تبیان، دستیار زندگی
ر ماه محرم واحترام به ساحت مقدس امام‌حسین(ع) وزیرفرهنگ وارشاد اسلامی معرفی سینمای جهان بویژه سینمای آسیا كه در سال‌های اخیر جهش قابل توجهی داشته را از دیگر بخش‌های جشنواره برشمرد و گفت : ارایه فیلم‌های سینمایی دفاع مقد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جشنواره فیلم فجرامسال به اعتبار ماه محرم

واحترام به ساحت مقدس امام‌حسین(ع)


وزیرفرهنگ وارشاد اسلامی معرفی سینمای جهان بویژه سینمای آسیا كه در سال‌های اخیر جهش قابل توجهی داشته را از دیگر بخش‌های جشنواره برشمرد و گفت : ارایه فیلم‌های سینمایی دفاع مقدس قابل قبول و فیلم‌سازانی كه با فیلم اولشان در جشنواره حضور یافتند و تنوع فیلم‌ها در موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، خانواده و كودك و نوجوان و نیز فیلم‌هایی با مباحث روز جامعه، این جشنواره را به جشنواره قابلی قبولی بدل كرده‌است .

صفارهرندی،درك مزیت‌ها و نقاط قوت سینمای كشور و رفع سرگشتگی در جهت ‌گیری حوزه سینما را از جمله اقدام‌های معاونت امورسینمایی‌عنوان كرد وگفت: طبیعی است كه دراین راه باید به سینمای مقبول دنیا نیزاهتمام ورزید، تا سینمای كشور رونق خود را بازیافته و دردل جهانیان جلوه كند.

وزیرفرهنگ و ارشاداسلامی افزود:اگر فیلم‌ها تنها در جشنواره حضور یابند اما در دیگر كشورها بیننده‌ای پیدا نكند به رونق سینما كمكی نخواهد كرد و چه بسا ممكن است ما را نیز فریب دهد.

صفارهرندی همچنین به ایرناافزود: مشكلات سینما هنگامی برطرف خواهد شد كه سینماگران خوب ما با حمایت‌های معاونت سینمایی به سمتی بروند كه هم در داخل مطلوب مردم قرار گیرند و هم در خارج از كشور در جشنواره‌های معتبر جهانی كم نیاورده و در تصرف گیشه‌های جهانی نیز توفیق به دست آورند.

"بازگشت به هویت، آن گمشده‌ای است كه در ضمیر یك ایرانی فرهنگ مدار مسلمان بااخلاق دارای شایستگی و فضیلت بسیار وجود دارد و دستیابی به این گمشده رمز بسیاری از توفیقات ما می‌تواند باشد."

وی تاكید كرد: كار عمده معاونت امورسینمایی و وزارتخانه در واقع بیدار كردن جریان خفته در ضمیر تاریخی این ملت و اهالی سینما است .

صفارهرندی با بیان‌این‌كه با شروع به‌كار معاونت سینمایی در دوره جدید در حقیقت ‌باب تعامل نزدیك‌تر میان مدیریت سینمایی با اهالی سینما گشوده شده است،گفت : كسانی این وظیفه را عهده‌دار شدند كه علاوه بر مقبولیت در میان جامعه‌هنری و سینمایی كشور در جلب اعتماد اهالی سینما و هنر نیز موفق بودند.

براساس گزارش ایرنا، وی درادامه به فراز و فرودهای سینما در سال‌های اخیر اشاره كرد و گفت:این نوسانات در سال‌های اخیر چیزهایی را به تدریج در اذهان جا انداخته بود كه گاهی با انتقادهای تند مردم و دلسوزان نسبت به روند طی شده مواجه ساخت .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: كسی كه عهده‌داراین وظیفه می‌شود، باید جمع كثیر فعال در حوزه سینما و نیز مصالح و منافع آنها و كل فرهنگ كشور و هنراین سرزمین كه گاه آلوده به برخی ناروایی‌ها شده بود را مورد توجه قرار دهد .

وی با بیان این مطلب كه در طول سال‌های گذشته نگاه منتقدانه نسبت به عملكرد اهالی هنر فراوان بود كه برخی از آنها چه بسا بر حق بوده، گفت: بخشی ازاعتراض‌ها نسبت به اهالی فرهنگ و هنر، محصول بد عملی و كم كاری و سیاست‌های غلطی بوده كه از جانب مدیریت هااعمال می‌شده است .

وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی گفت: شعار وزارت‌خانه و معاونت خانه در رویكرد جدیدشان، بازگشت به هویت‌اسلامی، ایرانی و شرقی و بازیابی آن در مقابل موج جهانی‌سازی كه سرنخ آن دست دیگران بوده و معمولا حوزه فرهنگی را مورد تهاجم نوعی "بی فرهنگی" كرده است.

صفارهرندی افزود: خوشبختانه این پیام توسط اهالی سینما شنیده شده و آنچه كه در فیلم‌ها ظاهر می‌شود به نظر می‌رسد كه با تاثیرپذیری از این پیام تولید شده كه در وجدان اهالی سینما جای خود را داشته است.

براساس گزارش ایرنا، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی همچنین راه پیموده شده در یك سال گذشته برای پویایی هنر و سینما را راهی صحیح ارزیابی كرد و گفت: اعتماد متقابل میان اهالی سینما و مدیریت سینمایی این شده است كه امروز در كارنامه فیلم‌های ارایه شده به جشنواره فجر شاهد یك تحول مثبت در كیفیت و كمیت هستیم كه به عنوان مشخصه غرور آفرین اهالی سینما و مجموعه وزارتخانه از آن یاد می‌كنیم .

صفارهرندی افزود: امروز به قضاوت اهالی فرهنگ و هنر بیش از دو سوم تولیدات سینمایی دریك سال گذشته به صورت قابل توجهی نسبت به گذشته مثبت ارزیابی شده‌است.

وی اظهار داشت: همین كه بخش قابل توجهی از اهالی هنر با درك دغدغه‌ها و دل مشغولی‌های جامعه و جریان‌های ناظر بر عمل اهالی فرهنگ كار خود را به گونه‌ای ارایه می‌دهند كه عین برخورداری از ملاك‌های حرفه‌ای درچارچوب مرزهای اعتقادی و اخلاقی است، قابل تقدیر است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه برگزاری جشنواره‌های موسیقی و تئاترفجر را از نگاه صاحب نظران قابل قبول توصیف كرد و گفت: جشنواره‌های موسیقی و تئاتیر در فضایی آرام و توام با تحرك و نشاط كافی برگزار شد.

صفارهرندی گفت: در حوزه موسیقی به سمتی حركت كردیم كه به تدریج معیارهای موسیقی ارزشمند و فاخر مورد نظر مقام معظم رهبری دست یابد.

وی تولیدات مختلف نمایشی و موسیقی در موضوعات تاریخ اسلامی و آرمان‌های انقلاب اسلامی راارج نهاد و گفت: در سالی كه به‌نام پیامبراعظم(ص) نامگذاری شده، كارهای شایسته‌ای نظیر "سمفونی پیامبراعظم(ص)" از سوی اهالی هنر با نقبی بر تاریخ اسلام، تولید شده و به یادگار مانده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد سلامی افزود: اهالی موسیقی همراهی خودشان را با آرمان این روزهای مردم ایران به خوبی نشان دادند و تولید سمفونی هسته‌ای گواهی براین مدعاست كه اهالی موسیقی جدای از بطن مردم برای پیگری چنین خواسته‌ای نیستند.

وی به برگزاری جشنواره شعر فجر در نیمه بهمن ماه اشاره كرد و گفت : دراین ایام، "كتاب سال" نیز پیش بینی شده است .

صفارهرندی در خصوص اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نظم بخشیدن به عزاداری‌های ماه‌محرم، چاپ و توزیع كتاب‌های مرتبط باوقایع عاشورا و نوحه‌های با وقار و عاری از پیرایه‌های نامناسب، بیمه‌كردن دستجات عزاداری و تامین كالاهای مورد نیاز هیات عزاداری را از جمله اقدامات این وزارتخانه برشمرد.

وی نظم بخشیدن به شمایل‌های وقایع عاشورا راازدیگراقدامات این وزارتخانه برشمرد و گفت: یكی از مسایلی در سال‌های اخیر برخی دستجات عزاداری بدان مبتلا بودند استفاده از سمبل‌ها و شمایل‌های است كه با واقعیات تاریخی مطابقتی نداشتند.

صفارهرندی گفت: اگر چه برخی تصاویری كه از سوی هنرمندان، تصویرگری می‌شود، برخاسته از عمق ارادت ورزی آنهاست اما گاه بر اساس عدم توجه به برخی مسایل جنبی، وهن ائمه معصومین(ع) را موجب می‌شد.

وی‌افزود: ما در كنار نهی این قبیل شمایل‌ها كار ایجابی و اثباتی را اقدام به تولید شمایل‌هایی از موضوع‌های عاشورایی مناسب‌سازی كردیم كه در حال توزیع است .

براساس گزارش ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان به بودجه سال آینده این وزارتخانه‌اشاره كرد و گفت: اگر چه‌انتظاری كه در جهش بودجه این وزارتخانه در سال آینده داشتیم، ممكن است تحقق نیابد، اما ظرفیت‌هایی در بودجه كشور پیش‌بینی شده كه درصورت تحقق این ظرفیت‌ها می‌توان شاهد بودجه مناسبی دراین بخش شد.