تبیان، دستیار زندگی
محوطه تاریخی ازبکی در شهرستان نظرآباد استان البرز با هفت هزار سال قدمت در هفته دولت رونمایی شد و روند ثبت جهانی آن به عنوان قدیمی ترین بنای خشتی جهان آغاز شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رونمایی از قدیمی ترین بنای خشتی جهان

محوطه تاریخی ازبکی در شهرستان نظرآباد استان البرز با هفت هزار سال قدمت در هفته دولت رونمایی شد و روند ثبت جهانی آن به عنوان قدیمی ترین بنای خشتی جهان آغاز شد.

title

به گزارش ایرنا، محمد حسین طالبیان معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آغاز روند ثبت جهانی تپه باستانی 7 هزار ساله ازبکی به عنوان قدیمی ترین بنای خشتی جهان را در شهرستان نظرآباد استان البرز یکی از مهمترین رویدادهای هفته دولت در این شهرستان برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: پرونده ثبت تپه ازبکی در حال تهیه است و برنامه ایجاد پایگاه پژوهشی آن در دست اقدام است.
طالبیان افزود: محوطه ازبکی با قدمتی 7 هزار ساله یکی از محوطه های ارزشمند کشور و به عنوان سایت معتبر باستان شناسی است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: ساوجبلاغ و طالقان به لحاظ وجود پتانسیل قوی در استان یکی از مهمترین مناطق گردشگری البرز و کشور محسوب می شود.
عبدالناصر میرچی با دعوت از سرمایه گذاران در زمینه گردشگری گفت : امروز بخش گردشگری یکی از پرسودترین تجارت ها است و ما آمادگی داریم با علاقه مندان این بخش همکاری لازم راداشته باشیم.
وی گفت: محوطه ازبکی یکی از محوطه تاریخی فرهنگی شهرستان نظرآباد که توسط دکتر مجید زاده در 6 فصل کاوش شده که محوطه شامل یان تپه ، جیران تپه ، مارال تپه و غیره می باشد که براساس کاوش ها تپه هفت هزار ساله ما می باشد که خشت آن به سازمان ملل هدیه شده است.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نظرآباد گفت: محوطه باستانی ازبکی شامل تپه اصلی و تپه اقماری می باشد که از نظرتاریخی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
ولی اله دهقانی سانیچ اظهار داشت: تپه ازبکی از سال 77 مورد کاوش دکتر مجید زاده آغاز شد و این مجموعه کتاب تاریخ ایران بوده چرا که از 9 هزار سال پیش اولین معابد بشر و روستاهای پیش از تاریخ و دوره مادها را در آن داریم.
وی گفت: با توجه به اینکه پس از 6 فصل کاوش این مجموعه شناسایی و روبه فراموشی سپرده شده بود اما با پیگیری میراث فرهنگی ودادستان ورئیس دادگستری وبا همکاری مالک آن 12 هکتار آن که در عرصه میراث فرهنگی بود واگذار شد و امروز استارت ثبت جهانی آن خورد.
وی از رونمایی کتاب ازبکی خبر داد که در 700 صفحه بوده و کلیات آن متعلق به دکتر یوسف مجیدزاده بوده و به صورت یک جلد برای دانشجویان و علاقمندان میراث فرهنگی خلاصه شده و قابل استفاده می باشد.
دهقانی سانیچ گفت: امیدواریم با برگزاری این مراسم علاوه بر تبدیل این محوطه به ثبت تاریخ جهانی به عنوان منطقه نمونه توریستی وگردشگری کشورمعرفی گردد.
وی در پایان از آمادگی اداره میراث فرهنگی در هفته های آینده برای بازدید عموم از طریق فروش بلیط خبر داد.


www.irna.ir

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .