تبیان، دستیار زندگی
در بسیاری از موارد شراكت های ما مداوم می شوند و ما با شریكان خودمان دوستانی صمیمی و گاهی اوقات فامیل می شویم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تا پول داری...!

پول

در بسیاری از موارد شراكت‌های ما مداوم می‌شوند و ما با شریكان خودمان دوستانی صمیمی و گاهی اوقات فامیل می‌شویم. پس انتخاب یك شریك‌كاری مناسب و معتمد یك اصل مهم برای كسانی است كه دوست دارند كار و اشتغال خود را بر پایه شراكت ساماندهی كنند. این كار بسیار پیچیده و مدیریت آن دشوار است ولی با این حال، یك شراكت سالم و قانونمند می‌تواند به هر دو طرف برای دستیابی به موفقیتی بیشتر و سریع‌تر از آنچه به تنهایی قادر به انجام آن بودند، كمك كند. بسیاری از صاحبان كسب و كار، موفقیت خود را در گذر از مراحل سخت، مرهون شراكت با افراد مطمئن و معتمد می‌دانند. اما اینكه چطور شریكی انتخاب كنیم كه آدمی امین و مطمئن باشد كه باعث حركت رو به جلوی كسب و كارمان شود نوعی مهارت فردی است كه باید با آگاهی به آن دست پیدا كنیم.

شرایط را ترسیم كنید

امام علی علیه‌السلام می‌فرمایند: «التَّدْبیرُ قَبلَ العَملِ یُؤْمِنُكَ مِن النَّدَمِ؛ اندیشیدن پیش از كار، تو را از پشیمانی ایمن می‌دارد». شما به‌عنوان آغاز‌كننده كار و فعالیت مدنظرتان، تمامی شرایط كار و مشكلاتی كه احتمالا پیش رو خواهید داشت را برای شریك خود تشریح كنید. این كار شاید جسورانه به‌نظر برسد اما شما قطعا باید از وضعیت مالی كسی كه می‌خواهید با او كسب‌و‌كاری را آغاز كنید اطلاع داشته باشید. باید بدانید آیا او به پرداخت حقوق فوری نیازمند است یا اینكه چقدر می‌تواند در شرایط سخت و ركود دوام بیاورد؟ كسی كه وضعیت مالی متزلزلی دارد ممكن است به قربانی كردن موفقیت طولانی‌مدت كسب‌و‌كار در مقابل سوددهی سریع، بیشتر متمایل باشد. بنابراین شما باید تمامی این اصول را در ابتدای همكاری مشترك خود لحاظ كنید و با شریك مالی خود بدون درنظر گرفتن تعارفات نابجا، این مسائل را مطرح كنید. این كار به شما كمك می‌كند تا در ادامه مسیر از مشكلات بسیاری در امان باشید.

عادات كاری مشابه داشته باشید

هنگامی كه می‌خواهید همكاری مشتركتان را آغاز كنید باید اصول و برنامه شراكت خود را با هم قطعی ‌سازید. ابتدا میزان سهم شراكت را مشخص كنید. بهترین نوع شراكت این است كه طرفین سهم یكسان داشته باشند. پس از این، عادات كاری خود را هم مشابه‌ سازید و انتظارات و مسئولیت‌ها را تعیین كنید. مثلا اگر شما از ساعت 6صبح تا 9شب كار ‌كنید و شریك شما سوت‌زنان ساعت یك ظهر از راه برسد و ساعت 5عصر نیز قصد رفتن داشته باشد، مشكلات شما با شریكتان كم‌كم از راه می‌رسد و قطعا در این شراكت دچار تنش‌هایی خواهید شد.

شریك شما باید مكمل‌تان باشد

هرگز شریكی را كه دقیقا شبیه خودتان است انتخاب نكنید. مهارت‌های شریك شما باید مكمل مهارت‌های شما و نه شبیه آنها باشد. هدف نهایی این است كه كسی را پیدا كنید كه مهارت‌ها و استعدادهایش، به‌عنوان یك تیم، آنچه شما می‌توانید انجام دهید را گسترش دهد. همه شركای موفق مهارت‌هایی مكمل یكدیگر دارند و می‌توانند به توانایی‌های یكدیگر تكیه كنند. البته از این نكته غافل نشوید كه شریك خوب كسی است كه همراه واقعی شما از نظر اعتقادی، اخلاقی و اجتماعی باشد؛ مثلا فرض كنید كه شریك شما به مسائل شرعی كسب و كار زیاد حساس نباشد، همین موضوع می‌تواند محل شكل‌گیری بسیاری از اختلافات بین شما و شریك كاری‌تان باشد.

افق دیدتان را یكسان كنید

اهداف و برنامه‌های بلندمدت مدنظر خودتان و چشم‌اندازی را كه دنبال آن هستید برای شریك مالی خود شرح دهید تا اگر اهداف و برنامه‌های وی به شما نزدیك است با همدیگر همراه شوید. همراهی یك شریك مالی در اهداف و چشم‌انداز‌های كاری‌ای كه شما مدنظر دارید یكی از رموز موفقیت كسب‌و‌كارهای بزرگ است. پس مطمئن شوید آیا آینده‌ای كه شما در سر می‌پرورانید، در آرمان‌های شریكتان نیز جایی دارد یا آرمان‌های او با آنچه هدف شماست فاصله زیادی دارد!؟

ثابت قدم باشید

هم شما و هم شریك مالی‌تان باید بدانید كه مسیر شراكت یك مسیر پرخطر و بلندمدت است؛ پس از همین الان یك خصیصه اخلاقی را باید در تعاملات‌تان با او تقویت كنید؛ یعنی به یكدیگر كمك كنید كه با كوچك‌ترین شكست از ادامه مسیر خسته نشوید و در این راه مشوق یكدیگر باشید و پیشرفت‌های یكدیگر را تشویق كنید و از شكست‌ها به آسانی بگذرید تا بتوانید یك شراكت خوب داشته باشید. انسان‌های بزرگ كه كارهای بزرگ می‌كنند در راه پیشروی به سمت اهدافشان، همیشه از سختی‌ها به‌آسانی گذر می‌كنند و در این مسیر ثبات قدم به خرج می‌دهند؛ پس شما هم همین ابتدای شراكت كاری خود، این روحیه را در خودتان و همكاران‌تان تقویت كنید تا یك كسب‌و‌كار موفق داشته باشید.

به شریك خود اعتماد كنید

امام علی علیه‌السلام می‌فرمایند: «بدترین مردم كسی است كه به سبب سوء‌ظنی كه دارد به هیچ‌كس اعتماد نمی‌كند و دیگران نیز به سبب بدكرداری‌اش به او اعتماد نمی‌كنند». هر رابطه خوبی برپایه اعتماد شكل می‌گیرد اما وقتی جیب‌ها و حساب‌های مالی نیز درگیر رابطه می‌شوند، وضع كمی پیچیده می‌شود. اگر نمی‌توانید به شریكتان آنقدر اعتماد كنید كه فرزندتان را به او بسپارید یا یك كلید از خانه‌تان را به او بدهید، پس بهتر است از همین الان درگیر شراكت با او نشوید زیرا اگر شما به شریكتان اعتماد نداشته باشید تمامی مراودات كاری و مالی شما تحت‌الشعاع شك و تردید قرار خواهد گرفت و انرژی بسیاری باید صرف كنید تا هزینه‌های روحی و روانی این‌شك‌وتریدها را بدهید. بنابراین پیش از صرف وقت، پول و انرژی روی یك شراكت كاری جدید، مطمئن شوید كه این نكات را مدنظر قرار داده‌ و در مورد هركدام به خوبی تحقیق كرده‌اید و پاسخ‌های منطقی برای هر كدام را به‌دست آورده‌اید.



همشهری انلاین

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.