تبیان، دستیار زندگی
در اعماق دریاها نوعی ماهی زندگی می کند که در بدن خود نوعی فنجان بادکش دارد. این اندام مکنده زیر شکم ماهی قرار گرفته و می تواند تا 300 برابر وزن آبزی را تحمل کندو...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

قوی ترین ماهی دنیا

در اعماق دریاها نوعی ماهی زندگی می کند که در بدن خود نوعی فنجان بادکش دارد. این اندام مکنده زیر شکم ماهی قرار گرفته و می تواند تا 300 برابر وزن آبزی را تحمل کند

قوی ترین ماهی دنیا

قوی ترین ماهی دنیا

این موجود اصطلاحا ماهی چسبی خوانده می شود. و 161 گونه مختلف دارد: از نوع بسیار کوچکش که خود را به خارپشت های دریایی می چسباند تا گونه نسبتا بزرگی از آن که به اندازه بازوی انسان استبخش مکنده ای که روی شکم این ماهی قرار دارد از باله های صدری ساخته شده که پس از تلفیق با یک دیگر به شکل یک صفحه در آمده اند.

دورتا دور این صفحه را شش ضلعی هایی تشکیل داده اند که برای چشمان غیر مسلح قابل رویت نیستند.

اما زمانی که این شش ضلی ها را زیر میکروسکوپ نگاه می کنید متوجه می شوید که در رأس هر کدام از آنها موهای بلند و باریکی قرار دارد که نسبت طولشان با موهایی که روی پای مارمولک های خانگی، انگشتان عنکبوت ها یا پین موها نقشی بسیار مهم در ایجاد توان مکش ماهی دارند و علاوه بر این که امکان بلند کردن حتی یک سنگ نسبتا بزرگ را به جانور می دهند به نوعی باعث ایجاد اصطکاک میان ارگان (عضو) مکنده و جسم می شوند.

اما این سوال مطرح می شود که چرا باید در این کره خاکی موجودی این چنین ماهی وجود داشته باشد در حالی که هیچ گاه از آنها خواسته نشده اجسام را برای ما روی دیوار نگه دارند؟

قوی ترین ماهی دنیا

دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد، از جمله این که به لطف این مکانیزم ماهی چسبی می تواند در زمان جزر آب دریا و بالا و پایین پریدن به خاطر امواج، خود را به سنگ ها بچسباند و هم چنان در محیط هایی با سطح انرژی بالا باقی بماند.

دلیل دوم که هوش مندانه تر هم هست به عادات شکار این آبزی باز می گردد. غذای مورد علاقه ماهی چسبی شمالی نوعی نرم تن گرد و کوچک به نام لیمپت است که آنها نیز خودشان را محکم به سنگ های درون آب می چسبانند.

koodak@tebyan.com

شهرزاد فراهانی-دیجیاتیو
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.