تبیان، دستیار زندگی
ویژگی بارز افراد دمدمی مزاج این است که، گاهی خوش اخلاق و گاهی بد اخلاق،گاهی خوش بین و گاهی بدبین هستند و تصمیماتی را که اتخاذ می کنند بلافاصله منصرف می شوند. و این نوسانات رفتاری به سرعت در آن ها اتفاق می افتد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خلق و خوی دم دمی مزاج ها دایما در حال تغییر است

دم دمی مزاج

منا جاسمی روان شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه دمدمی مزاج؛ اصطلاح عامیانه افرادی است که نوسانات خلق و خو دارند، اظهار داشت: ویژگی بارز افراد دمدمی مزاج این است که، گاهی خوش اخلاق و گاهی بد اخلاق،گاهی خوش بین و گاهی بدبین هستند و تصمیماتی را که اتخاذ می کنند بلافاصله منصرف می شوند. و این نوسانات رفتاری به سرعت در آن ها اتفاق می افتد.

وی گفت: این گونه افراد در روابط بین فردی با دیگران دچار تعارض زیاد می شوند، چرا که در تعامل خود با فرد مقابل، وی را دچار اضطراب، ترس، احساس گناه، شرم و استرس می کنند و در دراز مدت به سلامت و بهداشت روان اطرافیان صدمه می زنند.

جاسمی در ادامه افزود: فردی که با افراد دمدمی مزاج زندگی می کند اگر با رفتار موثر و بر خورد با این گونه افراد آشنا نباشد دچار آسیب های جدی جسمانی بر اثر استرس وارده می شود و یا اینکه اعتماد به نفس و عزت نفس وی به شدت لطمه می بیند. اغلب کسانی که با افراد دمدمی مزاج زندگی می کنند از زندگی لذت نمی برند.

این روان شناس تصریح کرد: ویلیام گلاسر در تئوری انتخاب می گوید هر رفتاری که از انسان سر می زند معطوف به یک هدف است و هر هدف برای ارضای یکی از پنج نیاز اساسی ماست نیاز به بقا، نیاز به عشق و تعلق خاطر، نیاز به قدرت و ارزشمندی، نیاز به آزادی و نیاز به تفریح. با وجودی که این نیازها در همه انسان ها مشترکند اما مقدار و کمیت آنها و همچنین روش ارضای آنها در افراد متفاوت است.

جاسمی در پایان بیان کرد: بعضی افراد برای ارضای نیاز ها رفتارهای موثر و برخی رفتار های ناموثر انجام می دهند. افراد دمدمی مزاج حتما یک یا دو و یا حتی ممکن است هر پنج نیاز آنها درست ارضا نشود و هر چه عدم ارضای نیاز ها در این افراد بیشتر باشد دمدمی مزاج بودن آنها شدت میابد. متاسفانه این افراد اقدام موثر برای بر آورده شدن نیاز ها را بلد نیستند که با کمک درمانگر واقعیت درمانی می توانند بیاموزند.

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.