تبیان، دستیار زندگی
افطار به شرط سادگی یا تجملات شما کدام سفره افطار را ترجیح می دهید؟
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شما کدام سفره ی افطار را ترجیح می دهید؟

افطار به شرط سادگی یا تجملات ؟ شما کدام سفره افطار را ترجیح می دهید؟

هدی سادات پاک نهاد ٓبخش اجتماعی تبیان
سفره افطار

سفرهایشان ساده و بی آلایش است.چند خرما و نان و پنیر . نه خبری از تکلف است و نه خبری از چشم و هم چشمی و ریا کاری. 
این کار هرشبشان است . دقایقی قبل از افطار ،سفره های مهربانیشان را پهن می کنند و کسانی که دور سفره شان می نشینند رهگذرانی هستند که به نان شبشان محتاجند و برخی ازآنان حتی توان برپایی افطاری ساده را هم ندارند.
اینجا جایی است که کوچه پس کوچه های باریکی دارد و سفرهایشان پر است از شامی خالی!.هرشب به عشق سفره ی افطار حسینیه ی محله هستند تا در جمعی صمیمانه روزه شان را باز کنند...
اما کمی آن طرف تر رنگین کمانی از غذاهای متنوع برپاست . از انواع آش و خوراکی های افطاری و انواع غذاها و دسرهای بعد ازشام هستند و برخی خانواده ها برای سفره های رنگین تر مسابقه گذاشته اند.نه خبری از صمیمیت است و نه خبری از سادگی و مهربانی. گویی این ماه برای برخی مسابقه سفره آرایی است. برخی دیگر حتی به برگزاری افطاری در منزل هم اکتفا نمی کنند و سالن های مجلل را به ریخت و پاش های منزل ترجیح می دهند. 
اما به راستی هدف از برگزاری افطار چیست؟خودنمایی یا ثواب بردن؟! 
دو سال گذشته بود که  در پایان ماه مبارک رمضان حضرت آیت الله خامنه ای در خطبه های عید فطر به گسترش سنت «افطاری ساده» اشاره کردند .

رهبر معظم انقلاب اسلامی گسترش سنت خوب افطاری های ساده در مساجد و خیابان ها را در ماه مبارک رمضان تحسین کردند و فرمودند : «سال گذشته آنچه انسان در این ماه رمضان، در میان این اعمالِ شخصى و عمومى و مردمى و اجتماعى مشاهده می کرد ، اطعام مردم به صورت عمومى و به صورت افطارىِ ساده و همگانى در بین مردم ما بود که بحمد الله رایج شده است. سال گذشته از مردم عزیزمان خواهش شد که تشریفات افطار را کم کنند ، کمیت ضیافت شوند گان در افطار را افزایش بدهند ؛ امسال د ر مراکز عمومى، د ر مراکز مقدس، د ر خیابان ها، د ر حسینیه ها، د ر جاى جاى کشور، خبرهایى که به ما رسید ، نشان دهند ه این بود که مردم همت کرده اند و این کار را توسعه داده اند . توصیه این حقیر این است که این جور چیزها را - که در شکل داد ن به سبک زندگى اسلامى تأثیر می گذارد - هرچه بیشتر توسعه بدهید .»
نکته مهم در این افطاری داد ن ها، ساده برگزارکردن مراسم و تهیه یک نوع غذا برای میزبانی از مؤمنان روزه دار است؛ چنان که مولای متقیان حضرت علی(ع) نیز بر سیره و مشی ساده زیستی رسول خد ا(ص) همواره افطاری ساده میل می کردند . دعوت اسلام برای ساده برگزارکردن سفره های افطار نه تنها یک عمل عبادی، بلکه دستوری اجتماعی است برای اینکه همه بتوانند در این ماه خدا سفره ساده ای پهن کنند و با افطاری داد ن ثواب ببرند .

یادمان باشد که اسلام با سفره های پرتجمل افطاری، میانه ای ندارد ؛ چراکه هستند افرادی که روزه می گیرند و خرید حیاتی ترین مواد غذایی هم برای آن ها امکان پذیر نیست.

متأسفانه چند وقت پیش به فردی برخورد کردم که می گفت دخترم امسال به سن تکلیف رسیده و قرار است روزه بگیرد ، امّا من توانِ خرید ۱۰۰ گرم گوشت هم ندارم تا اهل خانواده با غذای مقوّی روزه بگیرند لذا ببینید این درد جامعه اسلامی است که عده ای اسراف کنند و برخی هم برای تهیه قوت عادی زند گی خود ناتوان باشند .خارج از بحث اسراف و چشم و هم چشمی آن سادگی و صمیمیتی که در سفره های افطار ساده وجود دارد قطعا در سفره های رنگارنگ نخواهد بود نظر شما چیست؟شما کدام سفره ی افطار را ترجیح می دهید؟


افطاری و سحری ، همین الآن یهویی