تبیان، دستیار زندگی
در شرایطی كه هرم سنی كشورمان به سمت پیری جمعیت حركت می كند، 13 میلیون جوان در حال عبور از سن باروری و خروج از میدان افزایش جمعیت هستند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

13 میلیون مجرد در حال خروج از سن باروری

در شرایطی كه هرم سنی كشورمان به سمت پیری جمعیت حركت می كند، 13 میلیون جوان در حال عبور از سن باروری و خروج از میدان افزایش جمعیت هستند.

بخش اجتماعی تبیان
سن باروری

این در حالی است كه یكی دو سال پیش این آمار 11 میلیون و 200 هزار نفر بود و طی سال های اخیر نه فقط فكری به حال این تعداد نشده بلكه حدود 2میلیون نفر نیز به جمعیت جوانانی كه در حال عبور از سن باروری هستند، اضافه شده است.

3 میلیون زوج نابارور و 13 میلیون جوانی كه در آستانه ناباروری قرار دارند، آن هم در شرایطی كه هنوز مجردند.

اگر مطلقه ها را هم به این آمار اضافه كنیم با جمعیت قابل توجهی مواجه می شویم كه به راحتی از چرخه فرزند آوری خارج شده اند، آن هم در شرایطی كه با برنامه ریزی های كلان حاكمیتی هم این جمعیت هم سر و سامان می یابد و هم می تواند در افزایش جمعیت كشور نقش داشته باشد.

این در حالی است كه رها شدن اوضاع و ناتوانی مسئولان در برنامه ریزی موجب شده 11 میلیون و 200 هزار جوان مجردی كه بنا بر آمار ارائه شده از سوی علی اكبر محزون، مدیر كل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال كشور در سال 93 در حال خروج از سن مناسب باروری بوده اند حالا برای سال 95 به 13 میلیون نفر افزایش یابند؛ آمار قابل تأملی كه با شیب نه چندان ملایم در حال افزایش است.
 
مهم ترین چالش ارتقای باروری

به گفته معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی وجود 13 میلیون دختر و پسر ازدواج نكرده، مهم ترین چالش پیش روی برنامه ارتقای باروری در كشور است.

 محمد اسلامی در نشست بررسی سیاست های جمعیتی، گفت: بعد از ابلاغ سیاست های جمعیتی از سوی رهبر در سال 93، دو متن در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت كه عمده سیاست های افزایشی جمعیت به وزارت بهداشت به عنوان دستگاه اصلی یا همكار ابلاغ شد اما باید مجموعه فعالیت های انجام شده در یك بازه زمانی بررسی شود چراكه به عنوان مثال تغییرات باروری در فرانسه در 200 سال و در تونس و ایران در 20 سال رخ داده است پس نباید انتظار داشته باشیم در دو سال همه چیز برگردد.  به باور «اسلامی» برای داشتن جمعیت پویا به چهار عامل تولد، مرگ، مهاجرت به داخل و خارج باید توجه كرد.
 
امکان باروری همه زوج های نابارور

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در مورد مشكلات ناباروری گفت: هزینه این خدمات، گران بودن داروهای تخصصی و وارداتی و وجود خدمات تخصصی از جمله موضوعاتی است كه در استاندارد بودن این خدمات و ارائه آنها مشكلاتی ایجاد می كند و آن طور كه باید باشد، اتفاق نمی افتد.

 وی ادامه داد: برخلاف سایر كشورها مجموعه قوانین ما در حوزه درمان ناباروری اختیارات خوبی را در اختیار پزشكان و زوجین قرار داده، به طوری كه هیچ زوج نازایی وجود ندارد كه نتواند بارور شود.

 رئیس اداره باروری گفت: طی دو سال گذشته داروهای ناباروری یا به تولید داخل رسیده یا بیمه شده اند و غربالگری ناباروری برای زوجینی كه دو سال است از ازدواج شان می گذرد و باردار نشده اند در پرونده الكترونیك آنها ثبت شده، انجام شود و برای دریافت خدمات ارجاع داده می شوند.

  اسلامی تأكید كرد: 3 میلیون زوج نابارور داریم و برای اینكه افزایش نیابد در اداره باروری، گروهی به عنوان باروری سالم تشكیل شده كه در این زمینه فعالیت می كنند.
 
افزایش  بیش از یك میلیونی جمعیت

محمد اسماعیل مطلق، رئیس دفتر سلامت، خانواده و جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینكه سبك زندگی ما را به سمتی می برد كه دیرتر ازدواج كنیم و این باعث به خطر افتادن سلامت خانواده و جمعیت می شود، با اشاره به سیاست های ابلاغی رهبر در زمینه افزایش جمعیت، گفت: در سال 94، بر اساس روند سال های گذشته تعداد موارد تولد افزایش یافته است. بنا به تأكید مطلق در سال گذشته یك میلیون و 577 هزار تولد توسط وزارت بهداشت به ثبت رسیده كه در واقع 36 هزار مورد از سال 93، بیشتر شده است. از سوی دیگر در سال 94 نسبت به سال 93 با كاهش 70 هزار مرگ مواجه بوده ایم و از میزان تولد و مرگ می توان به این نتیجه رسید كه یك میلیون و 195 هزار نفر افزایش جمعیت داشته ایم.
 
توقف روند رشد طلاق در كشور

بنا به اظهار مطلق در سال 93 و 94 روند افزایشی طلاق در كشور متوقف شده است. وی در توضیح این ادعا گفت: از دلایل طلاق نارضایتی از زناشویی است كه بر این اساس وزارت بهداشت آموزش های قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج را اجرا می كند كه بر این اساس با وزارت آموزش و پرورش بحث فرهنگ سازی و پرداختن به سلامت دانش آموزان مورد توجه قرار گرفته است.

این در حالی است كه بر اساس اعلام احمد دلبری، مدیركل بهزیستی استان تهران، در این شهر طلاق به ۳۶ درصد رسیده است و در شمیرانات این آمار ۵۸ درصد است. 

در این نشست خبری سؤال خبرنگاران درباره افزایش مرخصی زایمان از شش ماه به 9 ماه به عنوان یكی از مشوق های فرزند آوری از سوی رئیس دفتر سلامت، خانواده و جمعیت وزارت بهداشت اینگونه پاسخ داده شد: اجرا نشدن 9 ماه مرخصی زایمان در بخش خصوصی بیشتر مشاهده شده است و وزارتخانه های بهداشت، نفت، آموزش و پرورش و حتی وزارت تعاون قانون را برای نیروهای خود اجرا می كنند.

 مدیركل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت برای اجرای افزایش مرخصی زایمان هم گفت: وزارت بهداشت برای زنان باردار زیر 18 سال و بالای 35 سال مراقبت های بیشتری در نظر می گیرد و دانشگاه ها نیز باید به دانشجوهای زن باردار برای تسهیلات بیشتر از جمله درس خواندن در منزل و در نهایت فرصت امتحانی بیشتر به آنان این موارد را لحاظ كنند.


منبع: فرهنگ نیوز
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .