تبیان، دستیار زندگی
کاوشگر «افقهای نو» (New Horizons) ناسا دانشمندان را با دنیای یخ زده ای در لبه منظومه شمسی آشنا کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کشف دنیای یخی جدید در لبه منظومه شمسی

کاوشگر «افقهای نو» (New Horizons) ناسا دانشمندان را با دنیای یخ زده ای در لبه منظومه شمسی آشنا کرده است.

بخش دانش تبیان

نجوم

به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری مهر، این روزها اگرچه کاوشگر افقهای نو متعلق به آژانس فضانوردی آمریکا به لبه منظومه شمسی رسیده و فاصله بسیار زیادی از زمین پیدا کرده است اما دانشمندان ارتباط خوبی با آن برقرار کرده و از تازه ترین یافته های آن بهره مند می شوند.

این کاوشگر پس از بررسی دقیق پلوتو که روزگاری آخرین سیاره منظومه شمسی محسوب می شد و حالا سیاره کوتوله کمربند کوئیپر به شمار می آید دانشمندان علوم فضایی را با دنیای یخ زده دیگری در همان محدوده پلوتو آشنا کرده است.

این جرم فضایی یخ زده ۱۹۹۴ JR۱ نام دارد که در فاصله ۳۲ واحد اخترشناسی نسبت به زمین واقع شده است. هر واحد اخترشناسی معادل فاصله زمین تا خورشید است. از این رو باید گفت فاصله زمین تا ۱۹۹۴ JR۱ معادل ۳۲ برابر فاصله زمین تا خورشید است که بدین ترتیب می توان به دور بودن چشمگیر آن از زمین پی برد.

جرم فضایی یخ زده ۱۹۹۴ JR۱ ً

کاوشگر افقهای تاکنون دو سری مشاهدات رصدی بر روی این جرم فضایی یخ زده انجام داده و اکنون مشخص شده که نباید آن را بر خلاف تصورات قبلی یکی از اقمار پلوتو به شمار آورد.

تیمی از دانشمندان که ۱۹۹۴ JR۱ را رصد می کنند دریافته اند که چگونه چنین جرم فضایی که تنها ۱۵۰ کیلومتر بزرگی دارد در فضا در حال چرخش است. آنها با استناد به تغییرات نوری ناشی از انعکاس آن از سطح ۱۹۹۴ JR۱ متوجه شدند که هر ۵.۴ ساعت یک چرخش کامل انجام می دهد که به طور کلی برای یک عضو کمربند کوئیپر سرعت زیادی است.

حالا دانشمندان امیدوارند که ناسا با تمدید مأموریت این کاوشگر موافقت کند که در این صورت می توان امید داشت افقهای نو حدود ۲۰ جرم فضایی دیگر کمربند کوئیپر را مورد بررسی دقیق قرار دهد.


منبع: مهر
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .