تبیان، دستیار زندگی
رنگ و خیال عنوان این نمایشگاه است که ضیائیان در آن تعداد 25 تابلوی رنگ روغن و آکریلیک بر روی بوم که نتیجه 25 سال تلاش نقاشانه اش است را در معرض تماشا قرار داده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رنگ و خیالهای ضیائیان در شکوه

"رنگ و خیال" عنوان این نمایشگاه است که ضیائیان در آن تعداد 25 تابلوی رنگ روغن و آکریلیک بر روی بوم که نتیجه 25 سال تلاش نقاشانه اش است را در معرض تماشا قرار داده است.

فراوری: یاسمن پیشوایی-بخش هنری تبیان
مرضیه ضیاییان


مرضیه ضیاییان متولد 1336 تهران است. او از سال 1361 هنر نقاشی را به طور جدی پیگیری و نزد اساتید بزرگی چون نامی پتگر، علی پتگر و سیف مهارت های نقاشی خود را تکمیل کرده است. او شرکت در پنج نمایشگاه گروهی و فروش آثار در کشور امارات متحده عربی را در کارنامه هنری خود دارد. نمایشگاه نقاشی "رنگ و خیال" اولین نمایشگاه انفرادی وی محسوب می شود.
در آثار وی تنوع موضوعی و تکنیکی وجود دارد زیرا معتقد است نمی خواهد دور خود حصاری بکشد و خود را محدود به سبک و تکنیک خاصی کند، هر آنچه در ذهنش می گذرد را بر اساس احساساتش بر روی بوم تصویر می کند.
هنرمند در این نمایشگاه آثاری با سبک های مختلف و تکنیک های متفاوت ارائه داده ، در واقع با تماشای آثار وی می توان مروری بر نقاشی های وی از 25 سال پیش تا به امروز داشت ، در دهه اول بیشتر کارهای وی رنگ و روغن و به سبک سورئال کار شده اما در چندین سال اخیر وی برای بیان ایده ها، تخیلات و افکارش بدون پایبندی به سبک خاصی احساساتش را بر روی بوم انژاس داده است.ضمن این که می توان گذری به سبک آبستره را برای توصیف تعدادی از کارهایش به کاربرد.
مرضیه ضیاییان


او در مورد انتخاب عنوان "رنگ و خیال " برای این نمایشگاه گفت: " این آثار نتیجه 25 سال تلاشم است که برروی بوم نقاشی و با استفاده از رنگ خلق کرده ام و محصول و بازتاب تفکرات و تخیلات من از جهان پیرامون و احساس درونم بوده است که دلیل انتخاب عنوان " رنگ و خیال" برای این نمایشگاه نیز هست."
ضیائیان در مورد هدفش از ایجاد کنتراستهای رنگی در آثارش گفت: مخاطب کارهای من آزاد است تا هر برداشتی که می خواهد از کارها داشته باشد. به هیچ عنوان نمی خواهم ذهنیت خودم را به مخاطب تحمیل کنم و دوست دارم هرکس با بینش و درک خود کارها را تماشا کرده و محتوای کارها را دریافت کند. مثلا در تابلو «فوران» کنتراست دیده می شود و مخاطب با تماشای آن برداشت خود را از کار خواهد داشت.
وی در مورد بهره گیری از المان های ایرانی در نقاشی هایش گفت: خیلی دوست دارم کارهایم در فضای ایرانی اجرا شوند مثلا در یکی از تابلوها که نام آن «سایه» است حاشیه کار با رنگ فیروزه ای اجرا شده و شباهت زیادی به کاشی کاری های سنتی ایرانی دارد. البته همین تمایل به ایرانی بودن کار هم نمی خواهم محدودیتی برایم به وجود آورد و من را در یک چهارچوب خاص محدود کند.
وی در خصوص عوامل موفقیت یک نمایشگاه به لحاظ اقتصادی گفت: بیش از هر مسئله ای مطرح بودن نام هنرمند و این که مخاطبان او را بشناسند اهمیت دارد. وقتی افراد هنرمندی بشناسند و به او و هنرش ایمان داشته باشند بدون شک کارهایش را می خرند اما مورد دیگر تبلیغات گالری است که چه لینک هایی داشته باشد و بتواند چه افرادی را به نمایشگاه دعوت کند. حضور خریداران واقعی روی میزان فروش یک نمایشگاه تاثیر دارد.
مرضیه ضیاییان

ضیائیان آثار خود را به سلف پرتره و یا پرتره های افراد که در فضایی کاملاً تخیلی به تصویر کشیده شده، تابلوهایی که بر اساس افکار و احساساتش شکل گرفته و آبستره هایی که می توان تصاویر و ایماژها یی را در لابلای رنگ ها دنبال کرد تقسیم کرد و گفت: "نقاشی های من در هر برهه ای از زندگی بر اساس اتفاقاتی که برایم پیش آمده تغییر کرده است. از قبل فکر نمی کنم که قصد دارم چه چیزی را به تصویر بکشم تنها شروع به نقاشی کشیدن می کنم و برایم مهم نیست در چه سبکی کار می کنم تنها درونیات و احساساتم را به کمک رنگ ها بر روی بوم می آورم."
او درباره بهره گرفتن از رنگ های مختلف برای بیان درونیاتش برروی بوم گفت :" در این آثار تنوع رنگی زیادی در تابلوها دیده می شود به طور مثال: در تابلویی با عنوان "غبار نور" به منظور القای حس مورد نظرم عمداً از رنگ های تیره و حتی بسیار تیره استفاده کردم از طرفی در تابلوی "فوران" رنگ های آبی ، خاکستری ، سفید و سیاه و کنتراست رنگ ها را به کار بردم. در تابلوی "تابستان 54 " نیز ترکیب رنگ های پر انرژی و درخشان به خودی خود حس سر زندگی و شادمانی را القا می کند، در واقع می توانم بگویم که در آثارم تمام احساساتم از طریق رنگ ها بر روی بوم انتقال می یابند. "
نمایشگاه نقاشی های مرضیه ضیائیان تا تاریخ 13 مرداد 95 در گالری شکوه دایر است و علاقه مندان می توانند همه روزه (به جز پنجشنبه ها) ساعات 17 تا 21 از این آثار در گالرى شکوه واقع خیابان فرمانیه،بلواراندرزگو،خیابان امیر نوری، پلاک 19 دیدن کنند.



منابع:
هنرآنلاین
صبا