تبیان، دستیار زندگی
شب گذشته پرونده مرحله گروهی رقابت های یورو 2016 بسته شد و حالا 16 تیم راه یافته باید خود را برای حضوری قدرتمند در مرحله حذفی رقابت ها آماده کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نگاهی به عملکرد تیم های نامدار در مرحله گروهی

شب گذشته پرونده مرحله گروهی رقابت های یورو 2016 بسته شد و حالا 16 تیم راه یافته باید خود را برای حضوری قدرتمند در مرحله حذفی رقابت  ها آماده کنند.

ورزشی

مسلما در بین 16 تیم راه یافته به مرحله حذفی رقابت  ها، کارشناسان نام چند تیم را در بین مدعیان اصلی کسب عنوان قهرمانی قرار می دهند و شکی نیست که شانس این تیم های مدعی برای رسیدن به جام قهرمانی به مراتب بیشتر از دیگر تیم  ها خواهد بود.

در ادامه این مطلب قصد داریم نگاهی داشته باشیم به مدعیان این دوره از رقابت های یورو و عملکرد این تیم  ها در مرحله گروهی.

فرانسه

پیش بینی موفقیت فرانسه در این رقابت  ها بسیار دشوار به نظر  می رسد، چرا که این تیم در مرحله گروهی عملکرد پر فراز و نشیبی داشته و همین عملکرد باعث شده تا فرانسوی  ها در 3 باز ی مرحله گروهی بیشترین تغییرات را در ترکیب خود داشته باشند.

فرانسه 2 بازی اول خود در مرحله گروهی را با پیروزی پشت سر گذاشت اما این 2 برد مقابل تیم های نه چندان مطرح رومانی و آلبانی به هیچ عنوان مقتدرانه نبود. خروس ها در بازی سوم مقابل سوئیس متوقف شدند تا مشکل بزرگ تیم دشان در بازی سوم بیشتر از قبل به چشم بیاید.

ستارگانی همچون گریزمان و پوگبا در ترکیب تیم ملی فرانسه به هیچ عنوان درخشش لازم را نداشته اند و تک ستاره فرانسوی  ها در مرحله  گروهی دیمیتری پایت بوده که توانسته تا به این جای رقابتها گل های حساسی را برای فرانسه به ثمر برساند. در سومین بازی فرانسه بازیکنان سوئیس خیلی خوب توانستند پایت را مهار کنند و یارگیری های نفر به نفر با این بازیکن به نوعی توان هجومی فرانسه را به حداقل رساند. مهم ترین مشکل فرانسه در بازی های مرحله گروهی نداشتن طرح و برنامه برای ایجاد موقعیت روی دروازه رقبا بوده. حتی در بازی با رومانی هم در نهایت شوت از راه دور پایت بود که گره کور بازی را برای دشان و شاگردانش باز کرد.

در مجموع  خروس  ها در 3 بازی قبلی خود نتوانستند در حد یک مدعی قهرمانی ظاهر شوند و در صورت ادامه این روند شانس چندانی برای قهرمانی در یورو 2016 نخواهند داشت.

اسپانیا

قبل از شروع رقابت  ها خیلی  ها اسپانیا را مدعی اصلی کسب عنوان قهرمانی می دانستند اما عملکرد ماتادورها در مرحله گروهی شک و شبهات زیادی را در خصوص قهرمانی این تیم در پی داشته است.

اسپانیا در بازی اول خود به زحمت و با نمایشی کم فروغ توانست با یک گل از سد جمهوری چک عبور کند. در بازی دوم ماتادورها تا حدودی بهتر شدند اما شکست در بازی سوم نشان داد که اسپانیا هنوز با شرایط آرمانی خود فاصله دارد.

بدون شک نسل جدید بازیکنان اسپانیا بسیار با کیفیت هستند و حتی با کناره گیری بازیکنانی نظیر ژاوی و ژابی آلونسو نیز این تیم در تمام پست  ها بازیکنان خوبی دارد اما مشکل بزرگ اسپانیا در خط حمله این تیم است. اینیستا در خط میانی کنار بازیکنانی مثل بوسکتس و فابرگاس توانسته تا حدودی جای خالی آلونسو و ژاوی را پر کند اما همان طور که انتظار می رفت اسپانیا بر خلاف سال های گذشته در خط حمله تمام کننده ندارد. هر چند  موراتا تا به این جا عملکرد قابل قبولی داشته اما از دست دادن 4 موقعیت خوب گلزنی در 3 بازی ثابت می کند که این مهاجم جوان نتوانسته برای ماتادورها جای خالی مهاجمانی مثل تورس و داوید ویا را پر کند.

اسپانیا با حضور راموس و پیکه در خط دفاعی هم تیم کندی به نظر  می رسد و شاید این نقطه ضعف مقابل تیم های سرعتی بیشتر از قبل به چشم بیاید. دقیقا همین دفاع کند بود که به کرواسی اجازه داد تا با یک حمله برق آسا در دقایق پایانی دروازه دخیا را باز کند.

انگلیس

تیم ملی انگلیس سرشار از تناقضات است و با وجود این که این تیم در مرحله انتخابی رقابت های یورو 2016 بسیار مقتدر ظاهر شده اما حالا و با انجام 3 بازی در مرحله گروهی یورو کمتر کسی بر روی این تیم به عنوان یک مدعی جدی قهرمانی حساب باز می کند.

حتی با حضور هری کین، دانیل استوریج و وین رونی، انگلیسی  ها در مرحله گروهی نتوانستند در فاز تهاجمی عملکرد قابل قبولی داشته باشند. جیمی واردی هم در دقایقی که به میدان رفته، نشان داده که بیشتر از این که بازیکن ملی باشد، یک ستاره باشگاهی است. در خط میانی اوضاع کمی وخیم تر  هم بوده. بعد از کناره گیری بازیکنانی نظیر جرارد و لمپارد خلاقیت هم از خط میانی سه شیرها رخت بر بسته و حتی عقب بازی کردن وین رونی هم نتوانسته این مشکل را حل کند.

بازیکنانی مثل دایر، آلی و میلنر به هیچ عنوان کیفیت لازم را برای حضوری تاثیرگذار در خط میانی نداشته اند و همین مسئله باعث شده تا سه شیرها علی رغم داشتن بازیکنانی سرشناس در فاز تهاجمی نتوانند بازدهی لازم را داشته باشند.

آلمان

همه فوتبال دوستان آلمانی بعد از قهرمانی در جام جهانی 2014 خواهان عنوانی دیگر از مانشافت هستند، اما بعد از حضور ضعیف در رقابت های انتخابی یورو، امیدها در این زمینه تا حدود زیادی کاهش یافته  و حالا 3 بازی ضعیف در مرحله گروهی باعث شده تا انتقادات از عملکرد ژرمن  ها روز به روز بیشتر شود.

در مرحله گروهی فقط مانوئل نویر، ژروم بواتنگ، هوملس و تا حدودی هم  تونی کروس توانستند در حد و اندازه های نام خود ظاهر شوند و دیگر ستارگان مانشافت تا به این جای کار تورنمنت ضعیفی را پشت  سر گذاشته اند. در خط دفاعی بدون حضور متس هوملس تیم متزلزل به نظر رسید و بازگشت هوملس به خط دفاعی و قرار گرفتن او کنار بواتنگ تا حدودی زیادی خیال یواخیم لو  را راحت کرده، اما در کناره  ها شرایط متفاوت است و  بازیکنان کناری خط دفاعی نتوانستند در نفوذ های خود چندان موفق ظاهر شوند، در فاز تهاجمی هم با این که مسوت اوزیل، توماس مولر، ماریو گوتزه و یولیان دراکسلر به طور مدام پست های خود را تغییر   می دادند، اما هرگز موفق به ایجاد خطر بر روی دروازه حریف نشدند که البته شرایط در با زی  مقابل لهستان کمی بهتر شده بود و با راه افتادن اوزیل ژرمن  ها تا حدودی روان تر بازی می کردند اما واقعیت این است که آلمان هنوز در خط میانی در نبود شواین اشتایگر آماده مشکلات زیادی دارد.

در خط حمله نیز بعد از جدایی میرو کلوزه پرسش های فراوانی پیش روی یوگی لو  قرار گرفته است. هر چند  ماریو گومز مقابل ایرلندشمالی گل 3 امتیازی تیمش را به ثمر رساند اما مسلما در بازی های سخت تر نمی توان روی این مهاجم 33 ساله برای 90  دقیقه حساب باز کرد و در 2 باز ی اول هم مشخص شد که قرار گرفتن گوتزه در پست مهاجم کاذب به هیچ عنوان کارساز نیست.

ایتالیا

با نگاهی به اسامی تیم های مطرح دوستداران فوتبال شاید خیلی ها فکر می کردند در یورو شاهد حضور یکی از ضعیف ترین تیم های ملی ایتالیا بعد از جام جهانی 1986 مکزیک باشند اما ایتالیا در 2 بازی اول خودش با صلابت ظاهر شد و بهترین تیم دورهای اول و دوم مرحله گروهی بود. این شروع مقتد رانه به کونته این اجازه را داد تا در بازی سوم به بازیکنان اصلی خود استراحت بدهد.

ایتالیا در خط دفاعی بهترین شرایط ممکن را دارد. حضور بوفون یعنی تضمین دروازه و قرار گرفتن 3 مدافع کم اشتباه مقابل این دروازه بان چیزی کمتر از یک دژ غیرقابل نفوذ نیست. با نگاهی به عملکرد ایتالیا در مرحله گروهی خیلی راحت   می توان دید که ایتالیایی  ها در خط دفاعی تمام تمرکز خود را بعد از باز پس گیری توپ به تغییر بسیار سریع منطقه بازی و ایجاد ضد حملات غافل گیر کننده متمرکز می کنند و این فوتبال ناب ایتالیایی   می تواند هر تیمی را از پای درآورد.

پرتغال

تنها تیمی که بدون برد توانست مجوز صعود به مرحله حذفی تورنمنت را بدست بیاورد . یاران رونالدو تا اینجای کار ضعیف تر از آنچه تصور میشد عمل کرده اند اما به هر ترتیبی که شد توانستند در این مرحله حضور پیدا کنند تا یورو 2016 جذاب تر شود . اما پرتغالی ها باید بدانند برای قهرمان شدن باید بیشتر از مرحله حذفی به دفاع و سازمان تیمی خود سر و شکل بدهند .


منبع : خراسان