تبیان، دستیار زندگی
بخش حقوق سایت فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، مقاله اینترنتی «اما و اگرهای اینستاگرامی» را منتشر کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اما و اگرهای اینستاگرامی در تبیان

بخش حقوق سایت فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، مقاله اینترنتی «اما و اگرهای اینستاگرامی» را منتشر کرد.

هومن بهلولی- روابط عمومی

عکس اینستاگرام

به گزارش روابط عمومی، شبکه «اینستاگرام» یکی از معروف ترین شبکه های اجتماعی در فضای مجازی است كه به دلیل نصب راحت  روی گوشی تلفن همراه، گسترش فراوانی یافته و در ایران نیز هواداران بسیاری را کسب کرده است.

اکرم میرزائی در متن این مقاله آورده است: «کاربران به  وسیله دوربین تلفن همراه، می توانند در هر لحظه از شبانه روز، حتی با اینترنت های کم سرعت، در زمان کوتاهی تصاویر و فیلم هایی از لحظات زندگی خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارند به مرور زمان با گذاشتن ژس هایی از زندگی خصوصی و شخصی در فضای عمومی با هدف دیده شدن و نمایش خود میان افرادی از بین می رود و واکنش به مسائلی که تا چندی قبل برای فرد اهمیت داشت به شدت کاسته می شود برخی از افراد نیز با سوء استفاده از این شبکه حقوق شهروندی را نقض می کنند در این خصوص با دکتر احمد فاطمی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد به گفت و گو پرداختیم.
 از جمله اتهام های اینستاگرام نقض حقوق شهروندی است، این نرم افزار چنین آسیبی دارد؟
 به طور معمول تمام دستاوردهای نوین در عرصه ارتباطات ممکن است حقوقی همچون امنیت، آسایش و رشد فرهنگ در جوانان را نقض کنند البته این آسیب زمانی ایجاد می شود که این دستاوردها از نظارت و کنترل های لازم برخوردار نباشند؛ به این ترتیب لطمه های فراوانی به مردم وارد می شود و حقوق شهروندی مردم را نیز نقض می کند؛ در این راستا اگر مانند بسیاری از کشورها قوانینی در این خصوص وضع و مدیریت های کاربردی روی این فضا اعمال شود و همچنین مرزهای ورود و خروج و مصادیقی از این قبیل در این دستاوردهای نوین ارتباطی مشخص شود، می توان تا اندازه ای از حقوق شهروندی در برابر این نرم افزارها دفاع کرد. باید توجه داشته باشیم که مصادیق موارد نقض حقوق شهروندی نیز معین باید مشخص شود.
 در کشور ما نهادی وجود دارد که این مصادیق را معلوم و مشخص کند؟
 بله، کمیته تعیین مصادیق مجرمانه وجود دارد اما عملکرد این کمیته کافی نیست و به طور حتم باید مقررات تشدید و شفاف سازی شود. در این خصوص در بعد مقررات و قوانین، باید آموزش های مفیدی نیز در اختیار کاربران قرار گیرد. به طوری که بتوانیم از این دستاوردهای نوین در بحث ارتباطات حداکثر استفاده را ببریم و بحث سر این باشد که دامنه منفی و سوی آن را کاهش دهیم.
 حریم خصوصی در اینستاگرام چگونه تعریف می شود؟
 در کشور، ما در بعد قانونگذاری و بخش مقررات در این حیطه ضعیف هستیم و هنوز قوانین و مقررات ما با تحولات گسترده ای که در عرصه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ایجاد شده است منطبق نیست. لازمه حل این مشکل این است که مجلس شورای اسلامی و متصدیان تقنینی کشور در این خصوص فکری کرده و قوانینی متناسب با شرایط روز جامعه و فرهنگ مردم کشورمان وضع کنند تا بتوان این گونه موارد را مدیریت کنیم. به نظر من اینستاگرام یکی از دستاوردهای نوین ارتباطی است و با در نظر داشتن فرهنگ و همسان سازی آن با فرهنگ های غریبه می تواند بدون نقض حریم خصوصی از آن بهره برد.»

علاقمندان به منظور مطالعه مقاله اینترنتی «اما و اگرهای اینستاگرامی» می توانند به بخش حقوق سایت فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان مراجعه کنند.