تبیان، دستیار زندگی
قاچاق و یقه سفیدهایی که در این حوزه فعالند یک سوی قصه و کارگران و صنایع کشور که این روزها نفسشان زیر سایه شوم قاچاق به شماره افتاده سوی دیگر داستان هستند. بخشی که متاثر از قاچاق، آنهم قاچاقی که فرمانده نیروی انتظامی عنوان کرده است متاسفانه بخش عمده ای از
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سایه شوم قاچاق بر سر اقتصاد ایران

قاچاق و یقه سفیدهایی که در این حوزه فعالند یک سوی قصه و کارگران و صنایع کشور که این روزها نفسشان زیر سایه شوم قاچاق به شماره افتاده سوی دیگر داستان هستند. بخشی که متاثر از قاچاق، آنهم قاچاقی که فرمانده نیروی انتظامی عنوان کرده است متاسفانه بخش عمده ای از قاچاق به صورت سازمان یافته انجام می شود، به سختی صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشته اند و ادامه این روند نیز شاید به سختی صورت گیرد. این همه در حالی صورت می گیرد که رهبر معظم انقلاب همواره بر حمایت از تولیدات داخل تاکید داشته اند.

فرآوری: معصومه نصیری-بخش اقتصاد تبیان
قاچاق کالا

قاچاق و یقه سفیدهایی که در این حوزه فعالند یک سوی قصه و کارگران و صنایع کشور که این روزها نفسشان زیر سایه شوم قاچاق به شماره افتاده سوی دیگر داستان هستند. بخشی که متاثر از قاچاق، آنهم قاچاقی که فرمانده نیروی انتظامی عنوان کرده است. متاسفانه بخش عمده ای از قاچاق به صورت سازمان یافته انجام می شود، به سختی صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشته اند و ادامه این روند نیز شاید به سختی صورت گیرد. این همه در حالی صورت می گیرد که رهبر معظم انقلاب همواره بر حمایت از تولیدات داخل تاکید داشته اند.
در این باره رئیس خانه صنعت و معدن تهران گفت: فروشندگانی که اقدام به فروش کالای غیر ایرانی می کنند زیر ذره بین سازمان های نظارتی قرار نمی گیرند، بنابراین برخی برای کسب سود بیشتر، کالای قاچاق می فروشند.
سیدمحمدرضا مرتضوی، مهم ترین دلیل کاهش اشتیاق مردم نسبت به استفاده از تولیدات ایرانی را نظام توزیع معیوب در سیستم بازار کشور دانست و گفت: اقتصاد و بازار ایران با پدیده شوم کالای قاچاق و ارزان قیمت به بازار مواجه است و این سیل کالاهای غیرقانونی در بازار یک فاصله بزرگی را میان تقاضای بازار نسبت به قیمت کالای ایرانی و خارجی ایجاد می کند.

فروشندگانی که اقدام به فروش کالای غیر ایرانی می کنند زیر ذره بین سازمان های نظارتی قرار نمی گیرند، بنابراین برخی برای کسب سود بیشتر، کالای قاچاق می فروشند

رئیس خانه صنعت و معدن استان تهران افزود: کالاهای خارجی قاچاق به خاطر حاشیه سود بالا و عدم نظارت و کنترل آن در بازار داخلی از سطح مقبولیت بیشتری نسبت به تولیدات داخلی برخوردار است و فروشندگان نیز برای کسب سود بالاتر، این نوع کالاها را تبلیغ و به مشتری معرفی می کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه فیلترهای نظارتی بر بازار به حد کافی وجود ندارد و بیشتر فروشندگانی که اقدام به فروش کالای غیر ایرانی می کنند زیر ذره بین سازمان های نظارتی قرار نمی گیرند، بنابراین یک فروشنده به خود اجازه می دهد که برای کسب حاشیه سود بالاتر، جنس قاچاق را به جای حمایت از تولید ملی در بازار به مشتریان عرضه کند.
مرتضوی با اشاره به نوع کیفیت کالاهای ایرانی  با کالاهای قاچاق، اظهار کرد: برای مثال، تفاوت و کیفیت مابین لامپ چینی و ایرانی را در نظر بگیرد، لامپ های ایرانی ازنظر کیفیت، استاندارد و میزان بهره وری و سخت گیری های تولیدی قطعاً دارای کیفیت بهتری هستند اما فروشنده به خاطر همان حاشیه سود، کالاهای نامرغوبی را که بعضاً تا ?برابر قیمت درفروشگاه ها قیمت گذاری می شود را به مشتری می فروشد. از سوی دیگر، تولید و تقاضای لوازم خانگی ایرانی در بازار وجود دارد و بسیاری از مردم نیز کالای ایرانی را به نام تجاری خود از فروشنده طلب می کنند اما زمانی که در بازار کشور از برندهای غیر معتبری استفاده می شود که شاید خدمات پس از فروش هم نداشته باشد، گناه مشتری چیست.
رئیس کانون انجمن های صنایع غذایی همچنین با اشاره به صنایع غذایی کشور، گفت: کیفیت شیرینی و شکلات ایرانی به نسبت نمونه های خارجی، اغلب شرایط کمی و کیفی بهتری را دارد اما ذهنیت و فرهنگ استفاده از کالای ایرانی، در مرحله نهایی توزیع و فروش به سمت کالاهای خارجی تغییر جهت پیدا می کند، بنابراین باید راهکار مناسب را پیدا کرد تا مردم تولید ایرانی بخرند، گفت: بسیاری از کالاهای ایرانی نظیر کاشی، سیمان، فولاد، صنایع غذایی و پوشاک دارای کیفیت های ایده آل جهانی هستند اما رغبت استفاده به دلیل عدم شناخت مناسب به سمت کالاهای خارجی می رود.
مرتضوی افزود: لازم است که یک مثال زده شود، پیراهن ایرانی کادویی در شب عید برای من فرستاده شد و در زمان استفاده از آن تازه متوجه چنین کیفیتی در تولیدات پیراهن داخل کشور شدم و متقاعد شدم که باید محصولات داخلی را امتحان کرد. در عین حال، 20 درصد تولید زعفران دنیا ازآن تولیدکنندگان ایرانی نیست، سوال اینجاست که آیا مشتریان داخلی از زعفران خارجی استفاده می کنند، جواب قطعاً منفی است زیرا کیفیت و مرغوبیت زعفران برای مشتریان ثابت شده است بنابراین باید محصولات ایرانی را خرید و از کیفیت آن مطمئن شد.
مرتضوی درباره اینکه نباید کارگران ایرانی  را تنها گذاشت، تصریح کرد: کارگران درست کار ایرانی با 800هزار تومان به تولید مشغول اند و این کارگران همیشه از کار حمایت کردند و هیچ گاه به اعتراض نیز دست نزده اند و همیشه با تعصب به تولید مشغول بوده اند، همین کارگر مالیات و بیمه27درصد را پرداخت می کند و درازای آن هیچ منفعتی عاید آن ها نمی شود، پس نباید با خرید کالای ایرانی از این قشر حمایت کرد که حداقل کار آن ها تعطیل نشود.
وی در خصوص اینکه تولید و خرید کالای ایرانی، اقتصاد کلان را دچار تحول می کند، تصریح کرد: تنها راه رسیدن به استقلال سیاسی و کاهش فشارهای بین المللی، تأمین نیاز مردم از طریق تولید و فروش کالاهای ایرانی است. بسیاری از کارخانه های بزرگ، کوچک و متوسط ایران تولیدات مناسب در کلاس جهانی دارند، پتروشیمی ها و تولیدات آن ها رضایت مشتریان بین المللی را جلب می کند بنابراین نمی توان گفت که نسل جدید، کارگر، مدیران ایرانی دچار ضعف هستند پس باید همه اقشار مردم با خرید کالای ایرانی، اقتصاد ایران را تقویت کنند.
مرتضوی با اشاره به اینکه ابداع کننده فروشگاه های زنجیره ای، ایرانیان هستند، گفت: بزرگ ترین بازار مسقف دنیا طی سالیان بسیار گذشته در تبریز احداث شده است اما امروز بزرگ ترین فروشگاه کشور توسط یک خارجی در ایران اداره می شود که 97درصد کالاهای توزیعی در آن کاملاً ایرانی است و ازنظر کیفیت و رضایت هم می توان گفت که حتی این وقت را ندارند تا پول را از دست مشتری بگیرد و بشمارند.

متاسفانه فیلترهای نظارتی بر بازار به حد کافی وجود ندارد و بیشتر فروشندگانی که اقدام به فروش کالای غیر ایرانی می کنند زیر ذره بین سازمان های نظارتی قرار نمی گیرند، بنابراین یک فروشنده به خود اجازه می دهد که برای کسب حاشیه سود بالاتر، جنس قاچاق را به جای حمایت از تولید ملی در بازار به مشتریان عرضه کند

وی خاطرنشان کرد: نباید تحلیل و ارزیابی میلیاردها دلار تولیدات صنعتی ایرانی تنها با تولیدات دو کارخانه ای که تحت اداره مدیران دولتی هستند و اتفاقاً موردانتقاد بخش خصوصی هم قرار گرفتند، مقایسه کرد؛ فراموش نکنیم که کارخانه هایی که با سوبسید و مدیران دولتی اداره می شوند، نمی توانند بهره وری مدنظر اقتصاد را پیاده سازی کنند.
فرمانده نیروی انتظامی نیز در واکنش به سوالی نسبت به نقش یقه سفیدها در پدیده قاچاق در کشور گفت: متاسفانه بخش عمده ای از قاچاق به صورت سازمان یافته انجام می شود و ما باید با اشرافیت کامل، با آن ها برخورد کنیم.
سردار حسین اشتری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در مبارزه بی امان با پدیده قاچاق کالا در کشور اظهار کرد: ایشان در دیدار روز گذشته خود با فرماندهان نیروی انتظامی بر ضرورت تلاش بیشتر دستگاه های مسئول و نیروی انتظامی در برخورد بی امان با قاچاقچیان دانه درشت و قاچاق سازمان یافته تاکید داشتند.
فرمانده نیروی انتظامی با تاکید بر اینکه برای تحقق این امر حتما نیازمند کمک های بیشتر از سوی دیگر نهادها هستیم، گفت: یکی از مهم ترین برنامه های نیروی انتظامی برای سال 95، مبارزه موثرتر با پدیده قاچاق است که در این بخش نیز نیازمند کمک دستگاه های ذی ربط از جمله دستگاه قضایی هستیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال تسنیم در خصوص میزان نقش قاچاقچیان یقه سفید در میان رقم قاچاق کالای رخ داده در کشور که رئیس مجلس، عدد آن را 20 میلیارد دلار برآورد کرد، تاکید کرد: باید گفت که بخش عمده ای از قاچاق کالا به کشور و همچنین خروج آن از کشور به صورت سازمان یافته انجام می شود و ما باید با اشرافیت کامل بر این قاچاق سازمان یافته، برخورد قاطعی با این پدیده شوم کنیم که امیدواریم با تلاش های انجام شده خبرهای خوشی برای مردم به ارمغان آوریم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص مطالبات ناجا از مجلس دهم نیز اظهار کرد: از نمایندگان مجلس تقاضا داریم با نیروی انتظامی هماهنگی داشته باشند و امیدواریم خلاءهای قانونی که نیروی انتظامی با آن روبه رو است، توسط نمایندگان مجلس دهم برطرف شود.
فرمانده ناجا همچنین با اشاره به تلاش نیروی انتظامی برای اصلاح قانون موقت استخدامی ناجا گفت: قانون استخدامی ناجا یک قانون موقتی بود که البته برای یک سال دیگر اجرای آن تمدید شده است اما این قانون به اصلاحاتی نیاز داشت که در ناجا انجام شده و آن را به ستاد کل نیروهای مسلح ارجاع داده ایم و در آینده نیز به مجلس ارسال خواهد شد.
اشتری در پاسخ به سوال دیگری درباره جرم اسیدپاشی و خلاءهای قانونی که ممکن است ناجا با آن روبه رو باشد نیز خاطرنشان کرد: پلیس این موارد را شناسایی کرده و پس از دستگیری به دستگاه قضایی ارجاع داده شده که امیدواریم احکام صادره به گونه ای باشد که منجر به افزایش هزینه ارتکاب این جرائم شود.



منبع: مهر/ تسنیم/ تابناک