تبیان، دستیار زندگی
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت دستگاهی برای ثبت وزن افراد در چند دوره زمانی مختلف و مقایسه وزن چند دوره آخر شخص براساس دستگاه بپردازند....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ترازوی هوشمند

ترازوی هوشمند

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب،  علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور،  زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: ترازوی هوشمند
نام ارائه دهنده/دهندگان: محسن هنرور – صراف- امیر عباس فتاحی
زمینه و نوع پروژه: الکترونیک
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دکتر حسابی

چکیده

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت دستگاهی برای ثبت وزن افراد در چند دوره زمانی مختلف و مقایسه وزن چند دوره آخر شخص براساس دستگاه بپردازند.

مقدمه

چاقی وضیعت پزشکی است که بافت چربی بیش از حد طبیعی در بدن فرد انباشته شده باشد. انباشت بیش از حد بافت چربی می تواند باعث پسرفت شاخص های سلامتی، از جمله کاهش میانگین طول عمر و/یا کاهش کیفیت زندگی گردد. شایع ترین روش برای تخمین چاقی استفاده از شاخص توده بدن است.

شاخصی که با تقسیم کردن وزن شخص بر حسب کیلوگرم بر توان دوم قد وی بر حسب متر به دست می اید. طبق تعریف هنگامی که شاخص توده بدن از ۳۰ بیشتر شود، آن فرد چاق محسوب می شود.

دلایل متنوعی برای علت چاقی ارائه شده است. اما مهمترین علت موثر در چاقی و اضافه وزن، عبارت است از تمایل بدن ما برای ذخیره انرژی به صورت چربی این تمایل به صورت تکاملی به انسان امروزی به ارث رسیده است.
هزاران سال پیش، اجداد انسان امروزی به دلیل نحوه تغذیه که عبارت بود از دوره های پرخوری، و انتظار طولانی مدت برای پیدا کردن دوباره غذا، توانایی ذخیره انرژی به صورت بافت اضافه چربی را به دست آوردند.
مرض چاقی احتمال ابتلا به بیماری های گوناگون، به خصوص بیماری های قلبی، دیابت نوع دوم، آپنه مسدود کننده خواب، انواع مشخصی از سرطان، آرتروز استخوان و آسم را افزایش می دهد. مرض چاقی بیشتر به وسیله ترکیب بیش از اندازه انرژی غذایی ورودی، تحرکات بدنی کم، و استعداد ژنتیکی، ایجاد می شود. هرچند اندک مواردی در ابتدا به وسیله ژن، اختلالات غدد درون ریز، داروها یا امراض روانی ایجاد می شوند.

ترازوی هوشمند

به عنوان شاهدی بر این نظریه، برخی از افراد چاق با وجود کم غذا خوردن، به دلیل محدود بودن متابولیسم کند بدن، دچار افزایش وزن میگردند. به طور میانگین، افراد چاق میزان مصرف انرژی بیشتری نسبت به همتایان لاغر خود دارند که این امر به دلیل میزان انرژی لازم برای نگهداری کردن از بدنی که دارای اضافه وزن است، می باشد. رژیم غذایی و تمرینات ورزشی راه حل های اصلی مرض چاقی می باشند.

کیفیت رژیم غذایی را می توان با کاهش مصرف غذاهای پرانرژی، مانند غذاهای پرچرب و شیرین، و همچنین استفاده بیشتر از غذاهای گیاهی رژیمی، افزایش داد.

داروهای ضد چاقی ممکن است جهت کاهش اشتها یا جلوگیری از جذب چربی، در کنار یک رژیم غذایی مناسب استفاده شوند. اگر رژیم غذایی، ورزش و دارو مؤثر نباشند، بالن شکمی می تواند به کاهش وزن کمک کند؛ یا ممکن است جراحی برای کاهش حجم شکم و / یا طول روده، به جهت ایجاد سیری زودرس و کاهش توانایی جذب مواد مغزی، انجام گیرد.
 
 همان طور که می دانیم پیشگیری همیشه بهتر و موثرتر از درمان است. یکی از راه های پیشگیری نظارت بر کاهش یا افزایش وزن است. این موضوع متاسفانه در جامعه ما جدی گرفته نمی شود و مردم تصور می کنند که داشتن چاقی فقط منجر به اضافه وزن می شود اما شاید ندانند که بیماری هایی نظیر پرفشاری خون، دیابت، اختلال در چربی های خون، سکته مغزی، سایش مفصل، توقف تنفس در خواب، سرطان و کبد چرب همه از بیماری هایی هستند که شاید کمتر کسی به آن فکر کرده باشد. می توان با یک پیشگیری ساده از خطر این بیماری ها رهایی پیدا کرد با یک نظارت کوچک ولی مستمر می توان این کار را انجام داد. ما می توانیم با دانستن وزن قبلی خود بفهمیم که در مدت وزن کشی قبل تا الان چه تغییراتی کرده ایم؟

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت دستگاهی برای ثبت وزن افراد در چند دوره زمانی مختلف و مقایسه وزن چند دوره آخر شخص براساس دستگاه بپردازند.

بنابراین دانش آموزان به ایده طراحی ترازویی رسیدند که دارای کارت حافظه باشد به این نحو که دو یا سه وزن قبل شخص را هنگام وزن کشی ثبت کرده و زمانی که برای وزن کشی جدید روی ترازو قرار می گیرد ترازوی دیجیتال وزنهای اخیر را نشان می دهد.

مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله (در حد یک پروژه در مقطع دبستان)
6. آشنایی با موارد استاندارد پروژه
7. آموزش مفاهیم جریان و ولتاژ
8. آشنایی با المان های الکترونیکی
9. آشنایی با علل چاقی
10. آشنایی با راه حل های کنترل چاقی
بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه:مهدی رحمانی، تنظیم:نیلوفر یاقوتی