تبیان، دستیار زندگی

اثرات مثبت آواز خواندن بر سلامتی

برای بسیاری از ما آخرین تجربه آواز خواندن بر می‌گردد به گروه سرود مدرسه! شاید به نظر کمی مضحک باشد، اما باید گفت آواز خواندن می‌تواند تأثیرات جالب و البته مثبتی بر روی سلامتی ما بگذارد. تأثیرات مثبت بر بیماری آلزایمر، کاهش افسردگی مخصوصا در سالمندان و کاهش دفعات زمین خوردن در آنها و ...همه از نتایج آواز خواندن مخصوصا به طور دسته جمعی هستند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زینب حکیمی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آوازخواندن و سلامتی

کاهش استرس و بهبود کیفیت زندگی

خب! حداقل برای کسانی که از ترس زیاد رنج می برند، این طور است.
مطالعات نشان می‌دهد افرادی که آواز می‌خوانند خلق و خوی بهتری پیدا می‌کنند. تغییراتی همچون شادی بیشتر، اضطراب کمتر، افسردگی کمتر و به طور کلی زندگی بهتر ارمغان آواز خواندن است.

موثر در برقراری پیوند با دیگران

در طول تاریخ بارها دیده شده که آهنگ و سخن آهنگین تا چه حدی می‌تواند تأثیرگذار باشد.

آواز خواندن همچنین منجر به افزایش خلاقیت و ذوق عاطفی شده و می‌تواند در برقراری ارتباط با دیگران و استحکام پیوندهای عاطفی کمک کننده باشد.

تنفس‌های آهسته و هدفمند در طول آوازخوانی می‌تواند مشکلات تنفسی را به حداقل برساند

 

کمک به ارتقای سیستم ایمنی بیماران سرطانی

بدیهی است که آواز خواندن یک درمان برای بیماری‌های تهدید کننده محسوب نمی‌شود، اما اخیرا یک مطالعه علمی نشان داده که این عمل می‌تواند کمکی برای درمان بیماری‌های سخت باشد.

در اثر آواز خواندن نوعی از ملکول های پروتئینی که نقش دفاعی در بدن ایفا می‌کند، به نام سایتوکین افزایش می یابد. این در حالی است که از سوی دیگر سطح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) بسیار کاهش می یابد و همه ی اینها دست در دست هم به ارتقای کیفیت سیستم ایمنی بدن و مبارزه بهتر با عوامل بیگانه از سوی بدن کمک خواهد کرد.

تأثیرگذار بر ارتقای سلامت قلب

آوازخوانی الگوی خاصی از تنفس را می طلبد. تنفس عمیق تر ولی آهسته تر از حالت عادی که می‌تواند سبب کند شدن ضربان قلب شود. این اتفاق دقیقا بر خلاف آن چیزی است که در ورزش یوگا اتفاق می‌افتد. اما هر دو عمل (یوگا و آوازخوانی) برای بهبودی ضربان و عملکرد قلب بسیار مهم است.

آوازخوانی و خروپف

کمک به کاهش خروپف

در یک مطالعه با مقایسه‌ی افرادی که آواز می‌خوانند و افرادی که این کار را انجام نمی‌دهند مشخص شد که آوازخوان‌ها کمتر از دیگران در هنگام خواب، خروپف می‌کنند، حتی اگر عوامل محرک خروپف مانند سن و BMI بالا را داشته باشند.

هنگام که عضلات مجاری هوایی ما نرم و ضعیف هستند، به راحتی در هنگام خواب صدای خشن خروپف از این مجاری شنیده می‌شود اما تقویت آن ها مانند هر عضله ی دیگر مانع ایجاد این نوع اصوات آزاردهنده می‌شود. تمریناتی شبیه آواز خواندن می‌توانند عضلات مجاری تنفسی را تقویت کرده و خروپف را کاهش دهد.

کمک به افراد مبتلا به آسم

در واقع آواز خواندن به نوعی فانتزی نفس کشیدن است. آنچه که حیرت دانشمندان را به دنبال داشته، این است که این تنفس‌های آهسته و هدفمند در طول آوازخوانی می‌تواند مشکلات تنفسی را به حداقل برساند.

هنوز تحقیقات در این رابطه در مراحل اولیه است اما شواهدی که تا به حال وجود داشته نشان می‌دهد که آواز خواندن در بهبود عملکرد ریه و کاهش علائم آسم (در افراد مبتلا به آسم خفیف) موثر است.


 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.