تبیان، دستیار زندگی
در بیشتر موارد خانم ها عنوان می كنند كه تمیزی و مرتب بودن خانه در آرامش روانی آنها نقش ویژه ای دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بهشت کوچک و آرام شما

مرتب کردن خانه

در بیشتر موارد خانم‌ها عنوان می‌كنند كه تمیزی و مرتب بودن خانه در آرامش روانی آنها نقش ویژه‌ای دارد. برای اینكه بدانیم چگونه و با چه مهارت‌هایی می‌توانیم خانه را معمولا مرتب و تمیز نگه‌داریم به جای اینكه فقط ساعت‌های طولانی را صرف تمیز كردن خانه كنیم باید از قدرت تفكر و برنامه‌ریزی و پایبندی به آن كمك بگیریم.

انتحاری عمل كنید

اگر حس می‌كنید كه گوشه و كنار خانه شما آنطور كه دوست دارید تمیز و مرتب نیست و همیشه گوشه‌ای از ذهن‌تان درگیر این قضیه است، بهترین كار این است كه یك‌بار از اول شروع كنید. شما احتیاج دارید كه یك‌بار تمام خانه را مثل خانه‌تكانی روز عید مرتب كنید، با این تفاوت كه هدف شما از خانه تكانی تنها مرتب و تمیز كردن وسایل نیست بلكه قرار است وسایل و لوازمی را كه مدت زیادی بی‌استفاده مانده‌اند به بیرون از خانه منتقل كنید. با این كار فضاهای موجود در كمدها و كشوهای شما بعد از این به‌هم ریخته و نامرتب نمی‌شوند چرا كه درون كمدها به اندازه ظرفیت‌شان وسایل می‌گذارید.

فوت شماره یك

حالا كه تمام خانه مرتب شده است و وسایل اضافی قرار نیست كه فضای زیادی را اشغال كنند، شما می‌توانید راهكارهایی را به‌كار ببندید تا با همین روند منظم بودن را ادامه دهید. برای نخستین قدم سعی كنید همیشه سینك ظرفشویی را خالی از ظرف و براق نگه دارید. ظرفشویی پر از ظرف به شما حس نامرتب بودن را منتقل می‌كند و سطح انرژی شما را پایین می‌آورد. هر بار كه سراغ آشپزی می‌روید وسایل پخت‌وپز هر مرحله را همان موقع بشویید و اجازه ندهید روی هم تلنبار شوند. بعد از آن سراغ گاز بروید و بعد از هر وعده پخت‌وپز، آن را با دستمال نمدار و مقداری اسپری مخصوص تمیز كنید. در مرحله بعد هم سراغ قسمت‌های دیگر آشپزخانه بروید؛ میز ناهارخوری و روی كابینت‌ها را هم مرتب كنید. همه این كارها در هر روز شاید فقط 15دقیقه از شما زمان بگیرد اما موجب می‌شود كه خانه شما همیشه نسبتا تمیز و مرتب بماند.

فوت شماره دو

صبح‌ها زود از خواب بیدار شوید. سحرخیزی سفارش اكید دین ماست و در تغییر رویه برای زندگی مثبت نقش ویژه‌ای دارد. هر صبح بعد از بیدار شدن، تخت را مرتب كنید، پرده را كنار بزنید و اجازه بدهید پنجره‌های روشن، زندگی را به جریان بیندازد. از فرزندانتان هم همین را بخواهید؛ هر روز بلافاصله بعد از بیدار شدن، تخت‌ها را مرتب كنند. زمانی كه برای مسواك صبح به سرویس بهداشتی می‌روید همانجا را مرتب كنید. دستمال كوچكی را برای تمیز كردن آینه در كنار میزتان قرار دهید و هر روز لكه‌های آن را برطرف كنید. مایع شوینده‌ای را هم برای شستن سطح سرویس بهداشتی و روشویی در گوشه‌ای از توالت بگذارید. مقدار كمی از این مایع به همراه مقدار كمی آب به تمیزی روزانه این قسمت از خانه شما كمك می‌كند. همه زمانی كه شما برای این مرحله باید صرف كنید كمتر از 10دقیقه است چرا كه شست و شوی سطحی ولی هرروزه شما اجازه نمی‌دهد كار نظافت به یك پروسه سخت و طاقت‌فرسا تبدیل شود.

سبد اسباب بازی‌ها

اگر فرزندان كوچكی در خانه دارید، حتما با حجم زیادی از اسباب‌بازی‌ها روبه‌رو خواهید شد كه می‌توانند مثل میدان جنگ تمام خانه را به‌هم بریزند. به شما پیشنهاد می‌دهیم اسباب‌بازی‌ها را به‌صورت دوره‌ای در اختیار فرزندانتان قرار دهید. با این كار، تمركزشان روی چند وسیله بازی محدود، بالاتر می‌رود و بهتر بازی می‌كنند، ضمن اینكه حجم به‌هم ریختگی اتاقشان با این محدود كردن اسباب بازی‌ها كاهش پیدا می‌كند. برای مقدار مشخص اسباب‌بازی‌ها هم یك سبد درنظر بگیرید و هر شب قبل از خواب از فرزندانتان بخواهید كه همه وسایل را درون آن قرار دهند. اما بهتر است در قالب یك بازی این كار را به آنها یاد بدهید تا هرشب قبل از خواب اتاق را مرتب كنند.

به هال برگردید

وسایل موجود در هال، مثل مبل، تلویزیون و میزها به‌خودی خود نمی‌توانند عامل به‌هم ریختگی خانه شما باشند. وسایل خرد و ریزی كه شما و سایر اعضای خانواده در این نواحی قرار می‌دهید، باعث به‌هم‌ریختگی می‌شوند. كتاب‌ها و مجله‌ها را به كتابخانه برگردانید و آنجا را هم مرتب كنید. سوئیچ و كلیدهای روی اوپن یا میزها را به جاكلیدی روی دیوار منتقل كنید. هرچیز غیر از وسایلی را كه لازم است در این مكان‌ها قرار بگیرند از هال دور كنید و در محل اصلی خودشان قرار دهید. از همه افراد خانواده‌تان بخواهید دقیقا بعد از وارد شدن به خانه، كلیدها را سر جای خود قرار دهند یا كتاب‌ها و مجلات را در هر جایی از هال رها نكنند.

یك قرار هفتگی

حالا كه تكلیف نظم وسایل خانه مشخص شده است، زمان آن رسیده تا سراغ گردگیری و جارو بروید. یك روز مشخص در هفته را به همین امر اختصاص دهید. زمانی كه قرار است جارو بكشید، سراغ زیر مبل‌ها، كنج دیوارها و پشت درهای اتاق‌ها هم بروید. این نقاط همان مكان‌هایی هستند كه مستعد جمع شدن گرد و خاك و پرز و مو هستند. برای گردگیری هم‌زمان مشخصی را درنظر بگیرید و در این مدت سرعت‌تان را طوری تنظیم كنید تا به همه قسمت‌های مدنظرتان برسید.



همشهری انلاین

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.