تبیان، دستیار زندگی
کتاب «ایران؛ مهد همزیستی مسالمت آمیز ادیان» در بوسنی رونمایی شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کتاب «ایران؛ مهد همزیستی مسالمت آمیز ادیان» در بوسنی رونمایی شد

قرآن

کتاب «ایران مهد همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان» با حضور علی‌اصغر عامری، رایزن فرهنگی ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب سارایوو رونمایی شد.

به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری مهر، همزمان با آخرین روز نمایشگاه بین‌المللی کتاب سارایوو، از کتاب «ایران مهد همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان» رونمایی به عمل آمد.

در این مراسم، علی‌اصغر عامری، رایزن فرهنگی ایران طی سخنانی، اظهار داشت: کتاب «ایران مهد همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان» توسط مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تهیه و تدوین شده است. در مقدمه کتاب در خصوص تنوع فرهنگ‌ها در ایران بنابر بنا به نظر برخی از کارشناسان در حد و اندازه یک قاره است.

وی گفت: از دیرباز در ایران اسلامی، پیروان ادیان زندگی همراه، صلح و آرامشی را با یکدیگر داشته‌اند و پس از ورود اسلام به ایران در ۱۴ قرن پیش نه تنها این همزیستی با مشکل و محدودیتی مواجه نشده است، بلکه می‌توان گفت رشد و بالندگی فرهنگ ایرانی محصول همکاری و تعاون این فرهنگ‌ها و ادیان مختلف و متنوع است.

عامری در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، ما می‌توانیم بگوییم که زندگی پیروان ادیان مختلف در ایران فراتر از همزیستی مسالمت‌آمیز است، چراکه پیروان ادیان مختلف علاوه بر داشتن آزادی کامل در انجام عبادات و مناسک دینی و سبک زندگی خود به دلیل حضور در سطوح تصمیم‌سازی مانند داشتن نماینده در مجلس شورای اسلامی و نیز مناصب اجرایی دارای نقش مشارکت سازنده در کشور هستند و در ایام دفاع مقدس نیز شهدایی را برای حفظ و صیانت از سرزمین خود تقدیم كرده‌اند.

وی افزود: در طول سه دهه گذشته، گفت‌وگوهای سازنده‌ای بین اسلام و پیروان ادیان مختلف از سوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌ها سامان داده شده که نتایج مثبتی جهت متبلور ساختن نقاط مشترک این ادیان با اسلام داشته است.

گفت‌وگو، تفاهم و احترام به یکدیگر میان مسیحیت و اسلام

ایوو مارکوویچ استاد دانشگاه و موسس و رئیس انجمن پونتانیما که یک موسسه مشوق گفتگوی بین الادیان می باشد، اظهار داشت: روابط بین ادیان در کشور های اسلامی معمولا بر  اساس آموزه های قرآن و سنت اسلامی استوار گردیده است. باید اذعان داشت که در دنیا ما همچنان شاهد تقابل بین ادیان هستیم. کلیسای واتیکان از یکسو از پیروان خود در کشورهای مختلف که اقلیت را دارند به عنوان مظلوم یاد می کند در حالی که همه به یاد داریم در زمانی که خود قدرت را به دست گرفتند شاهد جنگهای صلیبی از سوی ایشان بودیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز این تقابل را در بین جامعه مهاجران به کشورهای غربی و جوامع پذیرنده شاهد هستیم.  خانم آنگلا مرکل  در یکی از سخنرانی های خود  گفت که چندگانگی فرهنگی در اروپا شکست خورده است. چرا که اقلیت مهاجر برای حفظ هویت خود سعی در حفظ فرهنگ و دین خود دارند و در پاره ای موارد در فکر توسعه آن نیز هستند. این مسأله روز به روز بزرگتر می شود و ما شاهد رشد گروههای افراط گرا و طرفدار خشونت هستیم.

مارکوویچ تاكید كرد: من معتقدم که این مشکل راه حل سیاسی ندارد بلکه راه حل آن، حصول توسعه و پیشرفت در این جوامع و ارتباطات گسترده تر و عمیق تر بین آنها است. در این میان آنچه که امید بخش است اقدامات و حرکتهای خوبی است که در برخی جوامع شاهد هستیم.

وی گفت: نمایندگان ادیان مسیحیت و اسلام در همه جای دنیا  هر روز به هم نزدیکتر می شوند و همکاری هایشان و ارتباطات آنها روز به روز بهتر و قوی تر می گردد. بزرگان و پیروان  این دو دین ضمن گفتگو و احترام به یکدیگر بر سر مسائل خود به تفاهم می رسند. من معتقد هستم که در آینده پیروان این دو دین آن قدر به یکدیگر نزدیک خواهند شد که در حال حاضر  از تصور ما خارج است.

مارکوویچ افزود: بزرگترین و مهمترین نتیجه دین ، ایجاد آگاهی یا خود آگاهی است. من این روزها در رسانه ها می بینیم هر کدام از ما که دارای خود آگاهی بیشتری است زودتر می تواند با پیرو دین دیگر دوست شود و نزدیک شود و وجود دین خود و دین دیگری را در یک جامعه بپذیرد. این تنها راه برای آینده بهتر همه ما است. ما باید یک دیگر را بیشتر بشناسیم و اختلافات خودمان را بپذیریم.

وی ادامه داد: کتاب« ایران مهد همزیستی مسالمت آمیز ادیان» بهترین مثال برای این امر است. این کتاب هم به نوعی تلاش های یک جامعه برای داشتن یک جامعه سالم و راضی را نشان می دهد و هم یک راه حل را که در آینده همه جوامع دیگر بویژه جوامع اسلامی و مسیحی باید به این سمت برای حل مشکل حرکت کنند.


خبرگزاری مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .