تبیان، دستیار زندگی
نیازمند کار جهادی در فعالیت های قرآنی هستیم
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نیازمند کار جهادی در فعالیت‌های قرآنی هستیم

قرآن

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: بعد از انقلاب کارهای قرآنی خوبی انجام شده و ثمرات خوبی در حوزه قرآنی داشته‌ایم، اما در دهه چهارم انقلاب نیازمند یک بازنگری در فعالیت‌های قرآنی هستیم.

به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری مهر، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در نشست تخصصی مسئولان قرآنی کشور که ۶ خردادماه، در حاشیه گردهمایی «توانمندسازی مدیران مراکز دارالقرآن آموزش و پرورش سراسر کشور» برگزار شد، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا به امروز کارهای قرآنی خوبی انجام شده و ثمرات خوبی در حوزه قرآنی داشته‌ایم، اما در دهه چهارم انقلاب نیازمند یک بازنگری در فعالیت‌های قرآنی هستیم.

وی افزود: اگر بخواهیم یک تعریف صحیح از آموزش قرآن داشته باشیم، آموزش قرآن مساوی با آموزش دین است. به خاطر فاصله زبانی که با زبان قرآن داریم هر جا که نام قرآن می‌آید ناخودآگاه به سمت روخوانی و حفظ قرآن می‌رویم، اما دستگاه‌های قرآنی باید در سیستم آموزشی خود یک بازنگری جدی داشته باشند تا به سمتی برویم که ذهن و فکر و رفتار مخاطب با استفاده از آموزه‌های قرآنی تحت تأثیر قرار بگیرد.

قره‌شیخلو با بیان اینکه در حال حاضر شکل برنامه‌های قرآنی بیشتر از محتوا خود را نشان می‌دهد، عنوان کرد: به همین دلیل است که نگرانی ما از آسیب‌های اجتماعی هر روز بیشتر می‌شود و البته ریشه این آسیب‌ها در این است که ما دستگاه‌های فرهنگی در ارائه محتوا به مخاطبان کوتاهی کرده‌ایم که لازم است یک بازبینی جدی داشته باشیم.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: همه ما منتسب به قرآن هستیم و در کار تبلیغی و آموزش خود باید به این نکته توجه کنیم که هر چه خودمان از قرآن بهره برده باشیم به همان میزان می‌توانیم تاثیرگذار باشیم.

وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه کار قرآنی کار کارمندی نیست که ساعت ۸ صبح کارت بزنیم و در ساعت مشخصی کار را تعطیل کنیم؛ چرا که کار فرهنگی و قرآنی با این شکل جواب نمی‌دهد. مقام معظم رهبری بر روی بحث فرهنگ خیلی تاکید دارند و اخیراً نیز بحث جهاد کبیر را مطرح کردند ما نیز در حوزه قرآنی نیاز به جهاد داریم و باید جهادگونه کار کنیم و بتوانیم استفاده حداکثری از امکانات را داشته باشیم.

قره‌شیخلو با بیان اینکه تاثیرگذاری روی نوجوانان از هر قشری بیشتر است، ادامه داد: یک معلم قرآن خوب می‌تواند تاثیرات بسزایی بر روی دانش آموزان داشته باشد و امیدوارم مدیران و مربیان قرآنی آموزش و پرورش در آموزش‌ها خود به این نکته توجه داشته باشند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی بعد از انقلاب اولین دستگاهی بود که فعالیت‌های قرآنی را به صورت سازمانی از سال ۶۱ شروع کرد که در این حوزه سه وظیفه اصلی از جمله توسعه آموزه‌های عمومی و تخصصی قرآن، استفاده از ظرفیت‌های مردمی در فعالیت‌های قرآنی و نظارت بر چاپ و نشر قرآن را دنبال می‌کند هر چند در دیگر حوزه‌ها نیز فعالیت‌های قابل توجهی دارد.

وی در ادامه گفت: ما در کشور نزدیک به ۵۰۰ دفتر داریم و ۵۰۰ پست کارشناسی داریم که البته تعدادی از نیروها جذب این پست‌ها شده‌اند و امیدواریم بتوانیم به زودی بقیه نیروها را در این پست‌ها جذب کنیم. سازمان دارالقرآن کریم بزرگ‌ترین شبکه نیروی انسانی قرآنی بعد از آموزش و پرورش را دارد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم عنوان کرد: بیش از ۵۰ عنوان دوره آموزشی در سازمان دارالقرآن الکریم پیش‌بینی شده که همه این دوره‌ها کارشناسی شده هستند و از این میان بحث ارتقاء مهارت‌های قرآنی مهارت‌های قرآنی معلمان قرآنی برای ما خیلی مهم است چرا که اگر یک معلم قرآن مهارت‌های به روز داشته باشد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ دانش‌آموز را به طور مستقیم تحت آموزش قرار می‌دهد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه افزود: ما آمادگی داریم ظرف یک دوره دو یا سه ساله کمک کنیم تا تمامی دوستانی که در این حوزه کار می‌کنند به مهارت‌های قرآنی لازم دست پیدا کنند؛ ظرفیت‌هایی در آموزش و پرورش وجود دارد که مدیران قرآنی این وزارتخانه باید کمک کنند تا ما نیز بتوانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی در این بخش از سخنان خود به فعالیت حدود ۸ هزار موسسه قرآنی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: این موسسات که در کار قرآنی متخصص هستند مشکلاتی از جمله فضای فیزیکی دارند و اکثر این موسسات مستأجر هستند، این در حالی است که ما نزدیک به ۱۰۰ هزار مدرسه در کشور داریم که بسیاری از این مدارس در شیفت بعد از ظهر تعطیل هستند.

قره شیخلو یاد آور شد: اگر ده هزار مدرسه به یک نحوی در اختیار مؤسسات قرآنی قرار بگیرند تا مؤسسات بتوانند از فضای فیزیکی این مدارس برای آموزش قرآن استفاده کنند با یک حرکت مشکل ده هزار موسسه قرآنی حل می‌شود. همچنین اردوگاه‌هایی که آموزش و پرورش دارد نیز می‌تواند در خدمت دورها و کلاس‌های آموزشی قرآن باشد.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم توفیقات ما در فعالیت‌های قرآنی چندین برابر شود باید در کنار هم قرار بگیریم و یک تعامل دو طرفه داشته باشیم تا فعالیت‌های قرآنی به جایگاه اصلی خود برسد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم درپایان گفت: هر چه که در این سی سال در سازمان دارالقرآن کریم جمع کردیم متعلق به مدیران و مربیان قرآنی آموزش و پرورش است و امیدواریم بتوانیم خدمتگزاری خوبی به مدیران و معلمان قرآن و دانش آموزان داشته باشیم.


خبرگزاری مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .