تبیان، دستیار زندگی
مسئولان در زمینه اقامه نماز در جامعه سستی نکنند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مسئولان در زمینه اقامه نماز در جامعه سستی نکنند

اقامه نماز در جامعه

تبیان به نقل از گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) آیت الله محمدجواد مروجی طبسی، دیشب در  ادامه سلسله جلسات تفسیر خود در حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) به تفسیر آیات ابتدایی سوره مبارکه بقره پرداخت و گفت: از جمله ویژگی متقین، ایمان است که در تبیین واژه ایمان برخی از مفسران گفته اند تصدیق همراه با قید است یعنی تصدیق به آنچه که خدا فرموده است.
وی با بیان اینکه مجمع البیان اساس و اصول مطالب خویش را از تفسیر تبیان گرفته است ادامه داد: در تبیان شیخ طوسی آمده است که ایمان مشتق از امان است یعنی مومن کسی است که نفسش را از عذاب خدا ایمن می کند و خدا ایمن کننده او است.
طبسی عنوان کرد: روایتی از امام رضا(علیه السلام) وجود دارد که عامه و خاصه آن را نقل کرده اند که ایشان در این روایت فرموده اند «ایمان هو التصدیق بالقلب» یعنی اقرار به زبان و عمل به ارکان است و طبرسی نیز اصل ایمان را معرفت به خدا و فرستادگان خدا و جمیع آنچه برای بشر از سوی خدا آمده است می داند.
تفسیر «غیب»
این نویسنده و استاد حوزه به تفسیر واژه «غیب» از لسان مفسران پرداخت و تصریح کرد: در روایتی از ابن عباس نقل شده که البته من معتقدم ابن عباس از خودش چیزی برای گفتن ندارد زیرا شاگرد امام علی(علیه السلام) بوده و اگر چیزی نقل شده از ایشان آموخته است. وی گفته که غیب «ما جاء من عندالله» است همچنین از ابن مسعود نقل شده که آنچه علمش از بندگان خدا غایب است و بشر به آن معرفت ندارد غیب نامیده می شود.
ذم توقیت
وی اظهار کرد: در روایتی از معصوم(علیه السلام) داریم که غیب همان غیبت و زمان خروج امام زمان(عجج) است به همین دلیل غیب است و کسی که توقیت کند دروغگو شمرده می شود.
این مفسر قرآن بیان کرد: برخی گفته اند غیب، قرآن است و برخی نیز گفته غیب چیزی است که بدون راهنمایی آیات و دلایل و روایات روشن پرده از آن برداشته نمی شود.
طبسی بیان کرد: علامه طباطبایی(ره) نیز در تفسیر المیزان فرموده اند که غیب خلاف شهادت است یعنی هر چیزی که حواس بشر به آن نرسد، غیب است و امام صادق(علیه السلام) نیز در روایتی فرمود غیب ایمان به قیام حق حضرت حجت در عصر ظهور است که قطعا خواهد آمد.
نویسنده تفسیر امام رضا(علیه السلام) عنوان کرد: در تفسیر منسوب به امام حسن عسکری(عج) نیز آمده آنچه از حواس انسان غایب است غیبت گفته می شود که اگر در نظر مفسران هم بررسی کنیم می بینیم همین دیدگاه ائمه(علیه السلام) را گرفته اند و اسم ایشان را حذف و مطلب را به نام خود بیان کرده اند.
وی افزود: اگر روایات تفسیری از ائمه(علیه السلام) در دست ما نبود واقعا فهم بسیاری از مسایل غیب مانند قیامت و معاد و نحوه حساب و کتاب و ... برای ما بسیار دشوار بود کما اینکه ایشان هم گوشه ای از آن را برای ما باز کرده اند.
تفاوت میان خواندن و اقامه نماز
این استاد حوزه تصریح کرد: آیات ابتدایی سوره بقره ویژگی متقین را یکی ایمان به غیب و دیگری اقامه نماز دانسته و جالب اینکه میان اقامه نماز و خواندن آن فرق زیادی است به همین دلیل قرآن تعبیر اقامه را به کار می برد.
وی اظهار کرد: قرآن کریم بعد از ایمان به غیب اولین چیزی را مطرح می کند اقامه نماز است که بیانگر اهمیت این مسئله در دین اسلام است و در جایی با صراحت فرموده که قدرت با اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر گره خورده است و اگر در این راه سستی شود خدا قدرت آنان را به ذلت می کشاند.
وی افزود: مسئولان کشور اگر همین آیه را مورد توجه قرار دهند در این صورت باید به نماز اهمیت بیشتری بدهند و سستی نکند زیرا چیز شوخی نیست و اگر قدری دقت کنند می فهمند خداوند چه موضوع با اهمیتی را از آنان خواسته است.
طبسی گفت: در زیارت عاشورا هم درباره امام حسین(علیه السلام) «قد اقمت الصلوة» مطرح شده یعنی نفرمود نماز خواندی فرمود آن را اقامه کردی زیرا ملعون هایی مانند عمر سعد و شمر و ... هم نماز می خواندند.
100 آیه درباره نماز
وی با بیان اینکه در صد آیه از 37 سوره قرآن به نحوی به نماز پرداخته شده است تصریح کرد: این مسئله نشان دهنده اهمیت فوق العاده این فریضه است و شوخی بردار هم نیست.
وی با بیان اینکه تعابیر قرآن درباره نماز به زیبایی مطرح شده است اظهار کرد: تعابیری مانند «استعینوا بالصبر و الصلوة، حافظوا علی الصلوة، در حالت مستی به نماز نزدیک نشوید، نماز کتابی موقوت است و ... برخی تعابیر قرآن درباره این عبادت پرمغز است.


iqna.ir | خبرگزاری بین المللی قرآن

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .