تبیان، دستیار زندگی
امروز یکشنبه نهم خرداد 1395 هجری خورشیدی، بیست و دوم شعبان 1437 هجری قمری و بیست و نهم می 2016 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نهم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

امروز یکشنبه نهم خرداد 1395 هجری خورشیدی، بیست و دوم شعبان 1437 هجری قمری و بیست و نهم می 2016 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

هومن بهلولی- روابط عمومی

تاریخ معاصر ایران

9 خرداد 1358

فریدون توللی شاعر و مترجم ایرانی و صاحب آثاری از جمله کاروان، رها، التفاصیل، نافه، پویه و بازگشت در 66 سالگی درگذشت.

9 خرداد 1358

شماره نخست روزنامه جمهوری اسلامی منتشر شد.

9 خرداد 1351

«ریچارد نیکسون» سی و هفتمین رییس جمهوری آمریکا و همسرش برای دیداری رسمی وارد تهران شدند. این سفر در شرایطی صورت گرفت که پیمان دوستی عراق و شوروی و خروج انگلیس از خلیج فارس و نبود قدرت در منطقه از دید حکومت وقت، محمدرضا پهلوی را بیش از گذشته به واردات سلاح ها و جنگ افزارهای آمریکایی تشویق می کرد.

9 خرداد 1313

نام اداره های سیاسی وزارت امور خارجه و حدود فعالیت آن ها تغییر کرد.

9 خرداد 1306

پس از کناره گیری حسن مستوفی از مقام نخست وزیری، کابینه مهدی قلی هدایت مخبرالسلطنه تشکیل شد. وی شش سال و نیم نخست وزیر رضا پهلوی بود که در دوران نخست وزیری او پایه های حکومت دیکتاتوری محکم شد.

9 خرداد 1302

مستوفی الممالک رییس الوزرا راهی سفارت خانه انگلیس شد تا با «سرپرسی لورن» وزیر مختار انگلیس دیدار و گفت و گو کند.

9 خرداد 1302

صدیق الملک کارگزار بوشهر در یادداشتی به وزارت امور خارجه تعداد نظامیان انگلیسی مستقر در بنادر ایران را 800 تن عنوان داشت و برای خروج آنها از کشور اظهار امیدواری کرد.

9 خرداد 1300

احمد قوام السلطنه یک روز پس از دریافت حکم نخست وزیری، تشکیل کابینه داد. این کابینه تنها تا نخستین روز بهمن همان سال دوام یافت. او پس از برکناری سید ضیاء الدین طباطبایی رییس الوزرا برای نخستین بار از طرف احمد شاه قاجار به این مقام منصوب و تا 1331 خورشیدی، پنج دوره نخست وزیر ایران شد.

9 خرداد 1300

رییسان وزارتخانه ها با قوام السلطنه نخست وزیر وقت دیدار کردند و درباره فعالیت های وزارتخانه ها به گفت و گو پرداختند.

9 خرداد 1286

نیروهای عثمانی به سرکردگی اسماعیل سمیتقو مرزهای ایران را مورد تجاوز قرار دادند و علاوه بر قتل و غارت، منطقه ساوجبلاغ (مکری) را تصرف و در جریان این حمله با مداخله انگلیس و روس، نیروهای عثمانی عقب نشینی کردند.