تبیان، دستیار زندگی
با اینكه این مسئله را نمی توان انكار كرد، اما نباید میزان اهمیتی كه پدران برای دخترانشان دارند را از نظر دور داشت. حتی اگر تفاوت سنی زیاد یا روابط رسمی تری با هم داشته باشند،
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دخترهای بابایی

پدر و دختر

با اینكه این مسئله را نمی‌توان انكار كرد، اما نباید میزان اهمیتی كه پدران برای دخترانشان دارند را از نظر دور داشت. حتی اگر تفاوت سنی زیاد یا روابط رسمی‌تری با هم داشته باشند، باز هم نقش پدرها در زندگی دختران و شخصیت، باورها و تصورشان از جنس مخالف و یافتن هویت جنسی‌، بسیار حائز اهمیت است. یكی از موضوعاتی كه پدران می‌توانند در آن نقش جدی و اصولی بازی كنند، موضوع حیا، حجاب و عفاف در میان دختران است. باحجاب بودن یك دختر به عوامل بسیاری وابسته است كه نقش تربیتی خانواده یكی از پررنگ‌ترین آنهاست. پدر خانواده برای اینكه دختری باحجاب، عفیف و باحیا داشته باشد تنها وظیفه‌اش نه گفتن‌های بی‌رویه نیست. راه باحجاب شدن دختران، از كودكی یك دختر آغاز شده و تا جوانی او ادامه دارد. در ادامه به برخی رفتارهای پدرانه و اثرات آن بر حجاب دختران خواهیم پرداخت.

به انتخاب خودتان دقت كنید

قبل از هر چیز نیاز است كه شما همسری را انتخاب كرده باشید كه معتقد به حجاب باشد و آن را رعایت كند. انتخاب فردی كه اعتقادی به این مسئله ندارد یا در رعایت آن دچار مشكل است به این امید كه «درستش می‌كنم» كار عقلانی‌ای نیست. بچه‌ها اهل تقلیدند، قبل از آنكه بتوانند درباره چیزی فكر كنند و براساس عقل‌شان آن را پذیرفته و انجام دهند، نگاه كرده و تقلید می‌كنند. پس خیلی نمی‌توانید توقع داشته باشید كه دختر مادری كه به حجاب اعتقادی ندارد، محجبه بار بیاید.

حجب و حیا را در او تشویق كنید

دختر شما برایش مهم است كه شما چه نظری درباره كارها و رفتار او دارید. اگر شاهد حساسیت و قدرشناسی شما در ارتباط با حجاب باشد، طبعا به آن علاقه‌مند خواهد شد. چه اشكالی دارد كه بارها و بارها عفت، حجاب و متانت همسر و دخترتان در موقعیت‌های مختلف را با روش‌ها متنوع تشویق كنید. خریدن یك شاخه گل و با گفتن جملاتی مثل «من به تو افتخار می‌كنم»، «رفتارت را كه دیدم به‌خودم بابت داشتنت بالیدم»، « از اینكه دختر/ همسری مثل تو دارم بسیار خوشحال و شاكرم» و... می‌تواند قوت قلب خلل‌‌ناپذیری به زن‌های زندگی‌تان بدهد.

صحبت كنیم

گفتن از اثرات حجاب و مضرات بی‌حجابی از سمت شما كه مرد هستید، برای دخترتان مفهوم تازه‌تری دارد. پس اجازه دهید با نگاه شما به مسئله نگاه كند و با دیدباز و منصفانه‌تر و به دور از جنجال و جوگیری ماجرا را بررسی كند. پس با آرامش با دخترتان صحبت كنید، مثال بیاورید، اثرات و مضرات را بگویید و از تجارب‌تان برایش تعریف كنید.

ادب كلام را رعایت كنید

حجاب و عفاف رابطه‌ مستقیمی با ادب كلام دارد. مطمئنا یك دختر محجبه و عفیفه، حجابش تنها منحصر به پوشش‌اش نمی‌شود، یكی از بارزترین مظاهر حجاب، نوع و محتوای كلام است. بنابراین زمانی كه با دخترتان به گفت‌وگو می‌نشینید و وقتی كه در محیط خانواده حضور دارید، كلام‌تان باید با محل كار و در جمع دوستانتان تفاوت‌هایی داشته باشد، حتی جنس كلامی كه هنگام صحبت با پسرتان دارید، با زمان گفت‌وگو با دخترتان باید فرق كند.

دخترتان را در آغوش بگیرید

شما نخستین و قدرتمندترین تكیه‌گاه برای دخترتان هستید. بسیاری از ناهنجاری‌های اخلاقی كه در دخترتان بروز می‌كند ناشی از كمبود محبت و نداشتن پشتیبانی قوی و عاطفی است. شاید شما به‌عنوان یك مرد نتوانید این مسئله را به‌خوبی درك كنید اما اگر پدری مهربان، صبور، قوی و همدل باشید، نصف راه را در تربیت دخترتان رفته‌اید. بنابراین از در آغوش كشیدن دخترتان احساس شرم نكنید. او را بارها و بارها در آغوش بگیرید، ببوسید و مورد عنایت و محبت پدرانه خودتان قرار دهید.

منبع محبت باشید

یكی از علل گرایش به بی‌حجابی و داشتن آرایش‌های تند و زننده، نیاز به توجه و جلب محبت از سمت جنس مخالف است. بله، زن‌ها دوست دارند كه زیبایی‌شان مورد توجه و ستایش قرار بگیرد اگر شما این توجه و محبت را به دخترتان داده باشید، نیاز او را مرتفع كرده‌اید. زیبایی‌هایش را ببینید، به زبان آورید؛ «چه موهای زیبایی داری»، «چه چشم‌های پاك و معصومی داری»، «چقدر با این لباس زیبا شده‌ای» و... این‌ محبت و تعریف‌ها اعتماد به نفس را در دخترتان تقویت می‌كنید. در گفتن این جملات سعی كنید طوری از دخترتان تعریف كنید كه تنها به زیبایی ظاهری تكیه نكنید، زیبایی ظاهر و صفات عالیه او را به هم گره بزنید.

قانون پوشش در خانه

در چهاردیواری خانه و در میان خانواده، همه محرم‌اند، بنابراین قوانین حجاب، برداشته می‌شود اما این به‌معنای بی‌قانونی نیست. مطمئنا قوانین پوشش در میان همسران، خواهر و برادر، پدر و دختر، پسر و مادر، تفاوت‌ها و خط و مرزهایی دارد.. به دخترتان آموزش دهید كه در میان محارم هم باید حدود و خط مرزهایی را رعایت كند. این آموزش‌ها مستلزم این است كه خودتان هم اهل رعایت باشید و با این استدلال كه «من كه باباشم» به حریم شخصی او وارد نشوید. زمان ورود به اتاقش در بزنید و عنوان كنید كه در زدن‌تان برای این بوده كه مطمئن شوید او آمادگی ظاهری ورود شما را هم دارد.

آزادی در خانه

در محیط خانه و خانواده آنقدر سختگیر نباشید كه دخترتان به‌دنبال راه فراری برای نفس كشیدن باشد. به هر حال نوع پوشش در خانه و در میان خانواده باید تفاوت‌هایی با بیرون از خانه داشته باشد. اگر چه رعایت حدومرزها هم اهمیت دارد. با توجه به این موضوع، اگر دخترتان به لوازم و لباس‌هایی علاقه دارد كه استفاده از آنها در بیرون از خانه و در مقابل نامحرم، محل اشكال است، چه عیبی دارد كه اجازه دهید از آنها در خانه استفاده كند و از زیبایی‌اش لذت برده و سرشار شود و دیگر نیازی به‌خودنمایی در بیرون از خانه نداشته باشد . حتی در خرید آنها پیشقدم شوید اما موقعیت استفاده از آنها را برایش بگویید تا متوجه حد و مرزها شود.

نگاهتان را حفظ كنید

جمله‌ «خواهرم حجابت، برادرم نگاهت» شاید خیلی به گوش‌تان خورده باشد، آنقدر كه دیگر چندان به آن فكر نكنید و این وابستگی جدانشدنی را نادیده بگیرید. اگر می‌خواهید جامعه‌ای با زنان عفیف و باحیا و محجبه داشته باشید، اگر آرزویتان داشتن دختری است كه متانت و وقار و حجابش باعث افتخارتان باشد، باید به‌عنوان یك مرد، پدر و همسر، نگاهتان را حفظ كنید و به حجاب و حریم همه زنان جامعه به اندازه مادر، خواهر، دختر و همسر خودتان احترام بگذارید.



همشهری انلاین

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.