تبیان، دستیار زندگی
مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی: شایسته است همه مدیران نظام اسلامی در سطوح مختلف خصوصاً مسئولین سطح بالا این دستورالعمل ج
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شاخصه های دولت اسلامی

شایسته است همه مدیران نظام اسلامی در سطوح مختلف خصوصاً مسئولین سطح بالا این دستورالعمل جامع را همواره الگوی کارها و در دستور مطالعاتشان قرار دهند.

بخش نهج البلاغه تبیان
دولت اسلامی

به گزارش تبیان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، مهدی شریعتی تبار مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در گفتگو با خبرنگار گوهرشادنیوز، در خصوص شاخصه های دولت اسلامی با اشاره به جمله ای از امام علی علیه السلام در نامه 53 نهج البلاغه، تصریح کرد: نامه 53 همان عهدنامه معروف امام علیه السلام با مالک اشتر نخعی است که یک دستور العمل حکومتی و مدیریتی جامع برای دولت اسلامی را معین کرده است.

شریعتی تبار با بیان اینکه شاخصه های دولت اسلامی در این نامه به زیبایی منژس شده است،اظهار داشت: شایسته است همه مدیران نظام اسلامی در سطوح مختلف خصوصاً مسئولین سطح بالا این دستورالعمل جامع را همواره الگوی کارها و در دستور مطالعاتشان قرار دهند.

طبق تعبیر امام علی علیه السلام دولت و حکومت اسلامی نمی تواند در برابر تعلیم، تربیت، اخلاق، فرهنگ، اقتصاد و امنیت جامعه بی تفاوت باشد.

مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به این مطلب که امام چهار وظیفه و شاخصه کلی و اساسی را برای دولت و حکومت اسلامی مشخص نمودند، توضیح داد: ایجاد نظام و سیستم اقتصادی سالم و عادلانه ای که همه جامعه اسلامی از برکات این سیستم عادلانه اقتصادی برخوردار و بهره مند باشند، اولین شاخصه دولت اسلامی است.

وی ایجاد فضای فرهنگی سالم را دومین وظیفه دولت و حکومت اسلامی برشمرد، افزود: ایجاد یک فضای فرهنگی سالم فقط با مدیریت قوی و برنامه ریزی دقیق دولت اسلامی امکان پذیر است تا همه افراد جامعه در مسیر فلاح و رشد فرهنگی، اخلاقی و انسانی گام بردارند تا اخلاق، فرهنگ و اندیشه های جامعه از سلامت و رشد کافی برخوردار شود.

شریعتی تبار با اشاره به بخش دیگر این نامه ایجاد توانمندی دفاعی و نظامی را سومین وظیفه دولت اسلامی دانست، ابراز کرد: برخوداری از قدرت دفاعی و نظامی به منظور دفاع از مرزهای جامعه اسلامی، دفاع از امنیت جامعه و بازدارندگی دشمن از ضربه زدن و آسیب رساندن به استقلال، تمامیت ارضی، امنیت ملت و کشور است.

مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی چهارمین شاخصه دولت اسلامی و علوی را ایجاد عمران و آبادانی در شهر های بلاد اسلامی دانست، اظهار کرد: دولت باید در بخش های مختلف جاده، راه، صنعت، سازندگی، عمران و آبادانی شایسته ایجاد کند تا در قسمت های مختلف جامعه ایجاد اشتغال شده و گشایش معیشتی مردم را به دنبال داشته باشد.

ایجاد نظام و سیستم اقتصادی سالم و عادلانه ای که همه جامعه اسلامی از برکات این سیستم عادلانه اقتصادی برخوردار و بهره مند باشند، اولین شاخصه دولت اسلامی است.

وی اجرایی شدن این چهار سر فصل کلی را از مظاهر تمدن اسلامی دانست، بیان کرد: طبق تعبیر امام علی علیه السلام دولت و حکومت اسلامی نمی تواند در برابر تعلیم، تربیت، اخلاق، فرهنگ، اقتصاد و امنیت جامعه بی تفاوت باشد.

شریعتی تبار با بیان این مطلب که شخصیت هایی مثل شهید رجایی با همه وجود دنبال به ثمر رساندن دولت اسلامی بودند، گفت: شهید رجایی با ساده زیستی، زندگی مردمی، توجه به درد محرومین و مستضعفین جامعه، تلاش برای خدمت به آنها و خدمت به بندگان خدا سعی در اداره کشور داشت.

مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به این مطلب که باید مسئولین خدمتگزاری را افتخار دانسته و خودشان را خدمتگزار و خادم ملت بدانند، ادامه داد: شاخصه های دولت اسلامی در حد اعلایش در وجود امیر المومنین علیه السلام و دولت مردان منصوب از قبل حضرت، متجلی بود.

وی شخصیت هایی مثل شهید رجایی و شهید باهنر را در سطح دیگری بعد از امیر المومنین علیه السلام دارای شاخصه های دولتمرد اسلامی دانست، خاطر نشان شد: دولت مردان ما باید به این سمت و سو حرکت کرده و این فیش های حقوقی نجومی زیبنده و شایسته مسئولین و دولت مردان جمهوری اسلامی نیست.

منبع: شبکه اطلاع رسانی دانا

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.