تبیان، دستیار زندگی
سفیر فرانسه در آمریکا روز جمعه در حساب کاربری اش در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت اگر ایران از مزیت رفع تحریم ها در برجام برخوردار نشود، چرا باید به این توافق پایبند بماند؟!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برجام شکنی آمریکا

سفیر فرانسه در آمریکا روز جمعه در حساب کاربری اش در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت اگر ایران از مزیت رفع تحریم ها در برجام برخوردار نشود، چرا باید به این توافق پایبند بماند؟!

فرآوری : ع.امانی- بخش سیاست تبیان
آروئاد

"ژرارد آروئاد" (سفیر فرانسه در آمریکا) از پایبندی افراطی بانک ها به قوانین آمریکا و اجتناب از مبادله با ایران انتقاد کرد. وی در حساب کاربری اش در توئیتر نوشت: "توافق هسته ای ، تنها به موضوع هسته ای مربوط می شود. تا زمانی که ایرانی ها ، تعهداتشان را اجرا کنند ، ما هم باید به وعده هایمان عمل کنیم."
آروئاد، علاوه بر این به امتناع بانک های اروپایی از مبادله با ایران به دلیل هراس از نقض تحریم های امریکا هم اشاره کرد و در ادامه نوشت : "پایبندی افراطی بانک ها ، (وعده) رفع تحریم ها را تا اندازه زیادی از محتوا خالی کرده است." آروئاد همچنین نوشت : "اگر ایرانی ها از مزایای رفع تحریم ها برخوردار نشوند، چرا باید به برجام پایبند باشند؟"

خوش بینی به اینکه آمریکایی ها خصومت با ایران را کنار می گذارند، عملی درست و استراتژیک نیست. ما باید از منافع ملی خودمان در هر موضعی دفاع کنیم

سفیر فرانسه در آمریکا علاوه بر این خاطرنشان کرد : "باید انتخاب کرد؛ توافق یا عدم توافق؛ بهای حالت دوم، رفع تحریم ها است."
وی این اظهارات را در پاسخ به "جفری گلدبرگ" ، خبرنگار نزدیک به رژیم صهیونیستی نوشت که روز جمعه در حساب کاربری اش در توئیتر مقاله ای تند علیه برجام در وال استریت ژورنال (The Wall Street Journal) را به اشتراک گذاشته بود.
"گلدبرگ" در پاسخ به سفیر فرانسوی نوشت : "چرا باید آمریکا به رونق گرفتن ایران که حامی تروریسم است، کمک کند؟ اگر ایرانی ها می خواهند به بانک های اروپایی کمک کنند، باید آزمایش های موشکی را متوقف کنند."
کری، پنجشنبه با مدیران ارشد هشت بانک بزرگ اروپایی در لندن، پایتخت انگلیس دیدار کرد. وی گفت : "بانک ها ، تا آنجا که احتیاطات لازم را به کار می بندند و می دانند که با چه کسی مبادله می کنند با معیارهای (قانونی) نامناسب و غیرمشخص روبه رو نخواهند شد."
مقام های بانک های اروپایی بعد از دیدار پنجشنبه با جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفته اند اظهارات وی آنها را درباره از سرگیری مبادله با ایران متقاعد نکرده است.
خبرگزاری آسوشیتد پرس (Associated Press) نیز در گزارشی نوشت:  "دولت ها، بانک ها و سایر شرکت های خارجی خواستار توضیح کتبی از وزارت خزانه داری آمریکا - یعنی اساساً ضمانتی مبنی بر عدم مواجه شدن با تحریم های آمریکا - هستند. اما واشنگتن تمایلی به انجام این کار ندارد، زیرا نمی خواهد اینطور به نظر برسد که در زمینه جریمه های قاطعانه اش درباره رفتارهای غیرهسته ای ، نرمش به خرج می دهد."

چرا باید آمریکا به رونق گرفتن ایران که حامی تروریسم است، کمک کند؟ اگر ایرانی ها می خواهند به بانک های اروپایی کمک کنند، باید آزمایش های موشکی را متوقف کنند."

با آنکه بعد از اجرایی شدن توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 شرکت های اروپایی برای بازگشت به بازار جذاب ایران اعلام آمادگی کرده اند، اکراه بانک های اروپایی از انجام تراکنش های بانکی مربوط به قراردادهای این شرکت ها به مانعی عمده برای سرمایه گذاری آنها در ایران تبدیل شده است.
جریمه های سنگینی که آمریکا در سال های گذشته به بهانه نقض تحریم های ایران علیه بانک های بین المللی وضع کرده ، موجب شده است که این بانک ها از انجام هر تراکنش مربوط به ایران هراس داشته باشند ؛ این امر به نوبه خود موجب محدود شدن گزینه های مالی برای شرکت های اروپایی خواستار تجارت با ایران می شود.
باید توجه داشت که خوش بینی به اینکه آمریکایی ها خصومت با ایران را کنار می گذارند، عملی درست و استراتژیک نیست. ما باید از منافع ملی خودمان در هر موضعی دفاع کنیم. خصومت آمریکا با ایران موضوعی بسیار پیچیده بوده و نیازمند یک کار جدی حقوقی و بین المللی است.
مهمتر از مسئله ی مالی در این موضوع ، ابعاد و بحث سیاسی آن است که نمادی از تداوم خصومت آمریکایی ها با ایران را نشان می دهد و همچنین حاکی از شدت گرفتن آن بجای کاهش است ؛ درواقع ما از طریق محاکم حقوقی و بین المللی باید وارد شد و دولت آمریکا را تحت فشار قرار داد.



منبع : خبرگزاری فارس / مشرق