و آداب و رسوم ترکمن ها را در رمان « نردبانی رو به آسمان» به زیبایی به تصویر کشیده است.

سینما تلویزیون

سرنوشت دختران سینما

مناسبت نوشتن این گزارش اکران فیلم «دختر» است که در آن ماهور الوند نقش اصلی را بازی می کند. سید رضا میرکریمی او را از میان هزاران داوطلب انتخاب کرد و نقش یک فیلمش را به او سپرد. ماهور دختر سیروس الوند کارگردان با سابقه سینما است که ترجیح داده در فیلمی غیر از ساخته پدر بازیگری را شروع کند. اتفاقا بازی اش در نقش دختری آبادانی تحسین شده و حالا انتخاب های بعدی است که مشخص می کند ماهور الوند در نقطه اوج می ماند یا خیر.
این گزارش بازخوانی سرنوشت چند دختر خانمِ بازیگر است كه شروعی طوفانی در سینما داشته اند اما فقط چند نفرشان در این حرفه حرفی برای گفتن دارند. این توضیح هم لازم است: بازیگرانی که در گزارش به آن ها پرداخته می شود آن هایی هستند که بین 15 تا 25 سال به سینما معرفی شده اند.

شاه نقش های رشیدی
داود رشیدی از نسل بازیگران طلایی است كه در كنار محمد علی كشاورز ، جمشید مشایخی ، عزت الله انتظامی و علی نصیریان پنج ضلع بازیگری سینمای ایران را در پنج دهه تشكیل داده اند. او پیش از ورود به سینما در صحنه تئاتر درخشید و در ادامه مورد توجه جلال مقدم برای «فرار از تله» قرار گرفت تا با یك نقش خوب بازیگری در سینما را كلید بزند. این نقش به همراه پنج نقش دیگر بزعم ما آثار ماندگار و ویژه زنده یاد رشیدی قلمداد می شوند كه درباره شان نوشته ایم. تئاترهای او سوژه این گزارش نیست.

چالش «من» ، لیلا حاتمی و بهنوش بختیاری
جشنواره سال پیش فجر به کام جوان ها بود ؛ نمایش فیلم های «ایستاده در غبار» ، «ابد و یک روز» ، «برادرم خسرو» و همچنین «من» نشان داد سینمای ایران در حال پوست اندازی است و نسل جدید تازه نفس ها از راه می رسند. در این میان سهیل بیرقی برای روایت فیلم «من» استفاده ای نامتعارف از بازیگران کرده. لیلا حاتمی نقش زنی را بازی می کند که بر خلاف نقش های پیشین سرشار از فریاد است و نشانی از معصومیت سابق را ندارد. بهنوش بختیاری کاملا جدی است و نمی توان ردی از نقش های قبلی در او یافت. این ها به اضافه درون مایه فیلم «من» سرفصل گفت و گوی تبیان با سهیل بیرقی است.

چشمهایش
نگاهی به «قیچی» ساخته کریم لک زاده

«امکان مینا» ؛ ماموریت غیرممکن
نگاهی به  فیلم سینمایی «امکان مینا» ساخته کمال تبریزی

هنر

«پَتَک بافی» باززنده سازی شد
پتک بافی از قدیمی ترین روشهای بافت پارچه با پشم گوسفندی است که در خراسان متداول بود و متاسفانه در سالهای اخیر به دست فراموشی سپرده شده بود، اما گویا این هنر سنتی در حال باززنده سازی است.

نمایش نستعلیق های جواد بختیاری
تازه ترین آثار خوشنویسی جواد بختیاری در نمایشگاهی با عنوان «مسند مستانگی» تا 15 شهریور در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.

صد رنگ از سرزمین مادری
ادمان آیوازیان - هنرمند نقاش و معمار - با نمایشگاهی از رنگ های سرزمین مادری به تهران می آید.

برای پاسداشت یک عاشیق بزرگ
پژوهشگر و محقق موسیقی نواحی با انتشار یادداشتی در تجلیل یکی از استادان موسیقی تازه درگذشته ایل شاه سَوَن از فعالیت های و خدمات این هنرمند در حوزه موسیقی اقوام سخن گفت.

پایداری

بانکداری و فرهنگ جبهه 
دهم شهریور ماه، روز بانکداری اسلامی بهانه ی خوبی دست داد تا با «حبیب الله شیخی قهی» دلاور مرد عرصه های نبرد و جنگ و همچنین مسئول گزینش کل بانک سپه ضمن یادی از روزهای استقامت و پایداری با مقوله بانکداری اسلامی و چگونگی پیاده شدن آن در نظام اقتصادی کشورمان آشنا شویم.

جهشه از شعارزدگی تا ماندگاری
کارگردان نمایش «جهشه» که با مضمون دفاع مقدس روی صحنه رفته است تأکید کرد که سعی داشته در این اثر دچار شعارزدگی های مرسوم این نوع آثار نشود.