تبیان، دستیار زندگی
بازداوری مسابقات قرآن دیگر کشورها چرا و چگونه؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بازداوری مسابقات قرآن دیگر کشورها چرا و چگونه؟

قرآن

به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همیشه یکی از دغدغه‌های مهم مدیران، قاریان و حافظان قرآنی کشورمان در بحث مسابقات و حضور نمایندگان ایران در رقابت‌های بین‌المللی رعایت عدالت در آن مسابقات و احقاق حقوق نماینده ایران بوده است.
دغدغه‌ای که البته با شدت و ضعف‌هایی خود را به صفحات مکتوب و غیر مکتوب رسانه‌های رسمی و غیر رسمی می‌رساند و در برخی مواقع نیز به سوءظن جامعه قرآنی نسبت به رعایت عدالت در آن مسابقات دامن می‌زند. نوسان شدت و ضعف این دغدغه با کسب رتبه نماینده کشورمان در آن مسابقات رابطه‌ای مستقیم دارد.
براساس شواهد موجود اینگونه به نظر می‌رسد که دغدغه‌های مسئولان و فعالان قرآنی کشورمان آن زمان که یک ایرانی در رقابت‌هایی بین‌المللی موفق به کسب رتبه اول نشود به اوج رسیده و زمانی که این رتبه به دست آید، فروکش می‌کند. اوج این دغدغه‌مندی نیز به مسابقات اخیر قرآن در مالزی برمی‌گردد،‌ مسابقاتی که نتایج آن بسیاری از کارشناسان قرآنی کشورمان را به تعجب واداشت.
رادیو قرآن در اقدامی که البته مدیر آن چندان اعتقادی به تازه بودن آن نداشته و اعتقاد دارد که در دهه قبل از هشتاد نیز چنین اتفاقی صورت گرفته است، تلاوت‌های 5 نفر برتر را در معرض داوری قرار داد. در یک برنامه دو و نیم ساعته، این تلاوت‌ها را با حضور کارشناسان قرائت قرآن بازداوری کرد تا نکات ابهام داوری مسابقات مالزی برای همگان روشن شود.
حال چند سؤال اساسی مطرح است، آیا رادیو قرآن سال قبل که نماینده ایران در این مسابقات رتبه اول را کسب کرد، اقدام به بازداوری مسابقات کرد؟ اصولاً شیوع چنین روندی صحیح است یا خیر؟ آیا می‌شود دیگر مسابقات بین‌المللی قرآن و مهم‌تر از همه مسابقات بین‌المللی قرآن ایران را به این ترتیب مورد بازداوری قرار داد؟ این بازداوری‌ها می‌تواند باعث بی‌اعتمادی فعالان قرآنی در سطوح پائین‌تر نسبت به داوران مسابقات قرآن شود؟ یا مهم‌تر از همه اینها اگر سایر کشورها نیز در مورد مسابقات ایران چنین بازداوری‌هایی انجام دهند، عکس‌العمل ما و مسئولان مسابقات ایران به این بازداوری به چه صورت خواهد بود؟
اینها تنها بخشی از سؤالاتی است که در گوشه ذهن مخاطبان وجود داشته و دارد، خبرگزاری قرآن با توجه به وظیفه ذاتی خود این سؤالات را با سه تن از کارشناسان قرآنی کشورمان در میان گذاشته و نظارت آنها را در مورد این اقدام رادیو قرآن جویا شده است.
هدف بازداوری زیر سؤال بردن داوران مسابقات نیست

بازداوری مسابقات بین‌المللی قرآن دیگر کشورها آری یا خیر؟
یکی از کارشناسان حاضر در این برنامه احمد ابوالقاسمی، رتبه نخست مسابقات مالزی است، وی در گفت‌وگوی کوتاهی با ایکنا و در پاسخ به این سؤال که اصولاً چنین بازداوری‌هایی را مناسب می‌دانید یا خیر؟ گفت: یکی از دلایل این بازداوری‌ این بود که ببینیم تمام مواردی که به نماینده ایران قبل از اعزام گفته شده است که این تلاوت بر این اساس صورت گرفته است یا خیر؟ رعایت شده است.
وی افزود: لزومی ندارد که همه مسابقات یا رقابت‌هایی که نمایندگان ایران رتبه برتر را کسب کرده‌اند، مورد بازداوری قرار بگیرند؛ چرا که هدف این کار، این است که حقی از نماینده ایران ضایع نشود. هدف ما زیر سؤال بردن داوری آن مسابقات نیست، آئین‌نامه آنها متفاوت است بنابر این ما می‌خواهیم بدانیم که قاری ایرانی که بر اساس آئین‌نامه مسابقات ایران آموزش دیده است، قرائت خوب و مبتنی بر این آموزش‌ها داشته است یا خیر.
بازداوری باید براساس آئین‌نامه مالزی صورت می‌گرفت
بازداوری مسابقات بین‌المللی قرآن دیگر کشورها آری یا خیر؟
مسعود سیاح‌گرجی، یکی دیگر از قاریان بین‌المللی کشورمان است که رتبه برتر مسابقات مالزی را نیز به دست آورده است. دیدگاه‌های وی در مورد این بازداوری کمی متفاوت‌تر از سایر کارشناسان بوده است، وی اعتقاد دارد این بازداوری زمانی خوب است که نتیجه حاصل از آن اگر نشان دهد که حق قاری ایرانی ضایع شده، تشویقات و امکاناتی را برای قاری ایرانی به دنبال داشته باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا چنین بازداوری‌ای که براساس آئین‌نامه مسابقات ایران، نماینده کشورمان در مسابقاتی دیگر را ارزیابی کنند، مورد قبول خواهد بود؟ گفت: این کار خوب است به شرطی که برای مسئولین مسابقات خودمان الزام‌آور باشد که اگر فردی رفت و براساس این بازداوری رتبه اول را کسب کرد باید تسهیلاتی را دریافت کند.
سیاح‌گرجی با بیان اینکه در این بازداوری باید داورانی از کشورهای دیگر نیز حضور داشته باشند، افزود: در این اجماع باید داوران کشورهای دیگر نیز حضور داشته باشند تا این کار مقبولیت بیشتری داشته باشد. ضمن اینکه باید این موضوع را در نظر بگیریم که این بازداوری باید بر اساس آئین‌نامه مسابقات همان کشور صورت بگیرد.  
این قاری بین‌المللی با تأکید بر اینکه تلاوت نماینده ایران در مسابقات مالزی با آئین‌نامه آن مسابقات زاویه داشته است، گفت: ایشان برخی آیتم‌ها را پیاده نکرده و مقامات را کامل نکرده است. اما با این وجود برای همه روشن است که در برخی مسابقات بین‌المللی نگاه سیاسی نیز وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً اگر ما بخواهیم نگاه دقیق داشته باشیم، ممکن است سال‌های بعد کشورهایی که در مسابقات ایران نماینده دارند هم بیایند و مسابقات ما را بازداوری کنند و بگویند که در حق نماینده آنها اجحاف شده است که مطمئناً به موارد نقضی خواهند رسید.
سیاح‌گرجی با تأکید مجدد بر اینکه باید این بازداوری بر اساس مسابقات مالزی صورت می‌گرفت، گفت: نماینده کشورمان در این مسابقات هر چقدر هم از نظر ما خوب تلاوت کرده باشد اما بر اساس آئین‌نامه مالزی تلاوت نداشته است و همه به این موضوع اعتقاد دارند.
دارنده رتبه نخست مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی افزود: به اعتقاد من اگر قرار بر بازداوری مسابقات بین‌المللی قران است اولاً باید برای همه نمایندگان کشورمان در مسابقات بین‌المللی صورت بگیرد و ثانیاً برای این افراد هم که اجحاف در حق آنها ثابت شده است تسهیلاتی در نظر گرفته شود. باید هزینه سرخوردگی قاری‌ای که در مسابقات بین المللی قرآن به حق خود نرسیده است، پرداخت شود.
هدف بازداوری محک زدن آموزش‌ها
بازداوری مسابقات بین‌المللی قرآن دیگر کشورها آری یا خیر؟
امین پویا دارنده رتبه دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی در سال‌های گذشته که یکی از مهمانان برنامه تحلیل تلاوت پنج تلاوت برتر مسابقات مالزی با حضور هیئت منصفه بود، نیز در گفت‌وگو با ایکنا در مورد اینکه صحیح بودن این رویه که بعد از حضور هر نماینده کشورمان در مسابقات بین‌المللی و در صورت عدم کسب رتبه بازداوری آن مسابقات را انجام دهیم، گفت: این یک مسئله داخلی است و همه کشورها می‌توانند مسابقات دیگر را نقد کنند. اینکه مسابقه‌ای در کشور دیگری برگزار شود و در کشور دیگر آن مسابقات تحلیل شود نه تنها بد نیست، بلکه موجب پیشرفت و ارتقاء سطح کیفی آن مسابقات نیز خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه مسابقات ایران برترین، گسترده‌ترین و منسجم‌ترین آئین‌نامه را دارد، افزود: من تاکنون در پنج مسابقه بین‌المللی حضور داشته‌ام و این مطلب را به پشتوانه این تجربه بیان می‌کنم، بسیاری از کشورهایی که مسابقات قرآن برگزار می‌کردند یا آئین‌نامه‌ای نداشتند و یا اینکه آیتم‌هایی که باید برای تلاوت مدنظر قرار گیرد، مورد توجه نداشتند. این کشورها بعد از حضور نمایندگان و داورانشان در مسابقات بین‌المللی ایران با آئین‌نامه ایران آشنا شدند و به فکر تنظیم آئین‌نامه‌ای مانند آئین‌نامه مسابقات ایران افتادند.
دارنده رتبه دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی اذعان کرد: مطلب دیگری که باید به آن اشاره شود، این است که قاری ایرانی حاضر در مسابقات مالزی در کشور خودمان آموزش‌های مربوط به تلاوت قرآن را فراگرفته است، اینکه این تلاوت در ایران داوری می‌شود منظور زیر سؤال بردن مسابقات و کشور مالزی نیست. هدف ما این است که آیا قاری جمهوری اسلامی ایران که نماینده کشورمان است، بنابر آموزش‌هایی که در کشورمان دیده است، آیا توانسته توانمندی خود را به خوبی نشان دهد و تلاوت قابل قبولی داشته است؟
پویا در پاسخ به این سؤال که بازداوری تلاوت برگزیدگان مسابقات بین‌المللی کشور مالزی براساس آئین‌نامه مسابقات ایران کاری صحبح است یا خیر؟ افزود: به نظر من ایرادی ندارد،؛ چرا که نیت ما این است که ببینیم آیا این قاری که در مسابقات بین‌المللی حاضر شده است، توانسته آموزش‌هایی که دیده است به خوبی پیاده کند.
وی خاطرنشان کرد: ایران می‌خواهد بداند آیا این قاری نسبت به آموزش‌هایی که در این کشور دیده است توانسته است تلاوت موفقی داشته باشد و بر این اساس ضعیف‌تر از رقبای دیگر بوده یا قوی‌تر بوده است.
این قاری بین‌المللی کشورمان در بخش پایانی صحبت‌های خود در پاسخ به این سؤال که این موضع باعث نمی‌شود تا قاریان و حافظان قرآن نسبت به مسابقات بین‌المللی بدگمان شوند، گفت: ممکن است بدگمانی را به دنبال داشته باشد، اما بیشتر از آن باعث می‌شود تا قاریان با تلاوت در کشورها و مسابقات دیگر آشنا شوند و متوجه شوند در آن مسابقات چه چیزهایی ملاک برتری است. در حال حاضر آئین‌نامه مسابقات ایران با مالزی بسیار فرق دارد که یک نمونه آن میزان توجه به تجوید و وقف و ابتدا است.


iqna.ir | خبرگزاری بین المللی قرآن

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .