تبیان، دستیار زندگی

چگونه با وجود پسوریازیس، خوب بخوابید؟

وقتی صحبت از بیماری پسوریازیس می شود، بیشتر در مورد کنار آمدن با مشکل خارش و التهاب پوست مطالبی ارائه می شوند. اما برای خیلی از آنهایی که با این بیماری درگیرند، خواب شبانه معمولا یک معضل است. 30 درصد از این افراد که بیماری شان در حد متوسط تا شدید است، زمان خواب و در رختخواب بودن واقعا همراه با دلهره و ناراحتی است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : هدی بانکی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پسوریازیس

موقع خواب کنترل بسیار کمی روی خودتان دارید. بنابراین شاید بتوانید در طول بیداری در برابر خارش پوستتان در اثر بیماری پسوریازیس مقاومت کنید، اما در خواب ممکن است ناخودآگاه پوست قرمز و ملتهب تان را با خاراندن زخم کنید. در نتیجه مانند خیلی از بیماران دیگر، ممکن است وقتی از خواب بیدار شوید، با لکه های خونی یا پوسته های سفید روی ملافه تان مواجه گردید.

غیر از این اتفاقات ممکن است واکنشی به نام " کوبنر " ایجاد شود که در آن پوست آسیب دیده تبدیل به پینه هایی از پسوریازیس می‌شود. پدیده کوبنر در بسیاری از بیماری های پوستی رخ می دهد.

در کنار همه این موارد نداشتن خواب کافی، استرس ایجاد می‌کند که خودش عاملی موثر در تشدید پسوریازیس است، زیرا بدن خودش را در خواب ترمیم می نماید.

به عبارتی دیگر، این چرخه‌ی معیوب می‌تواند واقعا زجرآور باشد. چون استرسی که تولید می‌شود می‌تواند علائم این بیماری را تشدید نماید و وخیم تر شدن این بیماری هم خودش مشکلات خواب را پیچیده تر می‌کند و باز هم استرس بیشتر و ....

بیماران دچار پسوریازیس با مصرف آنتی هیستامین تا حدود زیادی می‌توانند از شدت خارش ها کم کنند. برخی آنتی هیستامین ها اثرات آرامبخشی هم دارند و به خواب کمک می‌کنند

 

نکاتی برای خواب بهتر

اگر مبتلا به پسوریازیس هستید و با خوابیدن مشکل دارید، این چند نکته برای تان مفید است:

1- هنگام خواب دستکش نخی بپوشید.

غیر از دستکش می‌توانید از هر چیزی که بین ناخن ها و محل خارش مانعی ایجاد می‌کند استفاده نمایید، مثل یک جفت جوراب.

2- بدترین نواحی را بپوشانید.

پوشاندن نواحی مبتلا با یک کرم مرطوب کننده قوی و پنهان کردنشان در یک کیسه پلاستیکی نه تنها مانع خاراندنشان می‌شود، بلکه صبح روز بعد هنگام حمام کردن راحت‌تر می‌توانید پوسته ها را بزدایید، چون پوست تان نرم تر شده است.

3- آنتی هیستامین مصرف کنید.

بیماران دچار پسوریازیس با مصرف آنتی هیستامین تا حدود زیادی می‌توانند از شدت خارش ها کم کنند. برخی آنتی هیستامین ها اثرات آرامبخشی هم دارند و به خواب کمک می‌کنند. هر چند خوب نیست که به این داروها وابسته شوید، اما استفاده گاه به گاه این داروها زمانی که در طول شب این علائم کلافه کننده و زجرآور می‌شوند، کاملا قابل قبول است. البته قبل از مصرف این داروها، با پزشک تان مشورت کنید.

4- الکل ننوشید.

مصرف زیاد الکل، تشدید کننده این بیماری است و مصرف الکل در ساعات پایانی شب می‌تواند در طول شب بیدارتان نگه دارد و مانع خوابتان شود.

5- از کافئین پرهیز کنید.

کافئین همان طور که در چای و قهوه است، می‌تواند در کاکائو و نوشابه سیاه هم باشد. اثرات تحریک کننده آن بیدار نگه‌تان می دارد.

6- ساعت خواب و بیداری منظم داشته باشید.

این اقدام ساده که معمولا راهکاری است برای خواب بهتر، به بدن تان کمک می‌کند بدن تان روال منظم خوابش را یاد بگیرد و علائمی که درگیرشان هستید کمتر ناراحت تان کنند.


 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.