تبیان، دستیار زندگی
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی آشنایی با لامپ های کم مصرف و روش کار آن ها بود. ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آشنایی با روش کار لامپ های کم مصرف

آشنایی با روش کار لامپ های کم مصرف

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: آشنایی با روش کار لامپ های کم مصرف 
نام ارائه دهنده/دهندگان: عسل بشیری، شادی عسگری 
 زمینه و نوع پروژه: علوم فیزیکی 
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: فرزانگان 6


چکیده

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی آشنایی با لامپ های کم مصرف و روش کار آن ها بود.

مقدمه

یک لامپ کم مصرف یا با نامی دیگر لامپ فلورسنت فشرده یک نوع لامپ ازخانواده لامپ های فلورسنت می باشد. خیلی از لامپ های کم مصرف برای جایگزینی با لامپ های رشته ای و پر مصرف طراحی شده اند و قابلیت بسته شدن به خیلی از سرپیچ های فعلی که برای لامپ های معمولی استفاده می شوند را دارند.

در مقایسه با لامپ های معمولی، این لامپ ها تقریباً همان نور را تولید می کنند اما مصرف برق بسیار کمتر و عمر طولانی تری دارند ولی قیمت شان بالاتر از لامپ های معمولی است.

در ایالات متحده آمریکا، یک لامپ کم مصرف در مقایسه با یک لامپ معمولی و در طول عمر یک لامپ، بیشتر از 30 دلار در هزینه برق صرفه جویی می کند و 2000 برابر در تولید گازهای گلخانه ای صرفه جویی می کند.

لامپ های کم مصرف یا همان فلورسنت فشرده یک نوع از جدیدترین لامپ ها هستند که نسبت به لامپ های قدیمی نوردهی بیشتری و مصرف انرژی کمتری دارند.

در این لامپ ها پدیده فسفرسانس و فلورسانس اتفاق می افتند.این پدیده به این صورت است که با تابش نور و جذب انرژی فوتون الکترون های بخار جیوه داخل شیشه برانگیخته می شوند و از تراز پایه به تراز برانگیخته می روند.

پس از مدت زمان کوتاهی با تابش پرتوی فرابنفش الکترون ها انرژی خود را از دست می دهند و به تراز پایه بر می گردند.فسفر موجود در سطح داخلی شیشه نور ماورای بنفش تابیده شده از اتم های جیوه را جذب کرده و به صورت نور مرئی تابش می کند.
 
در صورت شکستن لامپ های فلورسنت گاز بخار جیوه از آن خارج می شود و در نتیجه باعث اثرات زیان باری از جمله ضعف و بی حالی و خستگی زود رس می شوند. برای جمع کردن قطعات شکسته لامپ باید با احتیاط عمل کرد و به هیچ عنوان بخار جیوه را تنفس نکرد.


هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی آشنایی با لامپ های کم مصرف و روش کار آن ها بود. آن ها با جستجو در منابع اطلاعاتی و سایت های اینترنتی اطلاعات مورد نیاز را کسب کردند. روش پژوهش دانش آموزان از نوع پژوهش های میدانی و مطالعات کتابخانه ای بود.

آشنایی با روش کار لامپ های کم مصرف

مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله

بخش مرکز یادگیری سایت تبیان
تهیه: مهدی رحمانی، تنظیم: نیلوفر یاقوتی